Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 584 18.11.2009 4

1835-2007 (015, 100)

Henkilöstöasioihin liittyvien tehtävien hoidon uudelleen organisointi

Tiivistelmä: -

Kilajk § 584

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 11.11.2009:

Kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti 6.8.2007 hyväksyä henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen projektisuunnitelman sekä käynnistää projektin. Henkilöstöhallinnon kehittämistä ja keskittämistä valmistelleen projektin loppuraportit ovat valmistuneet. Projekti esittää henkilöstöasioiden hoidon uudistamiseksi uutta toimintamallia, jossa vahvistettaisiin kaupungin johdon ja virastojen johdon tukea henkilöstöhallinnollisissa tehtävissä ja keskitettäisiin näihin tehtäviin liittyviä avaintoimintoja. Kaupunginhallituksen hallintojaosto on 15.9.2009 § 242 päättänyt merkitä raportin tiedoksi ja lähettänyt sen lausuntokierrokselle hallintokuntiin ja yhteistyötoimikunnan käsiteltäväksi.

Kootusti projektin lopputuloksena esitetään keskitettäväksi

- rekrytointi- ja sijaishallinta

- palveluaikalaskennat

- eläkeneuvonta sekä

- henkilöstöhallinnon tietojärjestelmien omistus.

Lisäksi projektin tuloksena esitetään muodostettavaksi raportissa tarkemmin kuvatut asiakohtaiset tiimit. Uuden henkilöstön vastuualueen henkilökuntamäärä on 57, joista 36 siirtyisi hallintokunnista vakansseineen erillisen selvitystyön perusteella.

Kiinteistöliikelaitos esittää lausuntonaan, että henkilöstöasioiden uudelleen organisoinnilla on tarkoitus varmistaa henkilöstöasioiden osaaminen ja kehittäminen jatkossa, koska resursointi tältä osin on varsin vaihtelevaa hallintokuntien kesken erityisesti pienissä virastoissa ja laitoksissa. Siten osaamisen turvaamisen ja yhdenmukaisen tulkinnan aikaansaamiseksi hanke on erittäin perusteltu.

Uuden henkilöstön vastuualueen resursoinnissa tulee kuitenkin huomioida, että myös hallintokuntiin jää riittävästi henkilöstöasioihin perehtynyttä työvoimaa, koska käytännössä kaikki se materiaali ja tieto, jota henkilöstön vastuualue käsittelee, syntyy hallintokunnissa. Lisäksi hallintokunnissa on oltava henkilöstöasioihin perehtyneitä henkilöitä, joiden puoleen käännytään ensivaiheessa erilaisissa henkilöstöasioissa, koska raportinkaan mukaan ei voida ajatella, että jatkossa uusi henkilöstön vastuualue hoitaisi keskitetysti kaikki henkilöstöasiat.

Oheismateriaali 1Hallintojaoston päätös15.9.2009 § 242 (päätöksen liitteet nähtävänä kokouksessa sihteerillä)

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää merkitä henkilöstöhallinnon uudelleen organisointia koskevat raportit tiedokseen sekä esittää edellä olevan lausuntonaan kaupunginhallituksen hallintojaostolle.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKaupunginhallituksen hallintojaosto