Oikaisuvaatimusohjeet/

valitusosoitus

 

 

 

 

 

Muutoksenhakuohjeet päätökseen, josta voidaan tehdä kuntalain

mukainen oikaisuvaatimus/kunnallisvalitus

 

                     Oikaisuvaatimusohjeet

 

Oikaisuvaatimusohjeet seuraaviin päätöksiin:

                                          

§:t 256, 259, 260 ja 265 sekä 266 erikseen mainitut päätöspöytä-kirjat lukuun ottamatta erillisen tonttijaon hyväksymistä koskevia päätöksiä, joihin haetaan muutosta maankäyttö- ja rakennuslaissa säädetyllä tavalla sekä kaupungin etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä koskevia päätöksiä, joihin ei voi hakea muutosta.

 

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen eli se, johon päätös on

kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös

välittömästi vaikuttaa ja kunnan jäsen.

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle osoitettu oikaisuvaatimus on toimitettava Turun Kiinteistöliikelaitokseen ennen viraston aukioloajan päättymistä viimeistään neljäntenätoista (14) päivänä päätöksen tiedoksisaannista

lukien sitä päivää lukuun ottamatta.

 

Kunnallisvalitus

 

Valitusosoitus seuraaviin päätöksiin:

§ -

 

Kunnallisvalituksen voi tehdä asianosainen eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi

vaikuttaa ja kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Jos päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös muut asianosaiset ja kunnan

jäsenet. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt

virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen.

 

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista kirjallisella valituksella Turun hallinto-oikeudelle.

 

Päätöksen tiedoksianto

 

Asianosaiselle lähetetään päätöstä koskeva pöytäkirjanote oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen erikseen tiedoksi kirjeellä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä.

 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

 

Ohjeet muutoksenhakukirjelmän laatimisesta

 

Oikaisuvaatimus/valituskirjelmässä on ilmoitettava

 

-                    muutoksenhakijan nimi, ammatti ja postiosoite

-                    päätös, johon haetaan muutosta

-                    muutos, joka päätökseen vaaditaan tehtäväksi

-                    muutosvaatimuksen perusteet

 

Kirjelmä on muutoksenhakijan tai kirjelmän muun laatijan omakätisesti

allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut kirjelmän, siinä

on mainittava myös laatijan ammatti, asuinpaikka ja postiosoite.

 

Muutoksenhakukirjelmään on alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi

todistettuna jäljennöksenä liitettävä ote pöytäkirjasta asianomaisen päätöksen kohdalta sekä selvitys siitä, mistä muutoksenhakuaika edellä lausutun mukaan on laskettava.

 

Omalla vastuulla muutoksenhakuasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille muutoksenhakuajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

 

Osoitteet:

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta

Postiosoite: PL 355, 20101 Turku

Käyntiosoite: Puutarhakatu 1, Turku

puh. (02) 330 000

faksi (02) 2624 638

 

Turun hallinto-oikeus

Postiosoite: PL 32, 20101 Turku

Käyntiosoite: Sairashuoneenkatu 2-4, Turku

puh. 010 364 2400

faksi 010 364 2414

turku.hao@oikeus.fi


 

Hakemusosoitus

 

 

 

 

 

Muutoksenhakuohjeet hankinta-asiaan

 

                                          Valitusosoitus seuraaviin päätöksiin:

 

                                          § 265

 

Valituskielto

 

Markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvasta asiasta ei saa valittaa kuntalain (365/1995) nojalla sillä perusteella, että päätös on julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) vastainen. Valituskielto perustuu julkisista hankinnoista annetun lain 82 §:ään.

 

Asian saattaminen markkinaoikeuden käsiteltäväksi

 

Jos hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten vastaisesti, voi se, jota asia koskee, tai muu laissa mainittu taho saattaa asian markkinaoikeuden käsiteltäväksi.

 

Asia voidaan saattaa markkinaoikeuden käsiteltäväksi myös, jos hankinnassa on menetelty Euroopan yhteisön lainsäädännön taikka Maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Käsittely tapahtuu hakemuksen perusteella.

 

Hakemus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut kirjallisesti tiedon asemaansa vaikuttavasta ratkaisusta tai tarjousmenettelyn ratkaisusta ja sen perusteista sekä kirjallisen ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi (hakemusosoituksen). Hankintasopimuksen tekeminen ei estä asian käsittelyä. Asiakirja katsotaan saaduksi tiedoksi, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua sen lähettämisestä.

 

                                          Kirje on lähetetty postin kuljetettavaksi 14.5.2009.

 

Hakemus ja sen toimittaminen

 

Hakemuksessa on ilmoitettava hankinta-asia, jota hakemus koskee, sekä hakijan vaatimukset ja niiden perusteet.

 

Hakemuksessa on ilmoitettava hakijan nimi ja kotikunta. Jos hakijan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos hakemuksen laatija on joku muu henkilö, hakemuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset hakijalle voidaan toimittaa.

 

Hakijan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava hakemus. Hakemukseen on liitettävä päätös, jota vaaditaan muutettavaksi, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys vireillepanoajan alkamisen ajankohdasta.

 

Hakemukseen on liitettävä asiakirjat, joihin hakija vetoaa vaatimuksensa tueksi. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin hallintolainkäyttölain 21 §:ssä säädetään.

 

Hakemus on toimitettava markkinaoikeudelle 14 päivän hakemusajan kuluessa siitä, kun hakija on saanut kirjallisen päätöksen asemaansa vaikuttavasta ratkaisusta tai tarjousmenettelyn ratkaisusta. Hakemuksen tulee olla perillä hakemusajan viimeisenä päivänä ennen markkinaoikeuden virka-ajan päättymistä. Itse tiedoksisaantipäivää ei lasketa mukaan.

 

Hakemuksen voi toimittaa markkinaoikeuden kansliaan henkilökohtaisesti, asiamiestä käyttäen, lähetin välityksellä, postitse, telekopiona tai sähköpostin avulla kuten laissa sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa (13/2003) säädetään. Jos vireillepanon viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa markkinaoikeudelle ensiksi seuraavana arkipäivänä.

 

Markkinaoikeuden osoite ja muut yhteystiedot

 

Markkinaoikeus

PL 118

00131 HELSINKI

Käyntiosoite: Erottajankatu 1-3

puh. 010 364 3300

faksi 010 364 3314

sähköposti: markkinaoikeus@oikeus.fi


Muutoksenhakukiellot

 

 

 

 

 

Päätökset, joista ei saa tehdä valitusta tai oikaisuvaatimusta

 

1.Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 §:n mukaan oikaisu-

vaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa:

 

§:t 253-255, 257, 258, 261-264 ja 267

 

2.Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 §:n 1 mom. mukaan kirjal-

linen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla:

 

§:t 256, 259, 260 ja 265 sekä 266 erikseen mainitut päätöspöytä-kirjat lukuun ottamatta erillisen tonttijaon hyväksymistä koskevia päätöksiä, joihin haetaan muutosta maankäyttö- ja rakennuslaissa säädetyllä tavalla sekä kaupungin etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä koskevia päätöksiä, joihin ei voi hakea muutosta.

 

3.Koska päätöksestä voidaan tehdä valtionavustuslain 34 §:n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla:

 

§:t -

 

4.                  Hallintolainkäyttölain 5 §:n/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin pää-

töksiin ei saa hakea muutosta valittamalla:

 

§:t -