Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 157 30.03.2011 5

12639-2009 (662)

Turun Lentoasemantien (MT 203) liittymien parantaminen välillä Lentorahdintie - Rydöntie

Tiivistelmä: -

Kilajk § 157

Katu- ja viheralueet Kimmo Pesu, hallintopalvelut Jari Lehmussaari 25.3.2011:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on valinnut päätöksellään 10.2.2010 (Dno: 12639-2009 § 662) Lentokentän kaava-alueen kunnallistekniikan rakentamisen urakoitsijaksi Powerman Oy:n.

Urakan aloittamisen jälkeen ELY- keskus on ilmoittanut, että alkuperäisten suunnitelmien mukaiset liittymät Lentoasemantielle eivät ole riittävät, vaan liittymät tulee toteuttaa eri tavalla. Tämän vuoksi liittymistä on laadittu uudet suunnitelmat, jotka ovat valmistuneet urakan aikana. Liittymien suunnitelmien muuttumisen tarve on aiheutunut ennalta arvaamattomista syistä.

Lentoasemantie liittymien uudet tiesuunnitelmat sekä rakennussuunnitelmat täydentävät Lentokentän eteläpuolisen kaava-alueen katujen liittymäsuunnitelmia Lentoasemantiellä. Suunnitelmassa on esitetty liittymäjärjestelyt Ilmatien, Aerotien, Moisiontien, Lentorahdintien sekä Lentäjäntien liittymäkohtiin Lentoasemantielle. Liittymiä on kolme kappaletta ja ne tullaan uusimaan täysin rakenteilla olevien kaava-alueen katujen liikenteellisen ja rakenteellisen toimivuuden sekä turvallisuuden vuoksi. Tierakennussuunnitelman mukainen kustannusarvio on 908.638 euroa (alv 0 %)

Tilattava lisätyö liittyy oleellisesti aiemmin kilpailutettuun Lentokentän kaava-alueen kunnallistekniikan rakentamisurakkaan siten, että alkuperäiseen urakkaan kuuluu jo nyt viemäreiden ja vesihuollon rakentaminen osittain samalle urakka-alueelle, mihin liittymien parannustyöt kohdistuvat. Tämän johdosta Kiinteistöliikelaitoksen katu- ja viheralueet yksikkö on pyytänyt lisätyötarjousta Powerman Oy:ltä edellä mainittuun urakkaan liittyen. Mikäli liittymien rakentamista ei toteutettaisi alkuperäiseen urakkaan liittyvänä lisätyönä, kohdistuisivat rakennustyöt osittain kahteen kertaan samalle urakka-alueelle, mistä aiheutuisi tilaajalle huomattava taloudellinen lisäkustannus ja myös muutos alkuperäiseen rakentamisaikatauluun. Kiinteistöliikelaitos katsoo, että kyseessä on alkuperäiseen hankintasopimukseen sisältymätön lisäurakka, joka voidaan hankkia alkuperäiseltä toimittajalta, koska lisäurakkaa ei voida teknisesti tai taloudellisesti erottaa pääsopimuksesta aiheuttamatta tilaajalle huomattavaa haittaa.

Powerman Oy on tarjoutunut tekemään suunnitelmien mukaiset työt hintaan 630.000 euroa (alv 0 %) siten, että rakennustyöt valmistuvat samanaikaisesti Lentokentän kaava-alueen rakennusurakan kanssa 30.7.2011. Kaavamuutoksen takia urakasta pois jäävä Pilottitien osuus 315.000 euroa on huomioitu hyvityksenä tässä tarjouksessa (Oheismateriaali 1).

Liite 1Tarjous Powerman Oy 9.2.2011.

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää tilata Turun Lentoasemantien (MT 203) liittymien parantamistyöt liitteenä olevan tarjouksen mukaisesti Powerman Oy:ltä hintaan 620.000 euroa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esittelijä tarkisti esittelytekstin kokouksessa hyväksyttyyn muotoon.

Jakelu

aoPowerman Oy


Liitteet:

Kilajk § 157
Liite 1:Tarjous Powerman