Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 452 25.08.2010 7

15028-2008 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 35/2008 "Koukkukankareenpuisto" Ruohonpään kaupunginosaan osoitteeseen Koukkukankareenkuja 4

Tiivistelmä:

Ruohonpään kaupunginosaan Koukkukankareenpuistoon laaditaan täydennysrakentamisasemakaavanmuutos, jossa osoitetaan rivitalokortteli Koukkakankareenkujan päässä olevalle puisto- ja pallokenttäalueelle.

Kilajk § 452

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 18.8.2010:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Koukkukankareenpuisto” 35/2008.

Asemakaavanmuutosalue sijaitsee Ruohonpään kaupunginosassa Koukkukankareenkujan päässä noin neljän kilometrin etäisyydellä Kauppatorilta luoteeseen. Aluetta rajaavat lännessä rivitalokortteli 10, etelässä ja lännessä Koukkukankareenpuisto ja pohjoisessa omakotikortteli 45. Asemakaavanmuutosalueen pinta-ala on 1,3479 ha.

Turun yleiskaavassa 2020 alue on virkistysaluetta, jonka kautta on osoitettu kaakkois-luoteissuuntainen pääviheryhteys. Voimassa olevassa 1951 vahvistetussa asemakaavassa alue on lähes kokonaan leikki- ja urheilukentäksi osoitettua aluetta sekä osin puistoaluetta.

Asemakaavanmuutos on käynnistynyt kiinteistölautakunnan 12.12.2007 § 946 Prestobella Oy:lle ja Skanska Kodit Oy:lle myöntämän suunnitteluvarauksen perusteella. Ympäristö- ja kaavoituslautakunta puolsi lausunnossaan 13.11.2007 § 780 suunnitteluvarauksen myöntämistä ko. alueelle edellyttäen, että suunnittelualueen ulkopuolelle rajataan alueella sijaitseva pelikenttä ja Kovasojan varressa sijaitseva kevyen liikenteen yhteys riittävine suojavyöhykkeineen. Suunnittelussa tuli lisäksi kiinnittää erityistä huomiota rakentamisen soveltumiseen ympäristöön ja viheryhteyksien jatkuvuudelle.

Asemakaavanmuutosehdotuksessa on alueelle osoitettu noin 6301 m2:n suuruinen rivitalokortteli 1575 k-m² rakennusoikeudella. Sallittu kerrosluku on I pohjoispuoleisen rakennusalan osalta, ja II etelänpuoleisella rakennusalalla. Asemakaavamääräyksen AR-1 mukaan asuinrakennusten kattomuodon tulee olla joko pulpettikatto kaltevuudella 1:5 tai harjakatto kaltevuudella 1:3–1:2. Kattomateriaalina rakennuksissa tulee käyttää harmaata konesaumattua peltikatetta tai kattotiiltä, ja kaikissa rakennuksissa samaa materiaalia. Autopaikkoja on varattava alueelle 1 ap/asunto ja 1 vieraspaikka/7.asuntoa. Asuntojen autopaikat on sijoitettava katoksiin tai autotalleihin.

Kiinteistöliikelaitos puoltaa täydennysrakentamista Koukkukankareenkujan päässä olevalle alueelle, mutta 1.7.2010 päivätty asemakaavanmuutosehdotus ei noudata suunnitteluvarauspäätöksen ehtoja alueella olevan pelikentän osalta. Asemakaavanmuutosehdotuksessa pallokenttä sijaitsisi osittain rivitalokorttelin puolella siten, että asuinrakennuksen seinä olisi kiinni pallokentässä. Käytäntö on osoittanut, että pallokenttä ei saa miltään osin sijaita asuinkorttelissa ja kentän ja asuinrakennusten väliin tulee jättää riittävä etäisyys turvallisuuden ja kentältä kantautuvan äänen takia.

Kiinteistöliikelaitos katsoo, että asemakaavanmuutosehdotus tulee tarkistaa kiinteistölautakunnan 12.12.2007 § 946 päätöksessä ja ympäristö- ja kaavoituslautakunnan 13.11.2007 § 780 lausunnossa annettujen tavoitteiden mukaiseksi.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus ja tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto