Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 154 07.04.2010 11

3973-2007 (613, 634)

Vastaus Aurajoen kevyen liikenteen sillan kilpailuohjelman hyväksymistä ja palkintolautakunnan asettamista koskevaan selvityspyyntöön

Tiivistelmä: -

Kilajk § 154

Kiinteistöliikelaitos, Esa Mettälä 25.3.2010:

Kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Katri Sarlund on tehnyt selvityspyynnön koskien Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöstä Aurajoen kevyen liikenteen sillan kilpailuohjelman hyväksymistä ja palkintolautakunnan asettamista.

Selvityspyynnössä pyydetään selvitystä seuraavista asioista:

1. Miksi suojaus on ollut sellainen, että pykälät eivät ole olleet kaupunginhallituksen nähtävinä?

2. Miksi kiinteistöliikelaitoksen johtokunta ei ole saattanut asiaa kaupunginhallituksen ratkaistavaksi, kuten vastaavissa asioissa on ollut tapana?

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta vastaa selvityspyyntöön seuraavasti:

Asian suojaus

Joutsen -asianhallintajärjestelmässä on käsiteltävien asioiden suojaamiseksi useita erilaisia suojausryhmien, koska suojattavien asioiden suojaustaso ja laajuus vaihtelevat tapauskohtaisesti käsiteltävästä asiasta riippuen. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksien 27.1.2010 § 44 ja 3.2.2010 § 57 kohdalla on suojauksen toteutuksessa tapahtunut inhimillinen erehdys ja suojausryhmä on valittu siten, että päätökset eivät ole olleet kaupunginhallituksen jäsenten luettavissa Joutsen -asianhallintajärjestelmässä.

Hallintosäännön 16 § edellyttää, että kaupunginhallitukselle tulee ilmoittaa tehdyistä päätöksistä neljän päivän kuluessa kokouksen pitämisestä. Tämän säännöksen mukaisesti Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan pöytäkirjat, joissa edellä mainitut päätökset ovat, on paperisina asiakirjoina toimitettu kaupunginhallitukselle.

Asian saattaminen kaupunginhallituksen ratkaistavaksi

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 25.5.2009 käsitellyt Aurajoen kevyenliikenteen siltaa koskevaa asemakaavanmuutosluonnosta.  Asiasta tehdyssä päätöksessä 25.5.2010 § 320 kaupunginhallitus on nimenomaisesti päättänyt antaa Kiinteistöliikelaitoksen tehtäväksi laajennetun arkkitehtikilpailun järjestämisen asemakaavatoimiston kirjeessä esitetyin ehdoin.

Sillan kilpailuohjelman hyväksymisestä ja palkintolautakunnan asettamisesta päättäminen on ollut edellä mainitun kaupunginhallituksen Kiinteistöliikelaitokselle antaman tehtävä täytäntöönpanoa, osa laajennutun arkkitehtikilpailun järjestämistä. Kun kilpailun järjestäminen on jo kerran nimenomaisesti kaupunginhallituksessa päätetty antaa Kiinteistöliikelaitoksen tehtäväksi, ei Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta ole nähnyt tarkoituksenmukaiseksi enää toistamiseen saattaa asiaa kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Oheismateriaali 1Kaupunginhallituksen 2. varapuheenhohtaja Katri Sarlundin Aurajoen kevyen liikenteen sillan kilpailuohjelman hyväksymiseen liittyvä selvityspyyntö.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää Aurajoen kevyen liikenteen sillan kilpailuohjelman hyväksymistä ja palkintolautakunnan asettamista koskevan selvityspyynnön johdosta antaa kaupunginhallitukselle edellä olevan vastauksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

vastKaupunginhallitus