Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 36 01.02.2011 8

11222-2006 (641, 613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 18/2007 "Takamaantie" (Luolavuori) 32 kaupunginosaan kortteliin 21 ja Takamaantien ja Lylynpuiston osille, os. Takamaantie 11

Tiivistelmä: -

Kilajk § 36

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 11.1.2011:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Takamaantie” 18/2007.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on tiivistää kaupunkirakennetta olemassa olevan kunnallistekniikan, joukkoliikenneverkon ja palveluiden läheisyyteen. Asemakaavanmuutosehdotuksessa osoitetaan uusi asuinkerrostalokortteli Luolavuori-62, Suksikatu ja tontille Luolavuori-21-5 kolme uudisrakennusalaa. Uudisrakennusrakennusoikeutta alueelle tulee yhteensä 4885 k-m2.

Asuinrakennuskäyttöön osoitettava alue on kaupungin omistuksessa ja alueelle tullee noin 60 asuntoa ja noin 100 asukasta. Asukkaiden maksamien verotulojen lisäksi kaupunki tulee saamaan tontinmyyntituloja noin 700.000 €.

Kiinteistöliikelaitos puoltaa täydennysrakentamisen osoittamista halutulle sijainnille keskustan läheisyyteen olemassa olevien palveluiden äärelle.

Asemakaavaehdotuksessa on osoitettu suojeltaviksi myös Kaskentien varressa olevat kolme 2-kerroksista puuasuintaloa. Rakennukset ovat valmistuneet 1940-luvulla ja edustavat kiistatta sen aikakauden rakentamista ja kaupunkikuvaa. Rakennusten suojelua harkittaessa tulee asiaa kuitenkin tarkastella kokonaisuutena ja varmistaa myös asumisen terveellisyys, turvallisuus ja taloudellisuus.

Rakennukset sijaitsevat alle 15 metrin etäisyydellä erittäin vilkkaasti liikennöidystä Kaskentiestä eikä talojen rakenteita ole tehty ääntä eristäviksi. Talojen oleskelupihat sijaitsevat melualueella ilman melusuojausta ja Kaskentien kevyenliikenneväylä on kolmen metrin päässä asuinhuoneen ikkunasta. Kevytliikenneväylän talvikunnossapito vaatii erityistä huolellisuutta, jotta väylässä kiinni olevia rakennuksia ei vaurioiteta. Koska Kaskentien katualue on korkeammalla kuin tontin piha-alue on todennäköistä, että katulumien sulamisvesi kulkeutuu talojen rakenteisiin. Kiinteistöliikelaitos esittää, että vanhojen puutalojen suojelemisesta luovutaan ja niiden paikalle kaavoitetaan kaupunkikuvaan sopivat uudisrakennukset, joissa pystytään huomioimaan myös asumiselle asetetut terveellisyys-, turvallisuus- ja taloudellisuusvaatimukset.

Asemakaavaehdotuksessa osoitetun Suksikadun päähän tulee osoittaa katualueen levitys aurausauton kääntymistä varten. 

Kartta on nähtävänä kokouksessa.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto