Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 127 17.03.2010 3

4640-2009 (613, 627)

Yli-Maarian kaupunginosan asemakaavanmuutosehdotus "Pyhän äidin katu" 17/2009

Tiivistelmä:

Yli-Maarian kaupunginosaan laaditaan asemakaavanmuutosehdotus, jossa tarpeettomiksi osoittautuneet kerrostalokorttelit muutetaan omakotitonteiksi.

Kilajk § 127

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 9.3.2010

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavanmuutosehdotusta ”Pyhän äidin katu” (17/2009) Yli-Maarian kaupunginosaan. Asemakaavanmuutosalue sijaitsee Mittumaarintien ja Madonnankadun risteyksen lounaispuolella.

Yli-Maarian kaupunginosaan 7.6.1994 vahvistetussa asemakaavassa alue on osoitettu asuinkerrostalojen korttelialueeksi (AK), asuinpientalojen korttelialueeksi (AP) sekä rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueeksi (AR).

Yli-Maarian kaupunginosan rivi- ja kerrostalotontteja on tarjottu useaan otteeseen rakentajille, mutta alueella ei kysyntää kerrostalo- ja rivitalotonteille. Tämän johdosta Kiinteistöliikelaitos on esittänyt, että alueella olevien rivi- ja kerrostalokortteleiden osalta asemakaavaa muutetaan niin, että se mahdollistaa omakotitalorakentamisen. Tällä hetkellä asemakaavanmuutosalue on pääosin rakentamatonta metsää ja peltoa.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on osoittaa asuinkerrostalojen sekä rivitalojen paikalleyhteensä 13 omakotitonttia (AO) ja kaksi pientalotonttia (AP).  Asemakaavanmuutosalueen vaatimatinfrastruktuuriikustannukset ovat vähäiset ja alue tukeutuu olemassa oleviin palveluihin.

Kiinteistöliikelaitos puoltaa kerrostalo- ja rivitalotonttien muuttamista omakotitonteiksi, sillä alueella on lähes valmis kunnallistekniikka ja palveluverkosto.  Asemakaavanmuutos on kestävänkehityksen ja kaupungin hyväksymien täydennysrakentamisperiaatteiden mukainen.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutosasiakirjat

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto