Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 545 28.10.2009 8

7665-2008 (613, 627)

Runosmäen kaupunginosan asemakaavanmuutos Sorvarinkulma 36/2008 (os. Sorvarinkatu 2)

Tiivistelmä:

Runosmäen kaupunginosaan laaditaan asemakaavanmuutos, jossa Sorvarinkadun varteen asema-kaavoitetaan uusi teollisuustontti ja laajennetaan tonttia Runosmäki-37-1

Kilajk § 545

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 20.10.2009

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistölaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Sorvarinkulma” (36/2008) Runosmäen kaupunginosaan.

Asemakaavanmuutosalue sijaitsee Runosmäen kaupunginosassa, Vahdontien eteläpuolella Sorvarinkadun päässä. Asemakaavanmuutos tehdään kaupungin aloitteesta ja sen tavoitteena on parantaa teollisuustonttien käyttöominaisuuksia ja mahdollistaa uuden teollisuuskorttelin muodostamisen sekä kaavoittamattoman alueen liittämisen Parolanpuiston lähivirkistysalueeseen.

Suunniteltu uusi teollisuuskortteli sekä olemassa olevan laajennus ja uudelleenjärjestely liittyvät kiinteästi jo rakentuneeseen teollisuusalueeseen. Sorvarinkadun etelänpuoleisen uudiskorttelin kerrosluvuksi osoitetaan yksi, joka poikkeaa ympäröivän teollisuusalueen kaksikerroksisuudesta. Yksikerroksisuudella pyritään maastouttamaan uudisrakennukset maisemaan katsottaessa aluetta Runosmäen ja Nättinummen suunnasta.

Kaava-alueen koko on yhteensä 13.39 hehtaaria josta lähivirkistysaluetta on 10.3 hehtaaria.  Teollisuus ja varastorakennusten korttelialuetta on 2.85 hehtaaria jolla rakennusoikeutta 1180 k-m2.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole oman toimialansa osalta huomauttamista asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto