Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 258 06.05.2009 5

550-2008 (613, 627)

Asemakaavan muutosehdotus: (IX) 9 kaupunginosa, kortteli 32, katualueita sekä osa Tallinmäenpuiston puistoaluetta "Ratavahdinrinne" (12/2008), Puutarhakatu 43

Tiivistelmä:

IX kaupunginosaan tulossa olevassa asemakaavan muutoksessa liikerakennusten tontin käyttötarkoitus muuttuu asumiselle ja rakennusoikeus lisääntyy.

Kilajk § 258

Tonttipalvelut, Riku Korhonen 18.4.2009:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavan muutosehdotusta ”Ratavahdinrinne” (12/2008) IX kaupunginosaan.

Asemakaavan muutosalue rajoittuu pohjoisessa sekä idässä katualueisiin (Ratavahdinrinne ja Puutarhakatu) ja lännessä satamaan menevään rautatiehen. Etelässä muutosalue rajoittuu saman kaupunginosan korttelin 10 tonttiin 14, joka on toimisto- ja liikekäytössä. Muutosalueelle on jo rakentumassa poikkeusluvalla asuinkerrostalo.

Muutosalueella tontin käyttötarkoitus muutetaan liikekäytöstä asumiselle ja samalla rakennusoikeus kasvaa 3100 k-m2:lla, joka vastaa käytännössä uutta rakennusmassaa. Samalla tontin pinta-ala kasvaa 819 m2:lla nykyisellä Ratavahdinrinteen katualueelle. Muutoin asemakaavalla järjestellään tontin pihan toteuttamista ja pysäköintiä sekä huolehditaan riittävästä melusuojauksesta.

Asemakaavan muutos täydentää hienosti Puutarhakadun mutkan kohtaa ja luo selkeän päätteen ja näkymän kadun suoralle osuudelle. Alueen keskustaetäisyys tukee suhteellisen tehokasta maankäyttöä kuin myös oleva yhdyskunta- ja palvelurakenne. Asemakaavan muutoksen jälkeen tontin rakennusoikeus on kokonaisuudessaan 6500 k-m2.

Turun kaupungin maapoliittisten linjaukset edellyttävät maankäyttösopimusta tässä asemakaavan muutoksessa maanomistajan kanssa. Asemakaavan muutosehdotus tulee viedä kaupunginhallituksen käsittelyyn vasta sen jälkeen, kun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on hyväksynyt maankäyttösopimuksen ja se on allekirjoitettu. Lisäksi samassa yhteydessä sovitaan tontinosan kaupasta.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavan muutosehdotuksen suhteen.

Kartta on nähtävillä kokouksessa.

Oheismateriaali 1Asemakaavan selostus (erillinen nide)

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto