Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 594 10.11.2010 8

1310-2010 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 7/2010 "Lipunkantaja" Runosmäen kaupunginosan korttelissa 101 tontilla 4, os. Lipunkantajankatu 3

Tiivistelmä:

Runosmäen kaupunginosaan osoitteeseen lipunkantajankatu 3 laaditaan asemakaavanmuutos, jossa kaupungin omistama yleisten rakennusten tontti muutetaan asuinkerrostalotontiksi.

Kilajk § 594

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 28.10.2010:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Lipunkantaja” 7/2010.

Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on muuttaa kaupungin omistama rakentamaton yleisten rakennusten tontti Runosmaki-101-4 asuinkerrostalotontiksi. Asemakaavanmuutoksessa rakennusoikeudeksi osoitetaan 2400 k-m2, joka vastaa Lipunkantajankadun tonttien rakennusoikeutta.

Asemakaavanmuutosehdotukseen on tehty kerroskorkeuteen tavallisuudesta poikkeava asemakaavamääräys V(VI), joka sallii ylimääräisen kerroksen rakentamisen rakennusoikeuden sitä estämättä, mikäli rakennukseen ei rakenneta asuntokohtaisia saunoja. VI-kerrokseen voidaan rakentaa mm. saunaosastoja ja yhteistiloja, mutta ei asuntoja tai sen osia. Määräyksen tavoitteena on antaa asuntosuunnittelulle uusia mahdollisuuksia esimerkiksi ullakkokasvihuoneen, viherkaton tai lasitetunterassin sijoittamiseen ylimpään kerrokseen.

Koska asemakaavanmuutoksella esitetään täydennysrakentamista olemassa olevien kunnallistekniikan läheisyyteen, ei kiinteistöliikelaitoksella ole huomautettavaa asemakaavanmuutoksesta.

Kiinteistöliikelaitos puoltaa myös poikkeavaa kerroskorkeusmerkintää, sillä se antaa suunnittelijalle valinnanmahdollisuuksia ja mahdollistaa monipuolisemman asuntokannan syntymisen. Vaikka ullakkokasvihuoneet, viherkatot ja lasitetut oleskeluterassit tuskin toteutuvat tässä kohteessa, niin merkintää kannattaa kehittää edelleen ja sitä kannattaa käyttää varsinkin ruutukaava-alueen täydennysrakennuskohteissa.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus ja tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto