Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 272 19.05.2010 11

10986-2009 (613, 627)

Lauttarannan kaupunginosan asemakaavaehdotus "Arola II" 29/2009

Tiivistelmä:

Lauttarannan kaupunginosaan laaditaan asemakaavaehdotus jossa asemakaavoittamattomalle alueelle osoitetaan kolme asuinrakennusten korttelialuetta ja lähivirkistysalue.

Kilajk § 272

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 7.5.2010

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Arola II” (29/2009) Lauttarannan kaupunginosaan.

Kaava-alue sijaitsee Hirvensalossa Lauttarannan kaupunginosassa. Suunnittelualuetta rajaavat pohjoisessa Arolaan rakennettu Arolankaari-niminen katu ja rakentumassa oleva Arolan asemakaava-alue, itäpuolella Toijaistentie, länsipuolella Pikisaarentie ja eteläpuolella Pirttivuori. Kaava-alueen koko on 12,6 hehtaaria.

Asemakaavan tavoitteena on jatkaa Arolan kaava-aluetta jo olemassa olevan kadun ja kunnallistekniikan ympärille sekä toteuttaa hyväksytyn Hirvensalon osayleiskaavan aluevarauksia asuntorakentamista ja virkistysalueita varten.

Asemakaavassa alueelle osoitetaan kolme asuinkorttelia (A-1) yhteensä 5750 k-m2 rakennusoikeudella ja noin 8 ha virkistysaluetta. Asuinkortteleihin tullaan toteuttamaan puujulkisivuverhouksella yhtiömuotoista pientalorakentamista. Uusia asukkaita alueelle tulee noin 110. Kaupungin omistama alue on mahdollista toteuttaa ilman suuria kunnallistekniikan investointeja.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa asemakaavaehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutosasiakirjat

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, ettei sillä ole oman toimialansa osalta huomauttamista Arola II 29/2009 asemakaavaehdotuksen johdosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto