Maankäyttösopimusluonnos

 

VIII kaupunginosaa (8) koskevan 24.10.2008 päivätyn ja 26.1.2009 muutetun asemakaavan muutosehdotuksen 36/2007 (Mikonkatu 4) johdosta tekevät sopijapuolet Turun kaupunki ja Turun kaupungin VIII kaupunginosan (8) korttelin 10 tontin 3 omistaja Asunto Oy Turun Mikonkatu 4 seuraavan sopimuksen. Em. tontista muodostuvat em. asemakaavan muutosehdotuksessa ja tonttijaossa olevat saman korttelin tontit 9 ja 10.

 

1. Sopijaosapuolet

 

Asunto Oy Turun Mikonkatu 4 (jäljempänä Kiinteistönomistaja)

Y-tunnus 0217745-9

 

Turun kaupunki (jäljempänä Kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

 

2. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, Kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältö- vaatimuksia.

 

3. Sopimuksen tekoaika

 

Maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavan sisällön tultua ratkaistuksi.

 

4. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista ja vakuus

 

Kiinteistönomistaja suorittaa Kaupungille yhdyskuntarakenne-korvauksena euroa kaksisataayhdeksänkymmentäyksituhatta kaksisataa/00 (291.200,00 €) sopimuskorvausta.

 

Sopimuskorvaus on maksettava viimeistään kahden (2) viikon kuluessa siitä, kun mainitulle asemakaavan muutosalueella on saatu rakennuslupa tai poikkeuslupa uudelle rakennukselle.

 

Sopimuskorvaus on maksettava kuitenkin viimeistään sinä päivänä, kun asemakaavan muutoksen voimaantulosta on kulunut viisi (5) vuotta.

 

Edellisissä kahdessa kappaleessa määritellyistä ehdoista on määräävä se, joka ajallisesti toteutuu ensimmäisenä.

 

Sopimiskorvauksella on suoritettava 2,0 % vuotuista korkoa ilman koron korkoa aikaväliltä asemakaavan muutoksen voimaantulopäivä - Kiinteistönomistajan ilmoituspäivä maksamisesta. Korko lasketaan päivän tarkkuudella.

 

Kaupungin Kiinteistölaitos lähettää Kiinteistönomistajalle erillisen laskun sopimuskorvauksen ja koron erääntyessä maksettavaksi tai aiemmin Kiinteistönomistajan sitä pyytäessä. Kiinteistönomistajan on ilmoitettava em. maksuajankohdasta Kaupungin Kiinteistölaitokselle hyvissä ajoin.

 

Mikäli voimaantulevan asemakaavan muutoksen rakennusoikeus on eri kuin mitä on ollut asemakaavan muutosehdotuksessa, tarkistetaan sopimuskorvausta vastaavasti.

 

Em. sopimuskorvauksen maksamisen vakuudeksi Kiinteistön- omistaja luovuttaa kustannuksellaan Kaupungille 291.200,00 €:n suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

5. Rakentamisvelvollisuus

 

Kiinteistönomistaja sitoutuu aloittamaan em. asemakaavan muutoksessa olevan uuden rakennusmassan rakennustyöt viiden (5) vuoden kuluessa asemakaavan muutoksen voimaantulosta ja saamaan ne valmiiksi kymmenen (10) vuoden kuluessa asema-kaavan muutoksen voimaantulosta.

 

Uusi rakennusoikeus on käytettävä vähintään 70 %:sti.

 

6. Kiinteistönmuodostustoimitus

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kustannuksellaan tarvittavat kiinteistönmuodostustoimenpiteet.

 

Kiinteistönomistaja vastaa tonttijaon laatimisen kustannuksista.

 

7. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

8. Kunnallistekniikan rakentaminen

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana alueen yleisen kunnallistekniikan (kadut, viemärit, vesijohdot), yleiset sähkö- ja puhelinjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Mikäli tontin uudisrakentamisen johdosta joudutaan tontilla ja/tai katualueella olevia putkia siirtämään, poistamaan ja/tai tulppaamaan, vastaa Kiinteistönomistaja näiden toimien kustannuksista. Suunnitelmat on hyväksytettävä Turun Vesilaitoksella.

 

9. Muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovuttamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön yleiseen sähkönjakeluun tarvittavat maan ja rakennustilojen käyttöoikeudet jakelumuuntamoita, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johtoja varten. Muuntamon tarvitseman maan ja rakennustilojen käytöstä Oy Turku Energia Ab maksaa laskelmiensa mukaisen yhtenäisen korvauksen.

 

10. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, Kiinteistönomistaja sallii tämän korvauksetta.

 

11. Valumavedet

 

Kiinteistönomistajan ja em. kiinteistöistä muodostettavien tonttien tontinomistajien tulee huolehtia kustannuksellaan tontti- viemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

12. Edelleen luovutus

 

Jos Kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, se vastaa velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes hän on toimittanut Kaupungin Kiinteistölaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

13. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee Turun käräjäoikeus.

 

14. Sopimuksen voimaantulo ja päättyminen

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavan muutosehdotuksen tai sitä tältä osin vastaavan poikkeusluvan saadessa lainvoiman.

 

Mikäli kaupunginvaltuusto ei hyväksy edellä mainittua asemakaavan muutosehdotusta tai sitä tältä osin vastaavaa poikkeuslupaa, tai asemakaavan muutosehdotus ei miltään osin saavuta lainvoimaa, päättyy tämä sopimus.

 

Sopimuksen päättyessä kumpikin sopijapuoli kantaa omat kulunsa eikä kummallakaan sopijapuolella ole oikeutta saada korvausta toiselta sopijapuolelta sopimuksen päättymisen johdosta.

 

ALLEKIRJOITUKSET