Kauppakirjaluonnos

 

Myyjä:                       Mäkinen Arto

 

Ostaja:                                 Turun kaupunki

 

Kaupan kohde:           Turun kaupungin Saramäen kylän tila Artola 5:28 (853-507-5-28) rakennuksineen ja laitteineen, sekä Turun kaupungin Saramäen kylän tila Kolmio 5:35 (853-507-5-35). Kiinteistöjen osoite on Ketussuontie 45. Kohteet ovat Kiinteistöliikelaitoksen laatiman kartan M 290 / 18.9.2009 mukaisia.

 

Osapuolet toteavat, että kohteessa Artola, on myyjän omistamana rakennuksena 1950-luvulla rakennettu asuinrakennus. Kohde luovutetaan asuntokäytössä pidettynä. Kohdetta on käytetty pysyvänä asuntona muutaman vuoden tauon jälkeen keväästä 2007 lähtien.

 

Kiinteistöjen maapinta-ala on, Artola 2 503 m2 ja Kolmio 204 m2, yhteensä noin 2 707 m2. Asuinrakennuksen asuinkerroksen kokonaispinta-ala on noin 87 m2.

Rakennuksen asuinkerroksessa on kuisti, eteinen, keittiö, olohuone, kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuone. Vintti on rakentamatonta tilaa. Kellarissa on säilytystilaa ja vanha sauna/pesuhuone. Kellarikerroksessa on myös autotalli. Kohde on kytketty sähköverkkoon. Rakennuksessa on öljylämmitys. Kohteessa on oma kaivo ja oma jätevesikaivo. Kohteen piha on hoidettua puutarhaa. Rakennus on kunnostettu ulkopinnoiltaan vuonna 2006.

 

Kauppahinta:             Satakahdeksan tuhatta (108.000) euroa.

 

Kauppahintaa ei ole määritetty kohdekiinteistön pinta-alan tai rakennusten pinta-alan perusteella.

 

Kaupan perusteet:     Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 28.10.2009 §

 

Muut kaupan ehdot:

 

1. Ehtojen kattavuus

 

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

2. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä kaupantekotilaisuudessa ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

3. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Omistusoikeus kohteisiin siirtyy heti. Myyjä pidättää korvauksetta oikeuden kohteiden rakennusten hallintaan enintään 31.12.2009 saakka. Myyjä vastaa hallinta-ajaltaan kohteesta aiheutuvista kustannuksista kuten omistaja. Myyjä pitää kohteen vakuutettuna hallinta-aikansa loppuun asti. Hallinnan päättyessä pidetään kohteessa osapuolten välinen katselmus, missä yhteydessä todetaan rakennusten tavanomaisen käytön edellyttämien varusteiden olemassa olo ja kuntoisuus.

 

4. Kiinnitykset ja panttioikeudet

 

Kohteeseen vahvistettuja kiinnityksiä vastaavat panttikirjat luovutetaan kaupantekotilaisuudessa lainoittamattomina ostajalle.

 

5. Kohteeseen tutustuminen, sopimukset ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut rakennukseen, kiinteistön alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Kohteen rakennus ja laitteet ovat niiden iän mukaisessa käyttökunnossa ja niiden osalta ostaja hyväksyy rakennuksen iän perusteella niissä olevat virheet ja puutteet.

 

Kohteen sähköliittymä siirretään ilman eri merkintää ostajan nimiin. Sähkömaksut kohdistuvat myyjään hallinta-aikansa loppuun saakka.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin ja ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin.

 

6. Maksuvelvollisuudet

 

Ostaja vastaa lainhuudatuksesta ja varainsiirtoverosta kustannuksellaan.

 

Kaupantekovuoden osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

7. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee käräjäoikeus.

 

8. Kaavallinen tilanne ja ympäristönsuojelulain 104 §:n mukainen ilmoitus

 

Osapuolet toteavat, että kohdealueella on tekeillä Turun lentokentän ympäristön osayleiskaavan tarkistaminen. Maankäyttö muuttuu alueella olevien häiriötekijöiden perusteella mm. erilaatuisten työpaikkatoimintojen alueeksi. Alueella ei ole voimassa yksityiskohtaista asemakaavaa.

 

Myyjän tiedossa ei ole, että alueella olisi jätteitä tai aineita, joiden perusteella alue olisi todettu saastuneeksi. Mahdollisesta myöhemmin ilmenevästä maaperän pilaantuneisuudesta vastaa myyjä. Myyjä vastaa alueella ja rakennuksissa olevan irtaimen materiaalin poistamisesta alueelta hallinta-aikansa kuluessa.

 

                                 Allekirjoitukset ja kaupanvahvistajan todistus.

M290