Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 431 09.09.2009 6

4068-2007 (613, 627)

Puistomäen kaupunginosan asemakaavaehdotus "Kadunlaita" 33/2008

Tiivistelmä:

Puistomäen kaupunginosaan laaditaan asemakaavanmuutos, jossa omakotitontti Puistomäki-12-5 jaetaan kahdeksi omakotitontiksi. Omakotitontin kahtiajakaminen on ensimmäinen Puistomäen perinteisellä omakotialueella ja ohjaa tulevia asemakaavanmuutoksia alueella.

Kilajk § 431

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 28.8.2009:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Kadunlaita” (33/2008) Puistomäen kaupunginosaan. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on jakaa omakotitontti Puistomäki-12-5 kahdeksi tontiksi.

Valtuustoryhmien välisessä sopimuksessa valtuustokaudelle 2009-2012 esitetään täydennysrakentamista olemassa olevan joukkoliikenneverkoston läheisyyteen ja kaupunkirakenteen tiivistämistä.

Kiinteistöliikelaitos puoltaa Puistomäen kaupunginosan täydennysrakentamista, mutta esittää, että alueelle laaditaan kokonaissuunnitelma ennen kuin yksittäisiä tontteja jaetaan useammaksi tontiksi. Kokonaissuunnitelman avulla pystytään säilyttämään Puistomäen omakotialueen identiteetti ja minimoimaan ns. kirvesvarsitonttien sijoittuminen alueelle.

Kiinteistölaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

Kartta on nähtävänä kokouksessa sihteerillä.

Asemakaavanmuutosasiakirjat jaetaan erillisenä niteenä.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto