Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 595 18.11.2009 15

4962-2009 (641)

Satavan saaren, Tammivalkaman (Ekvalla) alueelle sijoittuva tehostetun asumispalvelun suunnitteluvarausanomus

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos esittää että Paimio-Koti Oy:lle myönnetään suunnitteluvaraus tilan Maanpää 1:7 (476-1-7) alueelle mielenterveyskuntoutujille tarkoitetun tehostetun asumispalvelun lisärakentamismahdollisuuden tutkimiseksi.

Kilajk § 595

Tonttipalvelut, Janne Mustonen 5.11.2009: 

Paimio-Koti Oy on anonut suunnitteluvarausta Satavan saaren Tammivalkamaan, kartalle M 214 / 1.7.2009 osoitetulle alueelle. Anomuksen mukaisella alueella on tarkoitus tarkastella mahdollista tuetun asumisen lisärakentamista.

Satavan alueella on tekeillä Satavan-Kakskerran osayleiskaava joka on 5.5.2009 palautettu Ympäristö- ja kaavoituslautakunnasta uuteen valmisteluun. Satavan saaressa on vain yksi asemakaavoitettu alue, 11.1.2003 voimaan tullut ”Venesatama” 33/2002.

Tammivalkaman alueella on 31.12.2009 päättyvä Parasta Lapsille Turun osasto ry:n maanvuokrasopimus. Maanvuokrasopimusta tullaan esittämään jatkettavaksi tarkennetulla aluerajauksella.

Anoja on tietoinen alueen olemassa olevista ja osittain selvitetyistä luontoarvoista.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on antanut puoltavan lausunnon 1.9.2009 § 439. Lausunnon mukaisesti ko. alueen asemakaavoitustyö sijoittuu asunto- ja maankäyttöohjelman alustavan kaavoitussuunnitelman vuosille 2014-2018.

Anoja on ilmoittanut tiedostavansa alueen kaavoituksen aikataulun ja pystyvänsä sopeuttamaan toiminnan laajentamista tarkoittavan suunnittelun em. aikataulutukseen ainakin toistaiseksi.

Koska Tammivalkaman alueelle ja alueella olevaan rakennuskantaan sijoittuu anomuksen mukaista toimintaa ja nykyisessä osayleiskaavaehdotuksessa on alueella merkintä PK (palvelujen ja hallinnon alue), Kiinteistöliikelaitoksen näkemyksen mukaan suunnitteluvaraus voidaan myöntää tilan Maanpää 1:7 alueelle kartan M 214 / 1.7.2009 mukaisesti. Mahdolliset alueiden lopulliset rajaukset, tehokkuudet, käyttötarkoitukset ja suhde rakennettuun ympäristöön tarkentuvat mahdollisesti käynnistyvässä asemakaavaprosessissa jota edeltää asemakaavoittajan kanssa yhteistyössä tehtävä alueen suunnittelu. Suunnitteluvaraus tulisi myöntää kahdeksi vuodeksi, asemakaavoittajan ilmoittaman osayleiskaavatyöstä ja kaavoitussuunnitelman aikataulutuksesta johtuen.

Liite 1Suunnitteluvarausanomus

Liite 2Kartta M 214 / 1.7.2009

Oheismateriaali 1Ympäristö- ja kaavoituslautakunnan lausunto 1.9.2009 § 439

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto: 

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää myöntää Paimio-Koti Oy:lle suunnitteluvarauksen 31.12.2011 asti Mäenpään kylän tilan Maanpää 1:7 (476-1-7) alueelle kiinteistöliikelaitoksen kartan M 214 / 1.7.2009 mukaisesti.

Suunnitteluvaraus myönnetään seuraavilla ehdoilla:

Varauksen saaja laadituttaa kustannuksellaan hankkeen kunnostus-, rakennus- ja tilankäyttösuunnitelmat taloudellisine laskelmineen ym. hankkeen laajuuden ja toteuttamiskelpoisuuden edellyttämät asiakirjat, jotka tulee esittää kiinteistöliikelaitoksen hyväksyttäviksi suunnitteluvarausajan puitteissa.

Varauksensaaja on varausaikana oikeutettu suorittamaan ko. kaupungin omistamalla alueella suunnitelman laatimisen edellyttämät tutkimustehtävät ollen kuitenkin velvollinen vastaamaan niistä ulkopuolisille mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.

Mikäli varaus johtaa asemakaavoituksen käynnistämiseen, suunnitteluvarauksen haltija teettää kustannuksellaan asemakaavoituksen edellyttämät riittävät selvitykset. Varauksen haltijaa voidaan edellyttää laatimaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavaselostus sekä järjestämään kaavoituksen vuorovaikutteisuuteen liittyviä asukas- tai yleisötilaisuuksia. Asemakaavan laatimiskustannukset tulevat varauksen haltijan kustannettaviksi. Asemakaavatoimiston ja suunnittelutoimiston asiantuntemus on kohtuullisessa määrin käytettävissä selvitys- ja vaihtoehtotarpeiden määrittelemisessä sekä työn ohjauksessa.

Varauksen saajan tulee teettää luonto-, maisema- melu- ja maaperäselvitys alueelta. Em. selvityksiin liittyvät asiakirjat on esitettävä tämän suunnitteluvarauksen ehdon 1 mukaisina asiakirjoina.

Mahdollisesta lopullisesta luovutussopimuksesta ehtoineen päätetään erikseen.

Tämän päätöksen johdosta kaupungille ei voida esittää mitään korvaus- tai muita vaatimuksia, vaikka kaupunki ei hyväksyisi hankkeen suunnitelmaa tai ei tekisi luovutussopimusta varauksen saajan kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoPaimio-Koti Oy


Liitteet:

Kilajk § 595
Liite 1:Suunnitteluvarausanomus
Liite 2:Kartta M214/ 1.7.2009