Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 149 07.04.2010 6

3357-2010 (641)

Tontin (VI) 6-19-10 asemakaavanmuutoksen "Partiokeskus" edellyttämä maankäyttösopimus (os. Ratapihankatu 14)

Tiivistelmä:

Ratapihankadun varteen 6. kaupunginosan korttelin 19 tonteille 8-11 laaditaan asemakaavanmuutos, jossa tontit osoitetaan asuin-, liike- ja toimistorakennustentonteiksi ja osa alueella olevista rakennuksista suojellaan. Tontin 6-19-10 omistajan ja kaupungin välillä tehdään maankäyt-tösopimus, jolla maanomistaja osallistuu 6 kaupunginosassa toteutettaviin yhdyskuntarakennemuutoskustannuksiin.

Kilajk § 149

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 16.3.2010:

Kaupunki on laatinut asemakaavanmuutosehdotuksen 6 kaupunginosan kortteliin 19. Asemakaavanmuutoksella selkeytetään ja tehostaa korttelin maankäyttöä.  Asemakaavanmuutosalue on pääasiassa yksityisten omistuksessa.

Yksityisten omistamista tonteista tontille VI-19-10 osoitetaan 1300 k-m2:n suuruinen uudisrakennuksen rakennusala, joka edellyttää maankäyttösopimuksen laatimista kaupungin ja tontinomistajan välillä. Muille tonteille ei osoiteta uudisrakennusoikeutta niin paljon, että maankäyttösopimus tulisi laadittavaksi.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

6 kaupunginosassa tullaan lähivuosina suorittamaan sellaisia kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

Maankäyttösopimuskorvausta määritettäessä on Kiinteistöliikelaitos käyttänyt rakennusoikeuden arvona 300 €/k-m2, joka vastaa kyseisen kaupunginosan käypää arvoa. Edellä esitetyillä arvoilla ja periaattein maankäyttösopimuskorvaukseksi tulee 99.225 €. Korvaus erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille VI-19-10 tai siitä muodostuvalle kiinteistölle merkitään ensimmäinen uudisrakennuksen paikka. Korvaukselle lasketaan 3 % vuotuista korkoa asemakaavanmuutoksen lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Kiinteistönomistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan 6 kaupunginosan korttelin 19 tonttia 10 koskevan maankäyttösopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoVaiste Heikki


Liitteet:

Kilajk § 149
Liite 1:Maankäyttösopimus