Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 589 10.11.2010 3

12333-2009 (641)

Tontin Friskala 13-5 (Freesekatu 25) vuokraoikeuden osittainen siirtäminen ja kaupungin suostumus hallinnanjakosopimukseen

Tiivistelmä: -

Kilajk § 589

Hallintopalvelut, Pia Bergström 26.10.2010:

Tontti Friskala 13-5 on vuokrattu Juhani Saukkoselle Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksellä 11.11.2009 § 565. Tontin asemakaavamukainen käyttötarkoitus on asuinpientalojen tontti AP-1. Tontti on rakentamaton mutta sille on tarkoitus rakentaa paritalo. Vuokramies on 6.10.2010 saapuneella anomuksella pyytänyt kaupungilta suostumusta vuokraoikeuden osittaiseen siirtoon sekä suostumusta hallinnanjakosopimuksen kirjaamiseen.

Hallinnanjakosopimuksen mukaan puolet (1/2) vuokraoikeudesta ja vuokra-alueella sijaitsevasta rakennuskannasta jäisi nykyisen vuokramiehen hallintaan ja puolet (1/2) siirrettäisiin Santtu Saukkoselle. Osuudet on esitetty liitteenä olevissa sopimuksessa ja kartassa.

Maanvuokrasopimuksen ehtojen mukaan sopimusta ei saa siirtää osittain. Lisäksi maanvuokrasopimuksessa kielletään vuokra-alueella mahdollisesti olevien rakennusten omistusoikeuden luovuttaminen vuokraoikeudesta erillään, mikä sisältää myös kiellon kirjata maakaaren 14 luvun 3 §:n tarkoittama hallinnanjakosopimus.

Edellä lausutun johdosta järjestely edellyttää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan suostumusta. Johtokunta on antanut suostumuksensa vastaavissa tapauksissa edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan molempiin hallinjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin kiinnitykset parhaalle etusijalle, ja että osapuolet vastaavat vuokranantajalle eli Turun kaupungille yhteisvastuullisesti kaikista maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista, mukaan lukien vuokranmaksusta. Tämä velvollisuus on todettu liitteenä olevan hallinnanjakosopimuksen kohdassa 3.

Kiinteistöliikelaitos katsoo, että anomukseen voidaan suostua edellä mainituin edellytyksin.

Liite 1Hallinnanjakosopimus ja kartta

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa Turun kaupungin suostumuksen siihen, että

-         Juhani Saukkonen saa siirtää puolet (1/2) tontin Friskala 13-5 (853-48-13-5) maanvuokraoikeudesta Santtu Saukkoselle,

-         liitteenä oleva tontin 853-48-13-5 vuokraoikeutta koskeva hallinnanjakosopimus voidaan kirjata parhaalle etusijalle sillä edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan molempiin hallinnanjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin parhaalle etusijalle kiinnitykset, jotka ovat rahamäärältään molempiin osuuksiin 2.450,00 € sekä edellytyksellä, että

-         hallinnanjakosopimuksen kirjaamisen yhteydessä Kiinteistöliikelaitoksen hallussa oleva tontin 853-48-13-5 vuokraoikeuteen vahvistettu kiinnitys 4.5.2010/5704 määrältään 4.900,00 € voidaan kuolettaa.

Samalla johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että päätös voidaan panna täytäntöön välittömästi mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSaukkonen Juhani
aoSaukkonen Santtu


Liitteet:

Kilajk § 589
Liite 1:Hallinnanjakosopimus ja kartta