Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 315 03.06.2009 9

2895-2009 (010)

Turun Kiinteistöliikelaitoksen johtavassa asemassa olevat

Tiivistelmä: -

Kilajk § 315

Hallintopalvelut, Esa Mettälä 22.5.2009:

Kaupunginvaltuusto päätti 15.9.2008 § 192 Kiinteistölaitoksen perustamisesta kuntalain 10 a luvun mukaiseksi kunnalliseksi liikelaitokseksi ja hyväksyä Turun kiinteistöliikelaitoksen johtosäännön, joka astui voimaan 1.1.2009. Johtosääntöjen 4 §:n mukaan johtokunnan eräänä tehtävänä on hyväksyä liikelaitoksen hyvän hallinnon periaatteet.

Johtokunta on päätöksellään 15.4.2009 § 216 hyväksynyt Turun Kiinteistöliikelaitoksen hyvän hallinnon periaatteet, jotka ovat tulleet voimaan 20.4.2009. Hyvän hallinnon periaatteista päätettäessä on tiettyjen asioiden osalta katsottu tarkoituksenmukaiseksi, että johtokunta tekee niihin liittyen erillispäätökset, vaikka niistä olisikin ollut mahdollista ottaa määräykset hyvän hallinnon periaatteisiin. Yksi tällainen asia on johtavassa asemassa olevien viranhaltijoiden määrittäminen. Hyvän hallinnon periaatteiden mukaan Kiinteistöliikelaitoksen toimitusjohtajan tehtävänä on ottaa muut kuin johtokunnan määrittämät johtavassa asemassa olevat viranhaltijat. Määrittämällä johtavassa asemassa olevat viranhaltijat johtokunta samalla määrittelee ne vakanssit, jotka johtokunta hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti haluaa täyttää.

Kiinteistöliikelaitoksen toimitusjohtajalla on melko laaja toimivalta johtaa, kehittää ja valvoa liikelaitoksen toimintaa johtokunnan hyväksymän talousarvion ja muun ohjeistuksen puitteissa. Keskeinen merkitys liikelaitoksen toiminnassa on sen henkilöstöllä. Koska liikelaitoksen toiminnan kehittäminen ja valvonta on toimitusjohtajan vastuulla, on tarkoituksenmukaista, että toimitusjohtaja myös pystyy valitsemaan liikelaitoksen henkilökunnan.

Hyvän hallinnon periaatteissa määriteltyjen Kiinteistöliikelaitoksen tulosyksiköiden päälliköiden osalta on kuitenkin perusteltua, että vakanssit täyttää ja henkilöstön tältä osin valitsee johtokunta. Toimitusjohtajan lisäksi tulosyksiköiden päälliköt ovat niitä viranhaltijoita, joille johtokunta on hyväksymällä hyvän hallinnon periaatteet delegoinut myös päätösvaltaa. On perusteltua, että johtokunta valitsee ne viranhaltijat, jotka käyttävät johtokunnan luovuttamaa toimivaltaa. Kyseisiä tulosyksikön päälliköitä ovat hallintojohtaja, rakennuttamispäällikkö, tonttipäällikkö, maanhankintapäällikkö sekä kaupungingeodeetti.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää määrittää Kiinteistöliikelaitoksen tulosyksiköiden päälliköiden vakanssit johtavassa asemassa oleviksi viroiksi. Kyseisiä tulosyksiköiden päälliköitä ovat hallintojohtaja, rakennuttamispäällikkö, tonttipäällikkö, maanhankintapäällikkö sekä kaupungingeodeetti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmUusi-Uola Ilkka
ilmKeskushallinto, henkilöstöasiat
ilmLaula Kimmo
ilmLehmussaari Jari
ilmLiski Petri
ilmSaarimäki Ilkka