Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 479 08.09.2010 4

9603-2010 (662)

Lainvoimaisilla asemakaava-alueilla olevien Kakskerran maantieosuuden ja Tammiston maantieosuuden muuttaminen kaduksi kadunpitopäätöksellä

Tiivistelmä:

Haarlan lainvoimaisilla asemakaava-alueilla olevat Kakskerran maantie ja Tammiston maantie on asemakaavassa osoitettu kaduksi. Kiinteistöliikelaitos on valmistellut Ely-keskuksen kanssa näiden maantieosuuksien siirtämisen kaupungin kadunpitovastuulle 1.10.2010 alkaen. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan maantie, joka on asemakaavassa osoitettu kaduksi, muuttuu kaduksi kunnan tekemällä kadunpitopäätöksellä. Johtokunnalle ehdotetaan kadunpitopäätösten tekemistä ja kunnossapitoluokkien päättämistä.

Kilajk § 479

Katu- ja viheralueet, Eila Kesti 27.8.2010:

Hirvensalon asemakaavoitus ja asemakaavojen mukaisesti toteutuneen maankäytön takia Kakskerran maantie ja Tammiston maantie ovat osittain jääneet asemakaavojen sisälle ja osaksi katuverkkoa. Kiinteistöliikelaitos on valmistellut yhteistyössä Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Ely-keskus) kanssa näiden maantieosuuksien siirtämisen kaupungin kadunpitovastuulle 1.10.2010 alkaen. Kadunpito käsittää kadun suunnittelemisen, rakentamisen ja sen kunnossa- ja puhtaanapidon sekä muut toimenpiteet, jotka ovat tarpeen katualueen ja sen ylä- ja alapuolisten johtojen, laitteiden ja rakenteiden yhteen sovittamiseksi (Maankäyttö- ja rakennuslaki 84§). Valmistelussa on otettu huomioon asemakaavan mukaisen maankäytön ja katuverkon toteutuminen sekä liikenneväylien kunnossapidon vaatimukset tarkoituksenmukaisina kokonaisuuksina.

Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 86a §) mukaan maantie, joka on asemakaavassa osoitettu kaduksi, muuttuu kunnan tekemällä kadunpitopäätöksellä kaduksi. Maantie lakkaa kadunpitopäätöksen tultua voimaan ja maantien tiealue siirtyy samalla kunnan omistukseen.

Kadunpitopäätöksellä kaduksi ehdottavat maantieosuudet ovat:

- Kakskerran maantie 1821 (Kakskerrantie) välillä Haarlan ”Maunulan” hyväksytyn asemakaavan tontin 853-54-41-1 itäraja –  ”Iso-Haarlan” hyväksytyn asemakaavan Suvelankuja,

- Tammiston maantie 12157 (Tammistontie) välillä Meteorikatu – Haarlan ”Majamäen” hyväksytyn asemakaavan läntinen raja,

Kakskerrantielle on tehty kaupungin ja Ely-keskuksen kesken yhdessä sovitut parantamistoimenpiteet ja Tammistontie on parannettu kaupungin katusuunnitelmien mukaisesti.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta vahvisti 17.2.2010 ajoratojen ja kevyen liikenteen väylien kunnossapitoluokitukset Turun kaupungin alueella. Päätöksen mukaisilla periaatteilla Kakskerrantien (vilkasliikenteinen kokoojakatu) kunnossapito tulisi hoitaa kunnossapitoluokan I mukaisesti ja Tammistontien (asuntoalueen kokoojakatu) kunnossapito kunnossapitoluokan II mukaisesti.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää tehdä kadunpitopäätökset

- Kakskerran maantiestä 1821 (Kakskerrantie) väli: Haarlan ”Maunulan” hyväksytyn asemakaavan tontin 853-54-41-1 itäraja – ”Iso-Haarlan” hyväksytyn asemakaavan Suvelankuja,

- Tammiston maantiestä 12157 (Tammistontie) väli: Meteorikatu – Haarlan ”Majamäen” hyväksytyn asemakaavan läntinen raja.

Lisäksi kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kadunpitopäätöksellä maanteistä kaduksi muuttuneen

- Kakskerrantien ajoradan ja kevyen liikenteen väylän kunnossapidosta huolehditaan kunnossapitoluokka I mukaisesti,

- Tammistontien ajoradan ja kevyen liikenteen väylän kunnossapidosta huolehditaan kunnossapitoluokka II mukaisesti.

Samalla johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja päätöksen mukaiset maantiet muuttuvat kaduiksi 1.10.2010 mahdollisista kadunpitopäätökseen liittyvistä valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKo. alueen kiinteistöt