Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 336 17.06.2009 15

7252-2009 (059)

Martti Salosen anomus maanvuokran kohtuullistamisesta

Tiivistelmä: -

Kilajk § 336

Tonttipalvelut, Petri Liski 4.6.2009:

Martti Salonen on anonut vuokratonttinsa Vasaramäki-20-18 osoitteessa Poppelitie 12 vuokran kohtuullistamista. Kyseinen tontti on 1053 m2 kokoinen omakotitontti, jonka vuosivuokra vuonna 2009 on 1605,52 euroa.

Salonen vetoaa taloudelliseen laskusuhdanteeseen ja moittii sopimuksen sitomista indeksiin, vaikka juuri elinkustannusindeksiin sitominen takaa, että vuokrataso noudattaa yleistä talouskehitystä. Salonen vetoaa myös heikentyneeseen terveyteensä ja sen myötä heikentyneeseen maksukykyynsä. Väheksymättä mitenkään näitä ongelmia, ovat kaikki hänen esittämänsä perusteet hakijan maksukykyyn, eivätkä vuokrasopimuksen kohteeseen liittyviä. Kun kyseessä on vapaasti siirrettävissä oleva kiinteistön vuokraoikeus, jo kuntalaisten tasapuolinen kohtelu edellyttää, että vuokranmääritys perustuu vuokrakohteeseen ja sen arvoon eikä vuokramiehen maksukykyyn.

Kiinteistöliikelaitos ei näe hakemuksessa esille tuodun yhtään sellaista perustetta, jonka nojalla vuokrasopimusta tai vuokranmäärää voitaisiin tarkistaa.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että Martti Salosen anomus maanvuokran kohtuullistamisesta ei anna aihetta toimenpiteisiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSalonen Martti