Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 420 02.09.2009 12

6472-2009 (101)

Kiinteistöliikelaitoksen työvoiman käytön seuranta tammi - kesäkuu 2009

Tiivistelmä: -

Kilajk § 420

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 26.8.2009:

Kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti 16.6.2009 § 186 työvoiman käytön seurannasta, että vuodelle 2009 ei aseteta erillisiä virasto- ja laitoskohtaisia tavoitteita. Vuoden 2009 osalta seurataan työvoiman käytön kuukausiraporteissa virastoittain

-         palkkamenoja

-         työvoiman käytön toteumaa

-         sairauspoissaolo- ja sijaistusprosenttia

-         työpanosta

-         ostopalveluiden ja vuokratyövoiman käyttöä

Työvoiman käytön seurantaan lasketaan mukaan myös mahdollinen kokonaan tai osittain ulkopuolisella rahoituksella palkattu henkilökunta.

Vuoden 2009 työvoiman käytön seurannan ulkopuolelle jäävät

-         tukityöllistetyt ja harjoittelijat

-         terveydellisistä syistä toteutettavat uudelleensijoitustyökokeilut.

Työvoiman käytöstä raportoidaan seuraavasti:

-         virastot raportoivat kuukausittain kaupunginjohtajalle tai apulaiskaupunginjohtajalle, lautakunnalle/johtoryhmälle ja henkilöstöasioiden vastuualueelle

-         kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja raportoivat neljännesvuosittain sektoreittain hallintojaostolle

-         henkilöstöasioiden vastuualue raportoi neljännesvuosittain koko kaupungin tilanteesta hallintojaostolle.

Kiinteistöliikelaitos toteaa seuranrantajaksolta tammi-kesäkuu 2009, että työvoiman käytön toteuma on pysynyt hyväksytyn talousarvion yhteydessä asetetussa tavoitetasossa 151 htv. ja alittaa sen tällä hetkellä, ennuste 145,5 htv., koska hyväksytyn henkilöstösuunnitelman mukaiset rekrytoinnit ja mahdolliset henkilöstösiirrot ovat vielä osittain kesken ja niitä on pyritty sovittamaan vallitsevaan taloustilanteeseen noudattaen määrättyä palkkaamislupamenettelyä. Rekrytoinnit ja henkilöstön siirrot hallintokuntien välillä liittyvät uusien kuntalain 10a luvun mukaisten liikelaitosten perustamiseen, jotka aloittivat toimintansa 1.1.2009.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole palveluksessaan ulkopuolisella rahoituksella palkattua henkilökuntaa tai vuokratyövoimaa.

Sairauspoissaolojen keskiarvo 4,7 % ylittyy vuodesta 2008 3,5 % merkittävästi. Poikkeama selittyy osaltaan yksittäisistä pitkäaikaisista sairauspoissaoloista sekä helmi-maaliskuulle 2009 kohdistuneista poissaoloista. Kesäkuun 2009 luku oli 2,9 %.

Oheismateriaali 1Seurantaraportti tammi-kesäkuu 2009

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee työvoiman käytön seurantaraportin tammi-kesäkuu 2009 tiedokseen sekä toteaa, ettei raportti anna aihetta muihin toimenpiteisiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.