Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 450 25.08.2010 5

5351-2009 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 15/2009 "Micromedicum" 1 kaupunginosan korttelin 2 tontilla 4 os. Joukahaisenkatu 2

Tiivistelmä:

I kaupunginosaan osoitteeseen Joukahaisenkatu 2 laaditaan asemakaavanmuutos, jolla mahdollistetaan tutkimuslaitoksen rakentaminen €Micromedicumin-tontille€.

Kilajk § 450

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 10.8.2010:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Micromedicum” 15/2009.

Asemakaavanmuutos koskee Senaatti-kiinteistöjen omistamaa tonttia 1-36-4 osoitteessa Kiinanmyllynkatu 13. Tällä hetkellä tontilla on mikrobiologianlaitos. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on tarkistaa sairaalakäyttöön osoitetun tontin I-36-4 asemakaavamääräyksiä, rakennusoikeutta ja kerroslukua siten, että tontille pystytään toteuttamaan arkkitehtikilpailun tuloksen perusteella suunniteltu tutkimuslaitos. Lisäksi asemakaavamuutoksella suojellaan ns. Villa Medica puurakennus ja muutetaan Kiinamyllynkadun ja Joukahaisenkadun linjausta siten, että joukkoliikenne Varissuon suuntaan tulee mahdolliseksi em. katujen kautta.

Micromedicum-nimen saanut tutkimuslaitos on tarkoitus rakentaa, kun asemakaavanmuutos on

hyväksytty ja rakennussuunnittelu valmis. Hanke on Turun yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin laboratoriotoiminnoista vastaavan yksikön (TYKSLab) yhteiskäyttöön tarkoitettu laboratoriorakennus.

Tontin I-36-4 pinta-ala on 14061 m2 ja rakennusoikeus 18 470 k-m2, josta on käytetty Mikrossa 5400 k-m2 ja Villa Medicassa 415 k-m2. Turun kaupunginvaltuuston 11.12.2000 hyväksymässä Turun yleiskaava 2020:ssa alue on osoitettu Julkisen palvelun ja hallinnon alueeksi.

Asemakaavanmuutosehdotuksessa tontin I-36-4 käyttötarkoitus muutetaan yleisten rakennusten korttelialueeksi ja korttelialueen rajaus tarkistetaan rajoiltaan uusien liikennesuunnitelmien vaatimalla tavalla. Tärkein kaavanmuutoksen vaikutus on joukkoliikenneväylään varautuminen.

Asemakaavaehdotuksessa tonttiin osoitetaan kuuluvaksi osa Lemminkäisenkadun katualueesta ja rakennusoikeus kasvaa asemakaavanmuutoksessa 3990 k-m2. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle erillisen esityksen tontinosan kaupoista asemakaavan tultua lainvoimaiseksi.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto