Talousarvio ja suunnitelmaehdotus 2010 2012                      Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta, Turun Kiinteistöliikelaitos

 

 

 

Tilinpäätös

2008

(€)

Talousarvio

2009

(€)

Hallinto-

kunnan

ehdotus

2010

(€)

Talousarvio

2010

(€)

Taloussuunnitelma

(1.000 €)

2011 2012

 

 

KIINTEISTÖLIIKELAITOKSEN JOHTOKUNTA, TURUN KIINTEISTÖLIIKELAITOS

 

Tilivelvollinen viranhaltija:

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto

 

Valtuustoryhmien välinen sopimus valtuustokaudelle 2009-2012:

 

-Kaupunkikonsernin kaikilla tasoilla etsitään aktiivisesti tuottavuutta ja toiminnan taloudellisuutta edistäviä kehittämistoimenpiteitä.

-Asiantuntevan ja työssään viihtyvän henkilöstön varmistamiseksi tuetaan henkilöstön jaksamista, (uudelleen)kouluttautumista, osallistumista oman työnsä kehittämiseen sekä kannustavaa palkkausta.

-Turku ottaa veturin roolin Turun seudun kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa. Tavoitteena on rakentaa Turun ja sen naapurikuntien välille luottamuksellinen ilmapiiri ja sen pohjalta kehittää seutua kilpailukykyiseksi kokonaisuudeksi.

 

-Kaupungin tehtävänä on huolehtia riittävän tonttivarannon ylläpitämisestä ja kilpailukykyisistä tonttihinnoista. Kaupunkirakentamista tulee harjoittaa moni-­ilmeisesti kaupungin eri osat huomioon ottaen. Erityistä huomiota on kiinnitettävä lapsiperheiden tontti- ja asuntotarjontaan. Kaupungin asuntopolitiikan tulee tukea kaupungin väestökasvua ja positiivista verokehitystä.

 

-Huolehditaan yritystonttien saatavuudesta. Pidetään elinkeinoelämälle tärkeät maksut ja tariffit kilpailukykyisinä.

 

-Turun nimittäminen vuoden 2011 kulttuuripääkaupungiksi tarkoittaa paikallisen kaupunkikulttuurin elävyyden lisäämistä ja kulttuuri-­infrastruktuurin parantamista.

 

-Kaupunkiympäristön kehittämisessä tavoitteena on tiivistää ja eheyttää kaupunkirakennetta sekä vähentää liikenteen tarvetta ja energian kulutusta.

 

-Kaupunki pyrkii vähentämään merkittävästi alueiltaan vesistöihin valuvaa kuormitusta ja edellyttää sitä myös muilta.

-Ympäristötoimen sektorilla varmistetaan, että uudet liikelaitokset toimivat asianmukaisesti ja että tilaaja­tuottajamalli toimii tehokkaasti.

-Johtokunnassa luodaan aikataulu merkittävien asioiden valmistelulle ja päätöksenteolle.

-Liikelaitoksissa esittelijän tulee säännöllisesti informoida johtokuntaa merkittävien asioiden valmistelu- ja työaikataulusta.

Omistajapolitiikka 2009-2013:

 

-Kiinteistöliikelaitos vastaa julkisesta infrastruktuurista omaisuuden hallinnalla, ylläpidolla ja investoineilla. Seudullinen yhteistyö toimialalla on tavoitteena. Seutuyhteistyön malli selvitetään erikseen.

 

-Kiinteistöliikelaitos rahoittaa toimintansa tulorahoituksellaan siten, että tonttiliiketoiminta on selkeästi eriytetty verorahoitteisesta kaupunginhallituksen tilaukseen perustuvasta infrastruktuurin ylläpidosta.

 

-Kiinteistöliikelaitoksen ja tilaliikelaitoksen ylläpitoinvestointien taso pidetään sellaisena, että infrastruktuurin korjausvelan taso ei oleellisesti heikkene.

Osaamis-, yrittäjyys- ja elinkeino-ohjelma 2009-2013:

 

-Liikenneyhteyksien ja logistiikan toimintaketjun varmistaminen (maayhteydet-satamat-lentorahti).

-Logistisen osaamisen ja sijainnin hyödyntäminen olemassa olevien yritysten kasvussa.

-Logistiikkaliiketoiminnan kasvun edistäminen.

-Tuetaan käsityöläistenyrittäjien toimintaa ja markkinointia Forttuna-korttelin kehittämishankkeen avulla.

Asunto- ja maankäyttöohjelma 2009-2013:

 

-Luodaan uutta kysyntää tuottamalla tontteja yli välittömän kysynnän määrän.

-Monipuolistetaan tonttitarjontaa sekä luovutetaan tontteja tasaisesti ja samanaikaisesti eri alueilta.

-Toteutetaan asuntoalueet katu- ja viheralueiden osalta riittävän korkeatasoisina.

-Edistetään tiiviillä kaupunkirakenteella kestävän kehityksen kannalta edullisten liikennemuotojen, joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen käyttöä.

-Varmistetaan riittävällä investointitasolla uusien alueiden infrastruktuurin välitön toteutuminen ja estetään saneerauksilla nykyisen ympäristön rapautuminen.

-Huolehditaan tonttien ja liittymämaksujen kilpailukykyisestä hinnoittelusta.

-Toteutetaan tarvittavat pääväylät välttämättöminä kynnysinvestointeina.

-Turussa luovutettavien tonttien hintatason liittymismaksuineen tulee olla kilpailukykyinen lähimpien ympäristökuntien kanssa.

-Täydennyskaavoitusta valmiiden verkostojen ja palvelujen tyhjän kapasiteetin alueille on edelleen tehostettava.

-Investointihankkeet jatkossa aloitetaan kuhunkin kohteeseen oikein mitoitetulla hankeselvityksellä.

-Maankäytön suunnittelussa pyritään tiivistämään kaupunkirakennetta.

-Turun seudun joukkoliikenne 2020 -selvityksessä esitetyt pikaraitiotievaraukset sekä ehdotukset Muhkurin ja Vienolan välisestä joukkoliikennekadusta, Ylioppilaskylän ja Halistentien välisestä joukkoliikennekadusta sekä Kohmontien rakentamisesta joukkoliikennekatuna Turun ja Kaarinan välisellä rajalla tulee ottaa huomioon maankäyttöä suunniteltaessa.

Ilmasto ja ympäristöohjelma 2009-2013:

 

-Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Vähintään 30 % vähenemä/asukas v. 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä ja vähintään 20 % vähenemä kokonaispäästöistä.

 

-Energiatehokkuuden parantaminen.

 

-Kulkumuotojakautumassa kevyen ja joukkoliikenteen osuus Turussa on yli 55 %:ia v. 2013 ja yli 66 %:ia v. 2030.

-Turun keskustan läpäisevä pyörätieverkosto on valmis v. 2015. Rakentamisen kokonaiskustannusarvio 2 – 4 M€.

-Joukkoliikenteen matkamäärä kasvaa noin 2 % vuodessa. Vaatii merkittäviä infrastruktuurin investointeja ja subvention kasvattamista joukkoliikenteen kehittämiseen.

-Joukkoliikenne-etuuksien (liikennevalot ja kaistat) toteutus tehostuu 2010 alkaen. Investointikustannukset 0,5 - 1 M€ vuodessa.

-Liikenneturvallisuus paranee ja loukkaantuneiden määrä vähenee noin 2,5 % vuodessa. Liikenneturvallisuusinvestointeihin ja –työhön noin 0,5 M€ vuodessa.

-Kestävän kehityksen kriteerit huomioidaan kaikissa kaupungin tarjouspyynnöissä v. 2013 (välitavoite 80 % v. 2011).

 

-Liikelaitoksiin ja konserniyhtiöihin osoitetaan vähintään yksi ekotukihenkilö v. 2013 mennessä.

Liikelaitoksen johtokunnan näkemys/esitys toiminnan kehittämiseksi:

 

Toiminta-ajatus

-Kiinteistöliikelaitos tuottaa ja ylläpitää kaupunkilaisille ja elinkeinoelämälle hyvää toimintaympäristöä sekä huolehtii omistajahallintaansa kuuluvasta omaisuudesta ja sen kehittämisestä.

 

Visio

-Verkostoitunut toimintatapa tuottaa palvelut Turussa ja Turun seudulla tehokkaasti ja asiakkaita kuunnellen.

-Kiinteistöliikelaitos pystyy hoitamaan tavoitteiden mukaiset uus- ja korvausinvestoinnit hankkimallaan rahoituksella.

Yhteenveto

-Vuodet 2010 – 2012 tulevat olemaan taloudellisesti erittäin haasteelliset, koska kiinteistökauppa on hiljentynyt.

-Viimeisimmät ennusteet ovat ennustaneet taloussuhdanteen suunnanmuutoksesta jo jopa tämän vuoden puolella. Nyt luodaan kuitenkin uuden kasvun eväät ja siksi infrastruktuurin investointitaso tulee pitää riittävällä tasolla.

-Tonttituotantoprosessia tehostamalla vältytään tyhjäkäyntijaksoilta ja saavutetaan parempi ennustettavuus. Tämä edellyttää toimintatapojen muutosta ja hankkeiden priorisointia. Yksittäisten projektien ja projektisalkun hallinnan suunnittelu, ohjaus ja valvonta tapahtuvat ProConsept –ohjelmistolla.

-Kaduilla ja muilla yleisillä alueilla tehtävät kaivuutyöt ohjataan tapahtumaan samanaikaisesti ja vastuu kustannuksista tulee kokonaisuudessaan hankkeeseen ryhtyjälle. Rakentamisesta viiden vuoden sisällä tapahtuva kaivuutyö edellyttää kadun uudelleenrakentamista koko poikkileikkauksen ja siirtymärakenteiden osalta.

-Pysäköinninvalvonnan resurssien kasvattaminen jonkin verran nykyiseltä tasolta tuottaa tämänhetkisellä pysäköintivirhemäärällä enemmän tuloja kuin mitä ovat lisäresursoinnista aiheutuvat menot.

-Uusi mittausteknologia muuttaa työmenetelmiä tehokkaammiksi. Uusien mittausmenetelmien käyttöönotto mahdollistaa siirtymisen pääsääntöisesti yhden hengen mittausryhmiin. Maastomittauksen henkilöstömitoitus alenee siten asteittain 38 henkilöstä alle kahteenkymmeneen.

-Tonttituotantoprosessin tehostaminen ja tilaajatoimintojen kehittäminen edellyttävät jonkin verran henkilöresurssien kasvattamista kuten myös kehitettävän rakennuskannan siirtyminen tilaliikelaitoksesta kiinteistöliikelaitokseen. Tulot ja toiminnassa saavutettavat säästöt ovat kuitenkin selvästi suuremmat kuin henkilöstöresurssien kasvusta aiheutuvat kulut.

-Liikennevalo-, katuvalaistus- ja kameravalvonta -toimintojen tilaajatehtävät organisoidaan uudelleen ja sähköasennustoiminnot siirretään konsernin sisäisesti Turku Energiaan.

-Uusi mobiiliteknologia ja uudenlaiset käyttöliittymät mahdollistavat omaisuuden hallinnassa ja valvontatyössä tehokkaamman, taloudellisemman ja kokonaistyömäärää säästävämmän toiminnan.

-Oikea-aikaisella kilpailuttamisella on saavutettavissa mahdollisesti jopa 30 - 50 % kustannussäästö. Säästynyt summa voidaan käyttää hillitsemään kaupungin lainanottotarvetta tai esimerkiksi peruskorjausinvestointien kasvattamiseen, jolloin henkilökuntaa ei tarvitse vähentää tuotannollisista syistä ja infrastruktuurin korjausvelkaa voidaan pienentää.

-Ylläpitotoiminnoissa siirrytään asteittain seudulliseen alueurakointijärjestelmään.

 

TOIMINTAYMPÄRISTÖN MUUTOKSET

 

Tärkeimmät lainsäädännön, kansallisten kehittämisohjelmien ja toimintaympäristön muutokset ja niiden vaikutukset:

Vesihuoltolain tarkistus, hulevesien johtaminen ja käsittely erotetaan vesihuollosta.

Työturvallisuusasetuksen muutos toi lisävelvoitteita tilaajille.

Euroopan komission EuP direktiivi (2005/32/EY): hehku- ja elohopealamput pyritään korvaamaan energiatehokkailla ja kustannustehokkailla valaistusratkaisuilla. Suurin osa hehkulampuista tulee poistumaan markkinoilta vuoteen 2011 mennessä ja elohopealamput vuoteen 2015 mennessä.

VN asetus sähköntoimitusten selvityksestä ja mittauksesta, luku 6 ja 8, ulkovalaistus- ja liikennevalokeskusten sekä kaikki yli 3x63A käyttöpaikat on oltava tuntimittauksessa (sähkönkäyttöpaikka varustettava kulutusta mittaavalla laitteistolla).

ARAn energia- ja korjausavustukset pysyväksi toiminnaksi edellyttää lisäresursointia.

Tilaliikelaitoksen ja Kiinteistöliikelaitoksen välisen omaisuuden siirron ja työnjaon muutos aiheuttaa toiminnan uudelleen järjestelyä ja resursointia

 

TAVOITTEET

 

 

SITOVAT TAVOITTEET

 

Toteutumat

Ta

Taloussuunnitelman
tavoitteet

Tavoitteiden toteutumista
kuvaavat mittarit ja arvot

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

Korvaus peruspääomasta (1.000 €)

2.295

2.295

2.295

2.295

4.500
Kv (Kh) (Kj): 12.724

4.500

4.500

 

 

Kv (Kh) (Kj):

Korvausta peruspääomasta korotetaan ja edellytetään, että ulkoisia menoja vähennetään tai ulkoisia tuloja lisätään vastaavalla summalla

8.224.261 €

 

 

 

 

Kiinteistöliikelaitoksen palvelumaksusopimus 0 kasvu

 

 

 

 

 

Tonttien myynnit

 

 

 

 

 

Vyöhykehinnan korotus, vuokratonttien myynnit

 

 

 

 

 

Asunto- ja maankäyttöohjelman mukaisesta Biolaakson konseptikokonaisuudesta voidaan osoittaa Biolinjan ja Helsingin moottoritien välinen alue myös muuhun kaavoituksen mahdollistamaan käyttöön.

 

 

 

TOIMINTATIEDOT

 

Toteutumat

Ennuste

Taloussuunnitelman
tavoitteet

Tavoitteiden toteutumista
kuvaavat mittarit ja arvot

2006

2007

2008

2009

Ta 2010

2011

2012

Luovutettujen AO tonttien
lukumäärä

155

60

72

50

70

80

100

Luovutetut AP tontit
kerros-m
2 määrät

22,5

20

11

20

15

15

15

Luovutetut AK tontit
kerros-m
2

20

12

13

15

20

20

20

Luovutetut elinkeinotontit
kerros-m
2 määrät

42

91

59

25

25

25

25

Tyytyväisyys
elinympäristöön

3,612

3,58

3,57

3,59

>3,5

>3,5

>3,5

Tonttien määrä perustuu arvioituun markkinatilanteeseen, vahvistettuihin asemakaavoihin sekä asunto- ja maankäyttöohjelmaan.

 

 

TALOUDELLISET TUNNUSLUVUT

 

Toteutumat

Ennuste

Taloussuunnitelman
tavoitteet

Tavoitteiden toteutumista
kuvaavat mittarit ja arvot

2006

2007

2008

2009

TA 2010 Arvio

2011 Arvio

2012 Arvio

Liikevaihto+ myyntivoitot (1.000 €)

61.579

60.547

70.650

66.738

73.783

67.673

72.637

Liikeylijäämä (1.000 €)

19.497

17.169

24.661

19.108

22.547

14.175

16.969

Liikeylijäämä/
-alijäämä+poistot (1.000 €)

31.341

29.362

37.745

32.430

37.523

30.532

34.675

Sijoitetun pääoman
tuotto % ROI %

10,0

8,6

11,4

8,5

9,7

5,9

6,8

Investoinnit (1.000 €)

27.143

25.246

24.045

28.693

31.950

32.380

40.730

Inv tulorahoitus %

104,2

106,0

148,1

103,9

73,9

76,8

71,3

Jalostusarvo/
henkilöstömenot

6,7

6,2

7,4

5,8

>5,5

>5,5

>5,5

Ylläpidettävät katualueet ha

752

757

761

739*

 

 

 

Ylläpidettävät viheralueet ha

2234

2345

2470

2536

 

 

 

Karttapalvelutoiminnan asiakasmäärä (1.000)

743

787

770

750

 

 

 

Rakennuspaikan merkintöjä ja tarkistuksia

897

1010

868

500

 

 

 

Kiinteistötoimituksia

169

165

227

250

 

 

 

Omaisuuden tasearvo M€

218,3

224,6

233,4

256,0

 

 

 

Palveluiden ostot / liikevaihto, %

 

 

67

67

 

 

 

Henkilöstökulut / liikevaihto, %

 

 

11

13

 

 

 

 


TULOSLASKELMAENNUSTE

 

TP 2008 (€)

TA 2009

(sis. TAM)

(€)

Hallinto-

kunnan

ehdotus

2010

(€)

Talous-arvio

2010

(€)

Liike-

yli-/

-ali-

jää-

mä-%

Taloussuunnitelma

(1.000 €)

2011 2012

1 75 TURUN KIINTEISTÖLIIKELAITOS

 

 

 

 

 

 

 

 

LIIKEVAIHTO

 

54.886.392

53.718.946

54.620.249

53.783.249

56.173

57.637

Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-)

+/-

 

 

 

 

 

 

 

Valmistus omaan käyttöön

+

12.719.595

11.300.000

11.300.000

11.300.000

 

11.526

11.757

Liiketoiminnan muut tuotot

+

17.811.293

14.911.100

12.889.660

21.889.660

 

13.427

16.966

Tuet ja avustukset kaupungilta

+

 

 

 

 

 

 

 

Materiaalit ja palvelut

 

 

 

 

 

 

 

 

Aineet, tarvikkeet ja tavarat:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostot tilikauden aikana

-

-1.782.970

-1.781.310

-2.016.960

-2.016.960

 

-2.057

-2.098

Varastojen lisäys (+) tai vähennys (-)

+/-

 

 

 

 

 

 

 

Palvelujen ostot

-

-36.644.061

-35.934.592

-38.605.544

-38.605.614

 

-39.378

-40.165

Henkilöstökulut

 

 

 

 

 

 

 

 

Palkat ja palkkiot

-

-4.558.587

-5.341.865

-5.497.131

-5.446.706

 

-5.673

-5.843

Henkilösivukulut

-

-1.630.992

-1.818.540

-1.767.513

-1.756.607

 

-1.824

-1.879

Poistot ja arvonalentumiset

 

 

 

 

 

 

 

 

Suunnitelman mukaiset poistot

-

-13.083.651

-13.322.333

-14.975.833

-14.975.833

 

-16.357

-17.706

Arvonalentumiset

-

 

 

 

 

 

 

 

Liiketoiminnan muut kulut

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuokrat

-

-1.926.522

-2.050.427

-1.029.813

-1.029.813

 

-1.056

-1.082

Muut

-

-1.129.391

-573.230

-594.340

-594.340

 

-606

-618

LIIKEYLIJÄÄMÄ/-ALIJÄÄMÄ

 

24.661.105

19.107.749

14.322.775

22.547.036

28,7

14.175

16.969

Rahoitustuotot ja -kulut

 

 

 

 

 

 

 

 

Korkotuotot

+

1.404.205

900.000

0

0

 

0

0

Rahoitusavustus kaupungilta

+

 

0

0

0

 

0

0

Muut rahoitustuotot

+

60

0

0

0

 

0

0

Kaupungille maksetut korkokulut

-

-1.240.890

-1.210.000

-1.182.500

-1.182.500

 

-1.155

-1.128

Muille maksetut korkokulut

-

 

0

0

0

 

0

0

Korvaus peruspääomasta

-

-2.294.801

-2.294.801

-4.500.000

-12.724.261

 

-4.500

-4.500

Muut rahoituskulut

-

 

0

0

 

 

0

0

YLIJÄÄMÄ/ALIJÄÄMÄ ENNEN SATUNNAISIA ERIÄ, VARAUKSIA JA RAHASTOJA

22.529.678

16.502.948

8.640.275

8.640.275

 

8.520

11.341

Satunnaiset erät

 

 

 

 

 

 

 

 

Satunnaiset tuotot

+

 

0

0

0

 

0

0

Satunnaiset kulut

-

 

0

0

0

 

0

0

YLIJÄÄMÄ/ALIJÄÄMÄ ENNEN VARAUKSIA JA RAHASTOJA

22.529.678

16.502.948

8.640.275

8.640.275

 

8.520

11.341

Poistoeron lisäys (-) tai vähennys (+)

+/-

 

0

265.000

265.000

 

265

265

Vapaaehtoisten varausten lisäys (-) tai

vähennys (+)

+/-

 

0

0

0

 

 

 

Rahastojen lisäys (-) tai vähennys (+)

+/-

 

0

0

0

 

0

0

TILIKAUDEN YLIJÄÄMÄ/ALIJÄÄMÄ

 

22.529.678

16.502.948

8.905.275

8.905.275

 

8.785

11.606

 

 

RAHOITUSLASKELMAENNUSTE

 

 

 

 

 

 

 

TURUN KIINTEISTÖLIIKELAITOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tp 2008

(€)

Ta 2009

(€)

Hallinto-

kunnan

ehdotus

2010

(€)

Talous-

arvio

2010

(€)

Taloussuunnitelma

(1.000 €)

2011 2012

LIIKELAITOKSEN TOIMINNAN JA INVESTOINTIEN RAHAVIRTA

 

 

 

 

Liikelaitoksen toiminnan rahavirta

 

20.427.943

16.806.281

12.616.108

3.616.108

13.377

14.047

Liikeylijäämä (-alijäämä)

+/-

24.661.105

19.107.749

14.322.775

22.547.036

14.175

16.969

Poistot ja arvonalentumiset

+

13.083.651

13.322.333

14.975.833

14.975.833

16.357

17.706

Rahoitustuotot ja -kulut

+/-

-2.131.426

-2.604.801

-5.682.500

-13.906.761

-5.655

-5.628

Satunnaiset erät

+/-

0

0

0

0

0

0

Muut tulorahoituksen korjauserät

+/-

-15.185.387

-13.019.000

-11.000.000

-20.000.000

-11.500

-15.000

Liikelaitoksen investointien rahavirta

 

-6.173.241

-12.693.000

-23.950.000

-7.950.000

-16.380

-20.730

Investointimenot

-

-24.279.912

-29.193.000

-39.550.000

-32.550.000

-32.480

-41.230

Rahoitusosuudet investointimenoihin

+

235.282

500.000

600.000

600.000

100

500

Pysyvien vastaavien hyödykkeiden luovutustulot

+

17.871.389

16.000.000

15.000.000

24.000.000

16.000

20.000

NETTO

 

14.254.702

4.113.281

-11.333.892

-4.333.892

-3.003

-6.683

RAHOITUKSEN RAHAVIRTA

 

 

 

 

 

 

 

Lainakannan muutokset

 

 

 

 

 

 

 

Kaupungilta saatujen pitkäaikaisten lainojen lisäys

+

 

 

 

 

 

 

Muilta saatujen pitkäaikaisten lainojen lisäys

+

 

 

 

 

 

 

Kaupungilta saatujen pitkäaikaisten lainojen vähennys

-

-1.083.333

-1.083.333

-1.083.333

-1.083.333

-1.083

-1.083

Muilta saatujen pitkäaikaisten lainojen vähennys

-

 

 

 

 

 

 

Kaupungilta saatujen lyhytaikaisten lainojen muutos

+/-

 

 

 

 

 

 

Muilta saatujen lyhytaikaisten lainojen muutos

+/-

 

 

 

 

 

 

Oman pääoman muutokset

 

 

 

 

 

 

 

Peruspääoman muutos

+/-

 

 

 

 

 

 

Liittymismaksujen muutos

+/-

 

 

 

 

 

 

NETTO

 

-1.083.333

-1.083.333

-1.083.333

-1.083.333

-1.083

-1.083

VAIKUTUS MAKSUVALMIUTEEN

+/-

13.171.369

3.029.948

-12.417.225

-5.417.225

-4.086

-7.766

 

 

TURUN KIINTEISTÖLIIKELAITOKSEN INVESTOINTIOHJELMA 2010 - 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kohde tai -ryhmä

 

 

 

 

 

 

Kiinteän omaisuuden hankinnat ja myynnit

2.869.677

3.500.000

3.500.000

3.500.000

3.500

3.500

Käyttöomaisuus

386.825

0

0

0

0

0

Pääliikenneväylät ja keskustan kehittäminen (Kh)

4.643.812

4.195.000

16.120.000

9.120.000

9.330

16.780

Korvausinvestoinnit

5.261.423

6.000.000

7.750.000

7.750.000

7.450

8.750

Uusinvestoinnit

10.950.218

15.498.000

10.180.000

10.180.000

10.200

10.200

Rakentaminen

167.958

0

2.000.000

2.000.000

2.000

2.000

Yhteensä

24.279.912

29.193.000

39.550.000

32.550.000

32.480

41.230

 

 

 

 

 

 

 

Tulot

 

 

 

 

 

 

54 Valtionosuudet ja muut rahoitusosuudet

235.282

500.000

600.000

600.000

100

500

64 Pysyvien vastaavien luovutustulot,

17.871.389

16.000.000

15.000.000

24.000.000

16.000

20.000

josta käyttötalousosaan kirjattavan myyntivoiton/myyntitappion osuus

15.709.970

13.019.000

11.000.000

20.000.000

11.500

15.000

 

 

2 75 01 KIINTEÄN OMAISUUDEN HANKINNAT JA MYYNNIT

 

 

 

 

MENOT

2.869.677

3.500.000

3.500.000

3.500.000

3.500

3.500

TULOT

17.868.169

16.000.000

15.000.000

24.000.000

16.000

20.000

NETTO

14.998.492

12.500.000

11.500.000

20.500.000

12.500

16.500

Menot

 

 

 

 

 

 

05 Palvelujen osto

 

 

 

 

 

 

19 Käyttöomaisuuden osto

2.869.677

3.500.000

3.500.000

3.500.000

3.500

3.500

Tulot

 

 

 

 

 

 

54 Valtionosuudet ja muut rahoitusosuudet

0

0

0

0

0

0

64 Pysyvien vastaavien luovutustulot,

17.868.169

16.000.000

15.000.000

24.000.000

16.000

20.000

josta käyttötalousosaan kirjattavan myyntivoiton/myyntitappion osuus

15.707.510

13.019.000

11.000.000

20.000.000

11.500

15.000

 

 

2 75 10 KÄYTTÖOMAISUUS

 

 

 

 

 

 

MENOT

386.825

0

0

0

0

0

TULOT

0

0

0

0

0

0

NETTO

-386.825

0

0

0

0

0

Menot

 

 

 

 

 

 

19 Käyttöomaisuuden osto

386.825

 

0

0

0

0

 

2 75 20 PÄÄLIIKENNEVÄYLÄT JA KESKUSTAN KEHITTÄMINEN (Kh)

 

 

 

MENOT

4.643.812

4.195.000

16.120.000

9.120.000

9.330

16.780

TULOT

258.600

0

0

0

0

0

NETTO

-4.385.212

-4.195.000

-16.120.000

-9.120.000

-9.330

-16.780

Menot

Kustannus-arvio

0

 

 

 

 

Pääväylät

 

900.000

9.450.000

2.450.000

8.200

10.500

Halistenväylä, väli Markulantie-Halistentie

10.000.000

50.000

100.000

100.000

 

3.000

Kähärin puistotie, väli Satakunnantie-Pitkämäenkatu

0

 

 

 

100

 

Messukentänkatu ja -silta

3.000.000

0

2.000.000

1.000.000

2.000

 

Naantalin pikatien lisäkaista, väli Köydenpunojenkatu-Pitkämäenkatu

0

 

 

 

100

 

Suikkilantie väli: Pansiontie - Rauman vt

15.000.000

150.000

7.350.000

1.350.000

6.000

7.500

Kauppatori ja keskustan kehittäminen

0

3.295.000

6.670.000

6.670.000

1.130

6.280

Akatemiankatu

200.000

0

200.000

200.000

 

 

Arvinkatu väli: Puutarhakatu - puhdistamo

200.000

0

200.000

200.000

 

 

Aurajoen rantalaiturit, väli Suurtori - Kaskenkatu

5.200.000

1.500.000

2.200.000

2.200.000

 

1.500

Aurajoen rantalaiturit, väli Aurakatu - Paavo Nurmen puistotie

1.500.000

0

 

 

 

 

Aurajoen rantojen viheralueet väli: Aurasilta -Martinsilta

250.000

100.000

150.000

150.000

 

 

Aurakatu väli: Maariankatu - Taidemuseo

100.000

0

100.000

100.000

 

 

Barkerinpuisto (leikkipaikka ja tukimuuri)

400.000

20.000

380.000

380.000

 

 

Brahenkatu väli: Eerikinkatu - Yliopistonkatu

100.000

0

100.000

100.000

 

 

Borenaukio (inva-WC)

200.000

 

200.000

200.000

 

 

Itäinen Rantakatu väli:Aurasilta-Teatterisilta (inva-WC)

150.000

 

150.000

150.000

 

 

Kauppatori

12.600.000

50.000

100.000

100.000

500

4.000

Keskustan puuistutukset

200.000

0

40.000

40.000

40

 

Keskustan pyörätelineet

100.000

0

30.000

30.000

30

 

Keskustan roskakorit

50.000

0

10.000

10.000

10

 

Kirsikkapuisto

450.000

0

200.000

200.000

250

 

Linja-autoaseman ja ympäristön laituri- ja pysäköintijärjestelyt (1. vaiheen toteutus 2009)

500.000

100.000

400.000

400.000

 

 

Linnankatu, väli Puistokatu - Kristiinankatu

300.000

0

300.000

300.000

 

 

Linnanpuisto

300.000

50.000

50.000

50.000

 

 

Läntinen Rantakatu, väli Kristiinankatu - Herrainpolku

300.000

0

300.000

300.000

 

 

Läntinen Rantakatu, väli Ursininkatu - Koulukatu

250.000

0

250.000

250.000

 

 

Puolalanmäki

850.000

50.000

150.000

150.000

150

150

Rothoviuksenkatu

80.000

0

80.000

80.000

 

 

Samppalinna (portaat, valaistus, käytävät)

350.000

50.000

300.000

300.000

 

 

Tuomiokirkkokatu

200.000

0

200.000

200.000

 

 

Tuomiokirkontori väli: Uudenmaankatu - Akatemiankatu (Åbo Akademin edusta)

150.000

0

150.000

150.000

 

 

Tuomiokirkontorin ja Vanha Suurtorin välisen alueen puiden uusiminen

700.000

20.000

180.000

180.000

 

230

Tuureporinkadun kevyen liikenteen väylä, väli: Brahenkatu - Aninkaistenkatu

150.000

0

150.000

150.000

 

 

Tuureporinkadun kevyen liikenteen väylä, väli: Aninkaistenkatu - Kutomonkatu

150.000

0

0

0

150

 

Vartiovuorenpuisto

780.000

0

0

0

 

100

Yliopistonkatu, väli: Käsityöläiskatu - Ursininkatu

100.000

0

100.000

100.000

 

 

Yliopistonkatu klv, väli: Aninkaistenkatu - Kutomonkatu

300.000

 

 

 

 

300

Tulot

 

 

 

 

 

 

54 Valtionosuudet ja muut rahoitusosuudet

258.600

0

0

0

0

0

64 Pysyvien vastaavien luovutustulot,

0

0

0

0

0

0

josta käyttötalousosaan kirjattavan myyntivoiton/myyntitappion osuus

0

0

0

0

0

0

 

 

2 75 30 KORVAUSINVESTOINNIT

 

 

 

 

 

MENOT

5.261.423

6.000.000

7.750.000

7.750.000

7.450

8.750

TULOT

3.220

400.000

500.000

500.000

100

500

NETTO

-5.258.203

-5.600.000

-7.250.000

-7.250.000

-7.350

-8.250

Menot

 

 

 

 

 

 

Korvausinvestoinnit/korjaus-velan lyhennys

4.483.798

4.550.000

6.000.000

6.000.000

6.500

7.000

- Katualueet

3.153.252

2.950.000

4.500.000

4.500.000

5.000

5.500

- Viheralueet

1.330.546

1.100.000

1.100.000

1.100.000

1.200

1.200

- Ulkoilualueet

 

500.000

400.000

400.000

300

300

Korjausvelan lyhennys

0

0

0

0

0

0

- Katualueet

 

 

 

 

 

 

- Viheralueet

 

 

 

 

 

 

Liikenneverkon toimivuutta, turvallisuutta ja ympäristöä parantavat toimenpiteet (Ympäristö- ja kaavoituslautakunta)

777.625

600.000

700.000

700.000

700

700

Lähiöiden yleisten alueiden perusparantaminen

0

50.000

50.000

50.000

50

50

EU-hankkeet

 

800.000

1.000.000

1.000.000

200

1.000

- Ihmiselle parempi keskusta

 

800.000

1.000.000

1.000.000

200

1.000

Tulot

 

 

 

 

 

 

54 Valtionosuudet ja muut rahoitusosuudet

0

400.000

500.000

500.000

100

500

64 Pysyvien vastaavien luovutustulot,

3.220

0

0

0

0

0

josta käyttötalousosaan kirjattavan myyntivoiton/myyntitappion osuus

2.460

0

0

0

0

0

 

 

2 75 40 UUSINVESTOINNIT

 

 

 

 

 

 

MENOT

10.950.218

15.498.000

10.180.000

10.180.000

10.200

10.200

TULOT

-23.318

100.000

100.000

100.000

0

0

NETTO

-10.973.535

-15.398.000

-10.080.000

-10.080.000

-10.200

-10.200

Menot

 

 

 

 

 

 

Tonttituotantoa palveleva kunnallistekniikka

10.292.307

14.760.000

9.500.000

9.500.000

9.500

9.500

- Katualueet

8.491.417

13.260.000

8.000.000

8.000.000

8.000

8.000

- Viheralueet

1.800.889

1.500.000

1.500.000

1.500.000

1.500

1.500

Muita hallintokuntia palvelevat investoinnit liikuntapaikat (Liikuntalautakunta)

657.911

738.000

680.000

680.000

700

700

Tulot

 

 

 

 

 

 

54 Valtionosuudet ja muut rahoitusosuudet

-23.318

100.000

100.000

100.000

0

0

64 Pysyvien vastaavien luovutustulot,

0

0

0

0

0

0

josta käyttötalousosaan kirjattavan myyntivoiton/myyntitappion osuus

0

0

0

0

0

0

 

 

2 75 50 RAKENTAMINEN

 

 

 

 

 

 

MENOT

167.958

0

2.000.000

2.000.000

2.000

2.000

TULOT

0

0

0

0

0

0

NETTO

-167.958

0

-2.000.000

-2.000.000

-2.000

-2.000

Menot

 

 

 

 

 

 

19 Käyttöomaisuuden osto,

Fortuna-kortteli, muut kehittämiskohteet

167.958

 

2.000.000

2.000.000

2.000

2.000

Tulot

 

 

 

 

 

 

54 Valtionosuudet ja muut rahoitusosuudet

0

0

0

0

0

0

64 Pysyvien vastaavien luovutustulot,

0

0

0

0

0

0

josta käyttötalousosaan kirjattavan myyntivoiton/myyntitappion osuus

0

0

0

0

0

0