Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 559 28.10.2009 4

10506-2009 (100)

Turun kaupungin henkilöstöohjelma 2010-2012

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto on edellyttänyt henkilöstöohjelman tekemistä yhdeksi kaupungin toimintaa ohjaavista ohjelmista. Kaupunginhallituksen hallintojaosto on käsitellyt 13.10.2009 § 263 henkilöstöohjelmaa ja päättänyt pyytää lauta- ja johtokunnilta sekä valtuustoryhmiltä lausuntoa ohjelmasta

Kilajk § 559

Hallintopalvelut, Jari Lehmussaari 28.10.2009:

Kaupunginhallituksen hallintojaoston käsiteltävänä olleessa henkilöstöohjelmassa on asetettu henkilöstöohjelman mittareille konkreettiset tavoitetasot. Myös työvoiman käyttöä koskeva tavoite on konkretisoitu. Ohjelmassa on huomioitu kaikki tiedossa olevat organisaatiomuutokset sekä toimenpiteet, joilla on vaikutusta Turun kaupungin työvoiman käyttöön.

Henkilöstöohjelma sisältää kolme päätavoitetta:

  1. oikeudenmukainen ja osallistuva johtaminen
  2. henkilöstön osaamisen varmistaminen ja tukeminen sekä
  3. työssä viihtyvä motivoitunut henkilöstö ja hyvinvoiva työyhteisö

Näiden tavoitteiden yhteydessä Kiinteistöliikelaitos kiinnittää erityistä huomiota siihen, että Turun kaupungin henkilöstöpolitiikalla valmistaudutaan tulevien vuosien haasteisiin osaavan ja motivoituneen henkilöstön rekrytoimiseksi siten, että Turun kaupunki on tavoiteltava ja arvostettu työnantaja.

Henkilöstön mitoituksen osalta Kiinteistöliikelaitos ei pidä tilaajaliikelaitoksena tarkoituksenmukaisena henkilöstön määrälle asetettavien sitovien tavoitteiden asettamista liikelaitoskohtaisesti vaan toimintaa ohjaavien likimääräisten tavoitteiden asettamista siten, että liikelaitokselle asetetut tulostavoitteet voidaan saavuttaa. Tällä hetkellä ei ole asetettu sitovia tavoitteita vaan Kiinteistöliikelaitoksen talousarviossa 2009 ja johtokunnan valtuustolle tekemässä talousarvioesityksessä ja – suunnitelmassa on pidetty tuloksenmuodostuksen kannalta riittävänä 151 henkilötyövuotta ja tavoitetta pitää voida liikelaitosorganisaatiossa tarkastella joustavasti suhteessa valtuuston asettamiin tulostavoitteisiin. Henkilöstön määrän hallinnan ja seurannan kannalta voitaisiin harkita sektorikohtaisten tavoitteiden asettamista, jolloin toimintaa voitaisiin järjestellä ja johtaa joustavasti asianomaisten hallintokuntien kesken kulloisenkin tilanteen vaatimalla tavalla.

Oheismateriaali 1Henkilöstöohjelma 2010-2012

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää merkitä Turun kaupungin henkilöstöohjelma 2010-2012 tiedokseen sekä esittää edellä olevan lausuntonaan kaupunginhallituksen hallintojaostolle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

lausKaupunginhallituksen hallintojaosto