Sopimus kustannusjaosta

 

 

 

 

 

1.Osapuolet

                                    Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

                                    Kiinteistöliikelaitos

                                    Puutarhakatu 1

                                    20100 Turku

                                    (jäljempänä ”Kaupunki”)

 

                                    Saga Palvelut Oy

                                    Y-tunnus: 0930460-9

                                    Juhana Herttuan puistokatu 23
20100 Turku

                                    (jäljempänä ”Yhtiö”)

 

 

2.Kohde

 

Turun kaupungin tontille II-26-1 (osoitettu liitteenä olevalla kartalla M 93 / 3.3.2008) suunnitellun Gylichin pylväikön ja puistoravintola Pinellan maanalaisen laajennusosan arkeologisissa tutkimuksissa mahdollisesti paljastuvat muinaismuistolain (17.6.1963 / 295) nojalla säilytettävät rakenteet.

 

 

3.Sopimuksen tarkoitus

 

Sopimuksen tarkoituksena on sopia osapuolten välisestä kustannusjaosta koskien Turun kaupungin tontilla II-26-1 suoritettavissa muinaismuistolain edellyttämissä Gylichin pylväikön ja puistoravintola Pinellan maanalaisen laajennusosan arkeologisissa tutkimuksissa (jäljempänä ”Kaivuualue”, ks. liite 2) mahdollisesti paljastuvia rakenteita, jotka tulee muinaismuistolain mukaan säilyttää, eikä niitä voi tästä syystä arkeologisten kaivausten aikana tai sen jälkeen purkaa.

 

Pääperiaatteena osapuolten välisessä kustannusjaossa on se, että Yhtiö vastaa kaikistaarkeologisista kaivauksista aiheutuvista kustannuksista mutta mikäli Kaivuualueelta löytyy em. säilytettäviä rakenteita, jotka edellyttävät konservointia, Kaupunki vastaa näistä toimenpiteistä aiheutuvista lisäkustannuksista Kaivuualueella.

 

 

4.Osapuolten velvollisuudet

 

4.1Yhtiön velvollisuudet

 

Yhtiö kustantaa muinaismuistolain edellyttämät arkeologiset tutkimukset Kaivuualueella Turun Museokeskuksen ja Yhtiön välillä solmittavan sopimuksen mukaisesti.

 

Mikäli Kaivuualueelta löytyy tässä sopimuksessa tarkoitettuja säilytettäviä rakenteita, joiden vuoksi Yhtiö joutuu muuttamaan rakentamissuunnitelmiaan, Yhtiö on velvollinen laatimaan kaikki korjattavat suunnitelmat yhteistyössä Kiinteistöliikelaitoksen kanssa. Yhtiö ei saa toimittaa korjattuja suunnitelmia rakennuslupaviranomaiselle ennen kuin Kiinteistöliikelaitoksen liikelaitosjohtaja on päätöspöytäkirjallaan hyväksynyt ne ja päätöspöytäkirja on ollut johtokunnan käsittelyssä hallintosäännön mukaisesti.

 

 

4.2Kaupungin velvollisuudet

 

Mikäli Kaivuualueen arkeologisissa tutkimuksissa paljastuu sellaisia rakenteita, jotka tulee muinaismuistolain nojalla säilyttää paikallaan, eikä niitä voi tästä syystä purkaa arkeologisten tutkimusten aikana tai sen jälkeen, vastaa Kaupunki tällaisten säilytettävien rakenteiden mahdollisesti tarvitseman konservoinnin kustannuksista sekä itse rakenteen että sen vaatiman muun rakentamisen osalta.

 

Kaupunki hyvittää Yhtiölle säilytettävien rakenteiden aiheuttamien arkeologisten kaivausten kustannukset sekä tilan suunnitellun mukaisen käytön estymisestä aiheutuneet suunnittelukustannukset.

 

               

5.Sopimuksen voimassaolo

 

 Tämä sopimus on voimassa allekirjoitushetkestä alkaen siihen saakka, kunnes arkeologinen tutkimus on saatettu loppuun Turun Museokeskuksen näkemyksen mukaan ja Kaivuualueelle rakennettavissa tiloissa on suoritettu hyväksyttävästi kaikki viranomaistarkastukset, joita rakentaminen ja ravintolatoiminnan harjoittaminen edellytettävät.

 

 

6.Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset tämän sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvausasiat pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla osapuolten kesken. Mikäli tämä ei ole mahdollista, edellä mainitut erimielisyydet ja riidanalaiset asiat ratkaisee Turun käräjäoikeus.

 

 

7.Allekirjoitukset

 

                     Tätä sopimusta on tehty kaksi (2) samasanaista kappaletta kummallekin osapuolelle.

 

 

 

                     Turussa 14. päivänä joulukuuta 2009

 

TURUN KAUPUNKI

                     Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta

 

                                          

 

 

                     ___________________________          ___________________________

                     Jouko Turto                                            x

                     Liikelaitosjohtaja                                     toimitusjohtaja