Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 453 25.08.2010 8

1358-2005 (613, 627)

Nummen kaupunginosan korttelin 57 asemakaavanmuutosehdotus "Tammiketo" 25/2009, osoite Karjakuja 24-28 ja Uudenpellonkatu 1-5

Tiivistelmä:

Nummen kaupunginosaan kortteliin Nummi-57 laaditaan asemakaavanmuutos, jonka tarkoituksena päivittää asemakaava olemassa olevaa tilannetta vastaavaksi ja osoittaa täydennysrakentamista Tammitie varteen.

Kilajk § 453

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 18.8.2010

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Tammiketo” (25/2010) Nummen kaupunginosaan.

Asemakaavanmuutosalue sijaitsee Nummen pientaloalueella Karjakujan, Tammitien ja Uudenpellonkadun välisellä alueella. Asemakaavanmuutosalue on pääosin yksityisessä omistuksessa ja siinä osoitetaan rakennusalat olemassa oleville rakennuksille, muutama täydennysrakennuspaikka ja päivitetään kaavamääräykset.

Asemakaavanmuutosehdotuksessa osoitetaan neljä uutta160 k-m2 suuruista 2-kerroksista rakennusalaa Tammitien varteen. Täydennysrakentamisen osoittaminen kaupunkikeskustan välittömään läheisyyteen noudattaa kestävän kaupunkirakenteen tavoitteita joita ovat mm. henkilöliikenteen kasvun minimointi, täydennysrakentamisen ohjaaminen, olemassa olevien joukkoliikenneyhteyksien vahvistaminen, olemassa olevan kunnallisteknisen verkoston hyödyntäminen ja rakennetun palveluverkoston tehostaminen.

Kiinteistöliikelaitos puoltaa tiiviin ja matalan täydennysrakentamisen osoittamista Tammitien varteen, sillä pienistä tonteista on jatkuvaa kysyntää kävelyetäisyydeltä yliopistosta ja sairaalasta. Kiinteistöliikelaitos arvio kaupungin omistamalle alueelle tulevien tonttien yhteenlasketuksi arvoksi noin 60.000 €.

Asemakaavaehdotuksessa osoitetaan Uudenpellontieltä ajoyhteys tontin Nummi-57-5 kautta kahdelle olemassa olevalle rakennuspaikalle ja ajoyhteys Karjakujalta Rintala 2:76 tilan kautta niin ikään kahdelle rakennuspaikalle. Varsinaiset kulkurasiteoikeudet tullaan perustamaan kiinteistöjen lohkomistoimituksissa asemakaavanmuutoksen ja myöhemmin laadittavan tonttijaonmuutoksen tultua lainvoimaiseksi.

Kiinteistöliikelaitos esittää asemakaavanmuutosalue osoitettaisiin kokonaisuudessaan ainoastaan yhdellä käyttötarkoituksella AP-1/s ja, että asemakaavanmuutoksen yhteydessä osoitettaisiin alueelle ohjeellinen tonttijako. Osoittamalla alueelle vain yksi käyttötarkoitus säilyy tonttijaon laatijalla parempi mahdollisuus jakaa alue tulevien rakentamistarpeiden mukaisesti. Ohjeellisen tonttijaon esittäminen asemakaavanmuutoksen yhteydessä osoittaa maanomistajille tulevan maanomistustilanteen ja antaa näin omistajille hyödyllistä lisäinformaatiota esim. pihasuunnitelmien tekemiseen ja toteuttamiseen.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus ja tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto