Turun kaupungin venelaituripaikkojen vuokrasopimusehdot veneilykaudelle 2010

 

Vuokralaiseksi venepaikalle hyväksyy vuokranantajan edustaja, Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitos

 

Vuokrasopimus tulee voimaan sen jälkeen, kun vuokralainen on maksanut kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan xx.xx.xxxx § xx vahvistaman vuokran.

 

Vuokrasopimuksen ehdot ovat seuraavat:

 

1. Vuokrasopimus on voimassa yhden veneilykauden kerrallaan. Veneilykausi venelaiturialueella alkaa 1.5 tai kun alueen paalutus- ja kunnostustyöt on suoritettu ja kausi päättyy Uittamon venesatamassa syksyllä 31.10. Vene on kuitenkin poistettava venepaikasta ennen meren jäätymistä. Lauttarannan venesatamassa kausi päättyy 30.9.2010.

 

2. Vuokralainen saa kiinnittää veneensä vain hänelle vuokrattuun venepaikkaan.

3. Kaupunki pidättää itselleen oikeuden venepaikkojen muuttamiseen ja vaihtamiseen esim. paaluvälien vaihteluun (+/- 50 cm).

 

4. Vuokralaisella ei ole oikeutta luovuttaa tai vuokrata venepaikkaa kolmannelle.

 

5. Sähköistetyillä laitureilla saa sähköä venepaikan vuokranottaja käyttää maksutta. Sähköjakokaapit ovat sähköturvallisuusmääräysten säännökset huomioonottaen pidettävä suljettuina myös johdon ollessa kytkettynä. Sataman sähköllä ei saa käyttää lämmityslaitteita tai muita paljon virtaa kuluttavia pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettuja laitteita.

 

6. Venettä ei saa säilyttää venepaikalla veneilykauden ulkopuolella. Kaupungilla on oikeus poistaa veneilykauden ulkopuolella venepaikalla olevan vuokralaisen veneen tämän kustannuksella. Tämä ei koske vuokralaista, joka on kirjallisesti anonut ja jolle on myönnetty lupa säilytyskauden pidentämiseen.

 

7. Venettä laituriin kiinnitettäessä ja siitä irrotettaessa sekä veneen laiturissa kiinni ollessa on noudatettava tarpeellista varovaisuutta ja veneen sivuilla käytettävä riittävästi suojaimia. Vene on kiinnitettävä laituriin huolellisesti ja pitävästi sekä käytettävä tarvittaessa kiinnitysköysissä joustimia.

 

8. Veneen säilyttäminen venepaikalla sekä vesillä liikkuminen venelaiturialueella tapahtuu vuokralaisen omalla vastuulla. Kaupunki ei korvaa venepaikan käyttämisestä aiheutuvia vahinkoja lukuun ottamatta kaupungin syyksi luettavia törkeästä tuottamuksesta johtuvia vahinkoja, jolloin kaupungin vastuu rajoittuu sille maksetun vuokran määrään.

 

9. Lauttarannan soutuvenepaikka. Paikka on maapuomissa, perämoottori saa olla enintään 10 hv.

 

10. Kaupunki ei vastaa venelaiturialueella mahdollisesti vuokralaiselle aiheutuvista vahingoista, esimerkiksi alueelle pysäköityjen ajoneuvojen tai alueella olevien veneiden ilkivaltavahingosta, veneiden pohjakosketuksista tai sääolosuhteiden aiheuttamista vahingoista.

 

11. Kaupungilla on oikeus poistaa veneilykaudella väärin kiinnitetyt veneet, esimerkiksi väärällä venepaikalla tai maksutta olevat veneet, paalutus- ja korjaustöiden tiellä olevat veneet ja rakenteet, esimerkiksi laiturille luvatta tehdyt rappuset. Vuokralaisella ei ole oikeutta kiinnittää laitureihin mitään johtoja, rakennelmia tai laitteita eikä laitureilla saa säilyttää mitään venepaikan käyttöön liittyvää irtainta.

 

12. Roskia ja jäteöljyä saa sijoittaa vain niitä varten varattuihin astioihin. Jätepisteissä oleville jäteastioille saa tuoda ainoastaan venepaikkojen veneistä tulevaa tai alueella säilytettävän veneen kunnostamisesta syntyvää jätettä. Kaupungilla on oikeus vuokralaisen kustannuksella poistaa alueelle tuotu tai sinne kuulumaton irtain omaisuus toimittamalla arvoton tavara kaatopaikalle tai muutoin hävittää sen tai myy irtain omaisuus, jolla on myyntiarvoa, julkisella huutokaupalla tai muulla soveltuvalla tavalla.

 

13. Vuokralaisen on ilmoitettava itseään ja venettään koskevat henkilö-, osoite-, kotipaikka- ja muut yhteystiedot. Osoitteen ja muiden yhteystietojen muuttumisesta on ilmoitettava välittömästi Kiinteistöliikelaitokselle.