Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 97 03.03.2010 4

14191-2009 (613, 627)

Metsämäen kaupunginosan asemakaavanmuutosehdotus Betoniasema 33/2009

Tiivistelmä:

Metsämäen kaupunginosaan laaditaan asemakaavanmuutosehdotus, jonka tarkoituksena on luoda edellytykset betoniaseman rakentamiselle ja Topinojan jätekeskusta palvelevien toimintojen kehittämiselle Topinojan kaatopaikan ja ohitustien väliselle alueelle.

Kilajk § 97

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 15.2.2010:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavanmuutosehdotusta ”Betoniasema” (33/2009) Metsämäen kaupunginosaan.

Kaupungin omistama asemakaavanmuutosalue sijaitsee Ohitustien ja Topinojan kaatopaikan välissä Topinojan eritasoliittymän pohjoispuolella. Kaavan tavoitteena on luoda edellytykset betoniaseman rakentamiselle sekä Topinojan jätekeskusta palveleville toiminnoille. Asemakaavanmuutosalueen pinta-ala on noin 9 hehtaaria ja alueelle osoitetaan teollisuus- ja varastorakennusten rakennusoikeutta 8000 k-m².

Turun yleiskaavassa 2020 alue on osoitettu pääosin erityisalueeksi ja alueen kaakkoispuolella sijaitsee tuotanto- ja varastotoiminnan aluetta (T).

Betonikeskus 33/2009 asemakaavanmuutos on irrotettu omaksi suunnitelmaksi Topinojan alueelle vireillä olevasta ”Topinojan jätekeskus” – nimisestä asemakaavanmuutosehdotuksesta 37/2005, koska hanke perustuu Rudus Oy:n12.11.2009 toimittamaan anomukseen suunnitella alueelle betoniasema.

Asemakaavanmuutosehdotuksessa betoniasema sijoittuu Silakadun jatkeen ja Ohitustien väliselle alueelle. Betoniasemalle tarkoitetun teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueen pinta-ala on noin 3.64 ha ja rakennusoikeus 5000 k-m². Lisäksi Silakadun ja Pitkäsaarenkadun risteykseen osoitetaan teollisuus- ja varastorakennustentontti, jolle saa rakentaa yhdyskuntateknistä huoltoa ja jätteenkäsittelyä palvelevia rakennuksia ja laitoksia sekä niihin liittyviä toimistotiloja (T-1). Tontin pinta-ala on noin 1.07 ha ja rakennusoikeus 3000 k-m². 

Koska asemakaavanmuutosehdotus on valmisteltu yhteistyössä Kiinteistöliikelaitoksen kanssa ja Kiinteistöliikelaitoksen tarpeet on huomioitu jo ehdotuksen valmistelussa, niin Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutosasiakirjat

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto