Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 608 10.11.2010 22

16642-2005 (014, 630)

Kh - Kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma 2010 (BUSTRIP-projekti)

Tiivistelmä:

Turun kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelmaluonnos laadittiin osana BUSTRIP -hanketta. Ohjelmassa käsitellään kävelyn ja pyöräilyn nykytilaa, kehittämistavoittei-ta ja -keinoja, suunnitteluperiaatteita ja rahoitusta sekä esitetään kartalla ja taulukossa toimenpideohjelma väylien parantamisesta ja rakentamisesta. Kaupunginhallitukselle esitetään, että kehittämisohjelmaa käytetään kävelyn ja pyöräilyn väylien tarkemman jatkosuunnittelun pohjana, että ohjelma otetaan huomioon talousarviota ja investointisuunnitelmia laadittaessa ja että ohjelmaa ja investointihankkeiden toteuttamisjärjestystä tarkistetaan neljän vuoden välein aina uuden valtuustokauden ensimmäisenä vuotena.

Kilajk § 608

Kiinteistöliikelaitos 1.11.2010:

Kaupunginhallitus päätti,

että ”Kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelmaa 2010” käytetään kävelyn ja pyöräilyn väylien tarkemman jatkosuunnittelun pohjana siten tarkistettuna, että Paavolan koululta Tortinmäkeen johtava pyörätie (hanke 9.1) siirretään kiireellisyysluokkaan 1,

että kehittämisohjelman tarkempi jatkosuunnittelu otetaan huomioon yleiskaavan laadinnan yhteydessä siten, että siinä huomioidaan myös muut liikenteen vaatimat edellytykset mm. mahdollinen pikaraitiotie, muu joukkoliikenne sekä muun henkilöliikenteen ja liike-elämän tarpeet ja

 että kehittämisohjelman rakentamissuunnitelmat otetaan huomioon talousarviota ja investointisuunnitelmia laadittaessa ja että ohjelmaa ja investointihankkeiden toteuttamisjärjestystä tarkistetaan neljän vuoden välein aina uuden valtuustokauden ensimmäisen vuotena.

Päätöksenteko

Paavolan koululta Tortinmäkeen johtavan pyörätien osalta päätös asiassa tehtiin Hihnalan von Frenckell-Rambergin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Muilta osin päätös asiassa tehtiin äänin 6-6 (1 tyhjä) puheenjohtaja Arven äänen ratkaistessa.

Suoritetussa koneäänestyksessä kaupunginhallituksen päätökseksi tulleen Lundahnin Lehtisen kannattamana tekemän ehdotuksen puolesta äänestivät lisäksi Elo, Keskinen, Leppä ja Arve.

Esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Rinne, Artesola, Hihnala, von Frenckell-Ramberg, Lintula ja Sarlund.

Manni äänesti tyhjää.

Hihnalan ehdotus, että ohjelman sivulta 17 poistetaan periaate ”Tiehallinnon teihin liittyvät kävely- ja pyöräilyhankkeet tulee rahoittaa pääasiassa valtion varoin” raukesi kannatuksen puuttuessa.

Asian esitteli vs. apulaiskaupunginjohtaja Ari Korhonen.

Oheismateriaali 1Kh 25.10.2010 § 568

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee kaupunginhallituksen päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.