Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 273 19.05.2010 12

15040-2004 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 8/2010 "Linnasmäen rinne" Räntämäen kaupunginosan Linnasmäenpuiston osalle ja Linnasmäen muinaismuistoalueelle os. Vanha Tampereentie 169

Tiivistelmä:

Räntämäen kaupunginosaan Vanhan Tampereentien ja Orikedonkadun risteykseen laaditaan asemakaavanmuutos, jossa puolustusvoimien vanhalle ammustehdasalueelle osoitetaan teollisuusrakennusten korttelialue.

Kilajk § 273

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 10.5.2010:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Linnasmäen rinne” 8/2010 osoitteeseen Vanha Tampereentie 169. Asemakaavanmuutosehdotuksen tavoitteena on osoittaa vanhan Tampereentien ja Orikedonkadun risteykseen teollisuusrakennusten korttelialue.

Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 hyväksymässä oikeusvaikutteisessa Turun yleiskaavassa suunnittelualue on osoitettu erityisalueeksi (E) ja virkistysalueeksi (V). Alueen koillisreunaan on osoitettu Orikedon kuntoradalle johtava pääviheryhteys.

Asemakaavanmuutos laaditaan alueen omistajan Senaatti-kiinteistöjen aloitteesta ja asemakaavanmuutoksen tavoitteena on aiemmin puolustusvoimien käytössä olleen alueen kaavan muuttaminen teollisuuskäyttötarkoitukseen sekä muinaismuisto- ja luonnonsuojelukohteiden merkitseminen kaavaan.

Senaatti-kiinteistöjen omistamalla alueella on kaksi rakennusta sekä ”porttivahdin koppi”, muilta osin alue on rakentamaton. Muutosalueen pohjois- ja itälaidalla sijaitseva Linnasmäenpuisto on topografialtaan tasaista. Puistoalueen eteläpuolella sijaitsee Linnasmäki-niminen muinaismuistoalue. Mäen sisään on louhittu kalliotiloja ja mäen luoteisrinteellä sijaitsee luolan tuuletusaukko. Aiemmin alueella on sijainnut ammustehdas Ab Tolfvan Oy.

Asemakaavanmuutosalueen pinta-ala on 3,2033 ha, josta korttelialuetta 0,8027 ha, puistoaluetta 0,2972 ha, suojaviheraluetta 0,0734 ha ja muinaismuistoaluetta 2,0300 ha.  Senaatti-kiinteistöjen omistamalle alueelle osoitetaan kaksi teollisuustonttia, joiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on 4816 k-m2 ja alueella oleva vanha jäähdyttämörakennus suojellaan. 

Kaupunginvaltuuston 22.1.2007 §21 hyväksymän maapolitiikan periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Räntämäen kaupunginosassa tullaan lähi vuosina suorittamaan sellaisia kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimuksen laatimista. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään kiinteistöliikelaitoksenjohtokunnalle erillisen esityksen maankäyttösopimuksesta kun maanomistajan kanssa käytävä sopimusneuvottelu on saatu valmiiksi.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Kartta on nähtävänä kokouksessa sihteerillä

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto