Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 296 27.05.2009 11

1746-2009 (638, 662)

Suikkilantien parantamisen aiesopimuksen allekirjoitus

Tiivistelmä: -

Kilajk § 296

Turun kaupungin hallintosäännön 50 §:n sekä Kiinteistöliikelaitoksen hyvän hallinnon periaatteiden mukaan johtokunnan päätökseen perustuvat sopimukset ja sitoumukset allekirjoittaa toimitusjohtaja ja varmentaa johtokunnan sihteeri ellei toimielin ole yksittäistapauksessa valtuuttanut toisia henkilöitä.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 15.4.2009 § 220 päättänyt hyväksyä Turun kaupungin ja Tiehallinnon välisen aiesopimusluonnoksen hankkeen ”Turun satamayhteys, Suikkilantien parantaminen välillä Pansiontie – valtatie 8, Turku” toteuttamisesta, yhteistyöstä ja rahoitusjärjestelyistä. Päätöksessä ei ole erillistä valtuutusta sopimuksen allekirjoittamiseen.

Kyseisen aiesopimuksen allekirjoitustilaisuutta ollaan järjestämässä siten, että kaupungin puolesta sopimuksen allekirjoittaisi apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen. Tämän vuoksi edellä mainittua johtokunnan päätöstä tulee täydentää allekirjoitusvaltuutuksen osalta.

Aiesopimuksesta päättämisen jälkeen on ilmennyt tarve lisätä sopimukseen arvonlisäveroa koskea ehto. Tästä lisäyksestä on tarkoituksenmukaista päättää myös.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää täydentää 15.4.2009 § 220 tehtyä päätöstään siten, että apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen valtuutetaan allekirjoittamaan Turun kaupungin ja Tiehallinnon välinen aiesopimus hankkeen ”Turun satamayhteys, Suikkilantien parantaminen välillä Pansiontie – valtatie 8, Turku” toteuttamisesta, yhteistyöstä ja rahoitusjärjestelyistä sekä tekemään aiesopimukseen mahdollisia teknisluontoisia tarkennuksia.

Samalla johtokunta päättää, että aiesopimuksen kohtaan 5.2.1 toiseksi kappaleeksi lisätään seuraavaa:

Sopijapuolet vastaavat maksamiensa kustannusten arvonlisäveroista.  Turun kaupunki voi harkintansa mukaan hankkia verottajan ennakkolausunnon arvonlisäverokohtelustaan. Sopijapuolet ovat velvollisia vastaamaan tässä sopimuksessa sovituista kustannuksistariippumatta verottajan arvonlisäverokohtelua koskevista päätöksistä.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin esittelijän tarkistetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

tpvVirtanen Jarkko