Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 98 03.03.2010 5

13370-2005 (613)

Metsämäen kaupunginosan asemakaavanmuutosehdotus Topinojan jätekeskus 37/2005

Tiivistelmä:

Metsämäen kaupunginosaan laaditaan asemakaavanmuutosehdotus, jonka tarkoituksena on luoda edellytykset jätekeskustoimintojen kehittämiselle nykyisessä sijainnissaan.

Kilajk § 98

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 9.2.2010:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavanmuutosehdotusta ”Topinojan jätekeskus” (37/2005) Metsämäen kaupunginosaan.

Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on luoda edellytykset tehokkaille jätekeskustoiminnoille, niiden kehittämiselle ja mahdollistaa kierrätys-, jätteenkäsittely- ja hyötykäyttölaitosten rakentaminen Topinojan jätekeskuksen alueelle. Tarkoitus on myös kaavoittaa jätekeskuksen yhteyteen toiminnallisesti liittyviä alueita, joiden rakentumisella voidaan tehostaa jätehuollon ja ympäristöhuollon toimintoja. Lisäksi pyritään parantamaan alueen liikennejärjestelyjen sujuvuutta

Kaupungin omistama asemakaavanmuutosalue on 89,3 ha:n suuruinen ja rakennusoikeutta alueella tulee olemaan noin 205 500 k-m2.

Koska asemakaavanmuutosehdotus on valmisteltu yhteistyössä Kiinteistöliikelaitoksen kanssa ja Kiinteistöliikelaitoksen tarpeet on huomioitu jo ehdotuksen valmistelussa, niin Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutosasiakirjat

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto