30 § Pysyvien vastaavien myynti ja vuokraaminen

 

Pysyvien vastaavien aineettomien hyödykkeiden, kiinteän ja irtaimen omaisuuden sekä muiden kuin julkisesti noteerattujen osakkeiden ja osuuksien myynnistä, vuokralle antamisesta ja muusta luovuttamisesta päättää valtuuston päättämien perusteiden mukaisesti kaupunginvaltuusto, kaupunginhallitus ja lautakunta tai liikelaitoksen johtokunta.

Mikäli luovutettavan maaomaisuuden arvo tai vuokrattavan maaomaisuuden pääoma-arvo on vähintään 3 miljoonaa euroa, päätöksen tekee kaupunginvaltuusto. Kaupunginvaltuusto tekee päätöksen myös silloin, kun luovutettavan muun pysyvän vastaavan (mm. rakennettu kiinteistö, rakennus tai osake) velkaosuutta sisältämätön arvo on vähintään 3 miljoonaa euroa tai sen vuosivuokra (pääomavuokraosuus) on vähintään 300.000 euroa.

 

Mikäli luovutettavan maaomaisuuden arvo tai vuokrattavan maaomaisuuden pääoma-arvo tai luovutettavan muun pysyvän vastaavan (mm. rakennettu kiinteistö, rakennus tai osake) velkaosuutta sisältämätön arvo on enintään 2 miljoonaa euroa, tai kun vuokrattavan muun pysyvän vastaavan vuosivuokra (pääomavuokraosuus) on enintään 200.000 euroa, päätöksen tekee asianomainen lautakunta tai johtokunta sen omaisuus- ja irtaimistorekisterissä olevan omaisuuden osalta.

 

Muissa tapauksissa päätöksen tekee kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus tekee päätöksen myös silloin, kun luovutettava tai vuokrattava omaisuus on kahden tai useamman hallintokunnan omaisuus- ja irtaimistorekistereissä.

 

 

31 § Muun omaisuuden luovuttaminen

 

Kaupunginhallitus, lautakunta ja johtokunta päättää muun kuin 30 §:ssä mainitun, sen omaisuus- ja irtaimistorekistereissä olevan omaisuuden luovuttamisesta.

 

32 § Tarveselvitys ja hankesuunnitelma

 

Kaupungin tilahankkeissa on noudatettava kaupunginvaltuuston hyväksymän ohjeen mukaista kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen, lautakunnan tai johtokunnan hyväksymää tarveselvitystä ja hankesuunnitelmaa tai hankekuvausta.

 

Mikäli hankesuunnitelman tarkoittaman tilahankkeen arvo on vähintään 3 miljoonaa euroa, suunnitelman hyväksyy kaupunginvaltuusto. Mikäli arvo on enintään 2 miljoona euroa, suunnitelman tai kuvauksen hyväksyy se lautakunta tai johtokunta, jonka käyttöön tilahanke tulee. Muissa tapauksissa suunnitelman hyväksyy kaupunginhallitus.

 

Tämän pykälän määräyksistä poiketen Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta hyväksyy tilahankkeen arvosta riippumatta vuokrahankkeidensa hankesuunnitelmat tai -kuvaukset, mikäli hankittava toimitila sijaitsee muun kunnan kuin Turun kaupungin alueella.

 

33 §              Omaisuuden hankkiminen

 

Julkisista hankinnoista annetun lain ja ns. erityisalojen hankintalain tarkoittamasta tavaroiden ja palveluiden ostamisesta sekä rakennusurakan toteuttamisesta ja mainittujen lakien tarkoittamista kynnysarvon alittavista hankinnoista määrätään hallintosäännön 39 §:ssä.

 

Muiden aineettomien hyödykkeiden, kiinteän ja irtaimen omaisuuden sekä muiden kuin julkisesti noteerattujen osakkeiden ja osuuksien ostamisesta, vuokraamisesta ja muusta hankkimisesta tai vastaanottamisesta päättää valtuuston päättämien perusteiden mukaisesti kaupunginvaltuusto, kaupunginhallitus ja lautakunta tai liikelaitoksen johtokunta. Mikäli omaisuus tulee kahden tai useamman hallintokunnan omaisuus- ja irtaimistorekisteriin, päätöksen tekee kuitenkin kaupunginhallitus.

 

Mikäli valtuusto, kaupunginhallitus, lautakunta tai johtokunta on toimivaltansa puitteissa hyväksynyt 32 §:n tarkoittaman tilahankkeen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman tai hankekuvauksen, päätöksen tekee talousarvionsa puitteissa asianomainen lautakunta tai johtokunta sen omaisuus- tai irtaimistorekisteriin kirjattavan omaisuuden osalta.

 

Mikäli valtuusto tai kaupunginhallitus ei ole hyväksynyt 32 §:n tarkoittamaa hankkeen tarveselvitystä ja hankesuunnitelmaa ja ostettavan, vuokrattavan tai muuten hankittavan tai vastaanotettavan omaisuuden arvo on vähintään 3 miljoonaa euroa tai vuosivuokra (pääomavuokraosuus) on vähintään 300.000 euroa, päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

 

Mikäli valtuusto, kaupunginhallitus, lautakunta tai johtokunta ei ole hyväksynyt 32 §:n tarkoittamaa hankkeen tarveselvitystä ja hankesuunnitelmaa tai hankekuvausta, ja omaisuuden arvo on enintään 2 miljoonaa euroa tai vuosivuokra (pääomavuokraosuus) on enintään 200.000 euroa, päätöksen tekee talousarvionsa puitteissa asianomainen lautakunta tai johtokunta sen omaisuus- ja irtaimistorekisteriin kirjattavan omaisuuden osalta.

 

Muissa kuin edellä tässä pykälässä mainituissa tapauksissa päätöksen tekee kaupunginhallitus, ottaen kuitenkin huomioon, että maankäyttösopimuksista päättää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta.

 

39 § Hankinnat

 

Julkisista hankinnoista annetun lain ja ns. erityisalojen hankintalain tarkoittamasta tavaroiden ja palveluiden ostamisesta sekä rakennusurakan toteuttamisesta ja mainittujen lakien tarkoittamista kynnysarvon alittavista hankinnoista päättää kaupunginhallitus, lautakunta ja johtokunta toimialallaan talousarvionsa puitteissa.

 

Kaupunginjohtaja päättää yhteishankinnoista ja niitä koskevista puitejärjestelyistä sekä määrää hankintaan ja tilaamiseen oikeutettuja sitovasti ne hankintapaikat, joista hankintaan ja tilaamiseen oikeutetut saavat tehdä hankintoja.

 

Julkisista hankinnoista annetun lain ja ns. erityisalojen hankintalain tarkoittamasta hankintaoikaisusta päättää kaupunginhallitus, lautakunta, johtokunta ja viranhaltija tekemänsä hankintapäätöksen osalta, mikäli hankintaoikaisu tehdään hankintayksikön aloitteesta. Mikäli hankintaoikaisu tehdään asianosaisen vaatimuksesta, päätöksen tekee kaupunginhallitus, lautakunta tai johtokunta omasta hankintapäätöksestään ja alaisensa viranhaltijan hankintapäätöksestä tehdyn hankintaoikaisun johdosta.

 

Kaupunginjohtaja antaa hankintoja koskevat menettelytapaohjeet.