Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 556 28.10.2009 1

13096-2006 (641)

Tontin Kähäri-1-3 (9 os. Kähärintie 5a) vuokraoikeuden osittainen siirtäminen ja kaupungin suostumus hallinnanjakosopimukseen

Tiivistelmä: -

Kilajk § 556

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 26.10.2009:

Tontti Kähäri-1-30 on vuokrattu Construction Company Herhi Oy:lle kiinteistölautakunnan päätöksellä 25.10.2006 § 855. Tontin asemakaavamukainen käyttötarkoitus on asuinpientalojen tontti AP-1. Tontilla sijaitsee paritalo. Vuokramies on pyytänyt kaupungilta suostumusta vuokraoikeuden osittaiseen siirtoon sekä suostumusta hallinnanjakosopimuksen kirjaamiseen parhaalle etusijalle.

Hallinjakosopimuksen mukaan puolet (1/2) vuokraoikeudesta ja vuokra-alueella sijaitsevasta rakennuskannasta jäisi nykyisen vuokramiehen hallintaan ja puolet (1/2) siirretään Anne Luirolle ja Raimo Niemelälle. Osuudet ja niihin kuuluvat rakennukset on esitetty liitteenä olevissa sopimuksessa ja kartassa.

Maanvuokrasopimuksen ehtojen mukaan sopimusta ei saa siirtää osittain. Lisäksi maanvuokrasopimuksessa kielletään vuokra-alueella mahdollisesti olevien rakennusten omistusoikeuden luovuttaminen vuokraoikeudesta erillään, mikä sisältää myös kiellon kirjata maakaaren 14 luvun 3 §:n tarkoittama hallinnanjakosopimus.

Edellä lausutun johdosta järjestely edellyttää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan suostumusta. Johtokunta on antanut suostumuksensa vastaavissa tapauksissa edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan molempiin hallinjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin kiinnitykset parhaalle etusijalle ja että osapuolet vastaavat vuokranantajalle eli Turun kaupungille yhteisvastuullisesti kaikista maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista, mukaanlukien vuokranmaksusta. Uusien kiinnitysten määrä ei ole tasan puolet vanhasta kiinnityksestä vaan niissä on huomioitu tarkistus suostumuksen antopäivään.

Kiinteistöliikelaitos katsoo, että anomukseen voidaan suostua edellä mainituin edellytyksin.

Liite 1Hallinnanjakosopimus ja kartta

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa Turun kaupungin suostumuksen siihen, että

-         Construction Company Herhi Oy saa siirtää puolet (1/2) tontin Kähäri-1-30 (853-72-1-30) maanvuokraoikeudesta rakennuksineen Anne Luirolle ja Raimo Niemelälle,

-         liitteenä oleva tontin 853-72-1-30 vuokraoikeutta koskeva hallinnanjakosopimus voidaan kirjata parhaalle etusijalle sillä edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan molempiin hallinnanjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin parhaalle etusijalle kiinnitykset, jotka ovat rahamäärältään molempiin osuuksiin 8.500,00 € ja hallinnonjakosopimukseen lisätään seuraava ehto: Vuokranantajalle Turun kaupungille osapuolet vastaavat yhteisvastuullisesti kaikista maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista, mukaan lukien vuokran maksusta.

-         hallinnanjakosopimuksen kirjaamisen yhteydessä Kiinteistöliikelaitoksen hallussa oleva tontin 853-72-1-30 vuokraoikeuteen vahvistettu kiinnitys 4.12.2006/7330 määrältään 15.000,00 € voidaan kuolettaa.

Samalla johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että päätös voidaan panna täytäntöön välittömästi mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

aoConstruction Company Herhi Oy
aoLuiro Anne
aoNiemelä Raimo