Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 472 25.08.2010

4878-2010 (641, 021)

Rakennetun kohteen myyminen avoimella neuvottelumenettelyllä (VI) 6-19-9 Ratapihankatu 12

Tiivistelmä: -

Kilajk § 472

Tonttipalvelut, Riku Korhonen 13.4.2010: 

Em. kohde on nykyään Kiinteistöliikelaitoksen taseessa ja Kiinteistöliikelaitos esittää, että tämä kohde voidaan myydä, sillä sille ei ole kaupungin omaa käyttöä.

Kohde myytäisiin kaksivaiheisella menettelyllä: ensin haettaisiin ilmoittautumismenettelyllä kiinnostuneita tahoja, joiden kanssa käytäisiin perusneuvottelut, toiseksi valittaisiin kiinnostuneiden joukosta enintään kolme (3) tahoja, joiden kanssa käydään jatkoneuvottelut.

Ensimmäisen vaiheen neuvotteluissa selvitettäisiin ehdokkaiden ajatukset mm. kohteen kehittämisestä, tulevasta käytöstä, hinnoittelusta ja vastaavista seikoista. Toisella kierroksella olevien ehdokkaiden kanssa käytäisiin tarkentavat jatkoneuvottelut, joiden perusteella tehdään varsinainen myynti-esitys ja -päätös.

Kohteen Ratapihankatu 12 asemakaavan muutos (”Partiokeskus” 4/2001) on menossa kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Asemakaavan muutoksessa tontille on osoitettu 2500 k-m2 asuin- ja liikerakentamista mahdollistaen nykyisten rakennusten purkamisen. Tontin pinta-ala on 1204 m2.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti 28.4.2010 § 195:

Rakennettu kohde Ratapihankatu 12 (6-19-9) voidaan myydä kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä. Ensin haetaan kohteista kiinnostuneita tahoja ilmoittautumismenettelyllä ja näiden kanssa käydään perusneuvottelut. Kiinnostuneista tahoista valitaan enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin, joiden perusteella tehdään varsinainen myyntiesitys ja -päätös.

Tonttipalvelut, Timo Laiho 23.8.2010:

Turun kaupunki tarjosi myytäväksi avointa neuvottelumenettelyä käyttäen kohteen Ratapihankatu 12. Ilmoittautumiset pyydettiin jättämään 21.6.2010 klo 14 mennessä. Ilmoittautumisiin pyydettiin jättämään seuraavat selvitykset:

-selvitys kohteen tulevasta käytöstä

-kohteen toteuttaja ja toteutusaikataulu

-indikatiivinen tarjous (hintahaarukka) kohteen hinnasta

-ilmoittautujan referenssit vastaavien kohteiden kehittämisestä.

Kohteesta Ratapihankatu 12 jätti määräaikaan mennessä ilmoittautumisen neljä kiinnostunutta: Prestobella Oy, Suomen Laatuasunnot Oy, NCC Rakennus Oy sekä Vakka-Suomen Monipalvelu ky ja Holmitek Oy yhdessä perustettavan yhtiön lukuun.

Kohteen Ratapihankatu 12 asemakaavanmuutos on hyväksytty valtuustossa 14.6.2010 § 106. Asemakaavanmuutos ei ole valituksista johtuen saanut lainvoimaa. Kohteella sijaitsevien rakennusten purkamiselle on myönnetty lainvoimainen purkamislupa 20.1.2010. Kohde myydään hyväksytyn asemakaavamuutoksen mukaiseen rakentamiseen ja nykyiset rakennukset luovutetaan purettaviksi.

Ilmoittautumisten yhteydessä jätettyjen selvitysten sisällön perusteella jatkoneuvotteluihin esitetään kohteen Ratapihankatu 12 osalta kolmea tahoa. Jatkoneuvottelujen yhteydessä ostajaehdokkaiden tulee esittää tarkemmat selvitykset ainakin seuraavista asioista: Piha-alueiden toimivuus ja viihtyisyys, asuntoratkaisut ja asuntotyyppijakauma sekä pysäköinnin järjestäminen. Ostajaehdokkaiden tulee havainnollistaa selvitykset piirroksin. Jatkoneuvotteluissa tarjouksen tekijän tulee tarkentaa tarjoustaan kauppahinnasta ja sen maksuaikataulusta mahdollisine lisäkauppahintaehtoineen.

Liite 1Kartta

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- Valita kohteen Ratapihankatu 12 jatkoneuvotteluihin Prestobella Oy:n, Suomen Laatuasunnot Oy:n sekä NCC Rakennus Oy:n

- Että jatkoneuvottelujen yhteydessä kohteen Ratapihankatu 12 ostajaehdokkaiden tulee jättää hyväksyttyyn asemakaavanmuutokseen perustuva tarkennettu tarjous kauppahinnasta ja sen maksuaikataulusta sekä tarkemmat selvitykset ainakin seuraavista asioista: lähiympäristön ja piha-alueiden toimivuus ja viihtyisyys, asuntoratkaisut ja asuntotyyppijakauma sekä pysäköinnin järjestäminen, ja että selvitykset tulee havainnollistaa piirroksin (1. asemapiirros 1:500, 2. tontin aluejulkisivu 1:500, 3. pohjapiirustukset 1:200 sekä 4. perspektiivipiirrokset vähintään 2 kpl).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHolmitek Oy
aoNCC Rakennus Oy
aoPrestobella Oy
aoSuomen Laatuasunnot Oy
aoVakka-Suomen Monipalvelu Ky


Liitteet:

Kilajk § 472
Liite 1:Kartta