Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 303 27.05.2009 1

11043-2007 (613, 627)

6 kaupunginosan "Ketarantie" asemakaavaehdotuksen 37/2007 edellyttämä maankäyttösopimus

Tiivistelmä:

6 kaupunginosan korttelin 47 tonttia 9 koskevan asemakaavanmuutosehdotuksen "Ketarantie" johdosta tehdään tontin 6-47-9 omistajan kanssa maankäyttösopimus, jonka avulla kaupunki kattaa osan asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta tulevista kunnallistekniikan kustannuksista.

Kilajk § 303

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 20.5.2009:

6 kaupunginosaan on laadittu ”Ketarantie” asemakaavanmuutosehdotus, jolla mahdollistetaan 8-kerroksisen asuin-, liike- ja toimistorakennuksen rakentaminen Helsinginkadun ja Ketarantien risteyksessä olevalle tyhjälle tontille 6-47-9. Asemakaavanmuutos laaditaan tontinomistajan Asunto Oy Turun Joutsenpuisto 7 anomuksesta.

Kaupunginvaltuuston 22.1.2007 hyväksymien maapoliittisten periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja maanomistaja saa asemakaavan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Linja-autoaseman alueelle on viime vuosina tehty ja lähi vuosina tullaan tekemään sellaisia kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

Kiinteistöliikelaitos on käynyt asemakaavanmuutosalueen kiinteistönomistajan Asunto Oy Turun Joutsenpuiston 7 kanssa neuvottelun maankäyttösopimuskorvausten maksuperusteista ja alueen hintatasosta. Kiinteistöliikelaitos on esittänyt, että rakennusoikeuden arvona käytetään samaa arvoa 210 €/k-m2, jolla tontinomistaja osti ko. tontin kaupungilta 28.2.2008. Edellä esitetyllä arvolla tulee maankäyttösopimuskorvauksen määräksi 94.500 €.

Kiinteistönomistaja on ilmoittanut hyväksyvänsä esitetyn sopimuskorvauksen ja kiinteistöliikelaitoksen ehdottamat maankäyttösopimusehdot.

Korvaukselle lasketaan 2 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen ja se erääntyy maksettavaksi3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille 6-47-9 merkitään ensimmäinen uudisrakennuksen paikka.

Liite 1Maankäyttösopimusluonnos

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan ”Ketarantie” asemakaavanmuutosehdotusta 37/2007 koskevan maankäyttösopimuksen.

Samalla johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että tämä päätös saadaan panna täytäntöön välittömästi mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

aoAsunto Oy Turun Joutsenpuisto 7


Liitteet:

Kilajk § 303
Liite 1:Maankäyttösopimusluonnos