Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 223 28.04.2010 2

5185-2010 (010)

Omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteiden tarkistaminen

Tiivistelmä:

Päätetään tarkistaa kaupungin tonttien luovutuksessa noudatettavia omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteita. Tarkistetut periaatteet tulevat voimaan välittömästi ja niitä sovelletaan kaikkiin jatkossa tehtäviin päätöksiin, jotka koskevat periaatteissa säänneltyjä asioita.

Kilajk § 223

Hallintopalvelut, Esa Mettälä 28.4.2010:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on päätöksellään 17.6.2009 § 355 vahvistanut omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteet noudatettavaksi kaupungin tonttien luovutuksissa ja muissa päätöksissä, jotka koskevat periaatteissa säänneltyjä asioita. Periaatteet on käytännössä todettu pääsääntöisesti toimiviksi ja niiden tavoitteet ovat toteutuneet hyvin. Pieniä tarkistuksia ja lisäyksiä periaatteisiin on kuitenkin tarpeen tehdä.

Periaatteissa ei ole ollut säännöksiä tilanteeseen, jossa tontista tarjouksen tai hakemuksen jättäneellä taholla on jo hallinnassaan kaupungin luovuttama tontti, jonka luovutuskirjan mukaista rakentamisvelvoitetta ei ole täytetty. Uusilla säännöksillä pyritään estämään tilanteita, joissa sama taho hankkii useampia tontteja eikä kuitenkaan aloita rakentamista tonteilla.

Lapsiperhetonttien ehdoissa samoin kuin luovuttamatta jääneen lapsiperhetontin jatkokäsittelyperiaatteissa on muutamia tarkennuksia, jotka eivät asiallisesti muuta noudatettua käytäntöä mitenkään. Rakentamattoman tontin määritelmää on myös hieman täsmennetty.

Tarkistetut tonttien haku- ja luovutusperiaatteet esitetään tulemaan voimaan välittömästi siten, että niitä sovelletaan kaikkiin jatkossa tehtäviin päätöksiin, jotka koskevat periaatteissa säänneltyjä asioita.

Liite 1Omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteet

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää vahvistaa liitteenä olevat omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteet noudatettavaksi kaupungin tonttien luovutuksissa ja muissa päätöksissä, jotka koskevat periaatteissa säänneltyjä asioita.

Samalla johtokunta päättää, että vahvistettuja haku- ja luovutusperiaatteita aletaan noudattaa välittömästi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tonttipalvelut


Liitteet:

Kilajk § 223
Liite 1:Omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteet