Lausunnon antaminen Turun tiepiirille tiesuunnitelmasta Turun satamayhteys, Suikkilantien parantaminen ja muuttaminen maantieksi välillä Pansiontie – Valtatie 8

 

Kiinteistöliikelaitos, Katu- ja viheralueet, Eila Kesti 14.4.2009:

 

Turun tiepiiri on lähettänyt Turun kaupungille maantielain 27 §:n mukaista käsittelyä varten tiesuunnitelman Turun satamayhteys, Suikkilantien parantaminen ja muuttaminen maantieksi välillä Pansiontie Valtatie 8.

 

Kiinteistöliikelaitos toteaa, että tiesuunnitelma on ollut yleisesti nähtävänä kolmenkymmenen (30) päivän ajan 11.2.2009 – 12.3.2009 ja suunnitelman nähtäväksi asettamisesta on kuulutettu niin kuin kunnalliset ilmoitukset Turun kaupungissa julkaistaan. Tiesuunnitelmasta ei nähtävilläoloaikana jätetty muistutuksia. Todistus nähtävänäolosta on tämän lausunnon liitteenä.

 

Turun tiepiiri on lisäksi pyytänyt tiesuunnitelmasta kaupungin lausuntoa. Kiinteistöliikelaitos vastaa lausuntonaan tiepiirin lausuntopyynnössä oleviin kysymyksiin seuraavaa:

 

- Tiesuunnitelma-alueella on voimassa oikeusvaikutteinen yleiskaava (Turun yleiskaava 2020). Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi tiesuunnitelma-alueelle 30.3.2009 asemakaavan, joka ei vielä ole lainvoimainen. Asemakaava on laadittu tiesuunnitelman pohjalta ja on nähtävillä olleen tiesuunnitelman mukainen. Suikkilantie on kaavassa osoitettu maantiealueeksi välilPansiontiePläkkikaupunginkatu ja maantien alue sisältää tiesuunnitelman mukaiset suoja- ja näkemäalueet.

 

- Kaupunki osallistuu maantien tekemisestä aiheutuviin kustannuksiin tiesuunnitelman mukaisesti. Hankkeen kokonaiskustannukset on arvioitu 13.700.000 euroksi (mr-ind. 141,1), josta kaupungin kustannusosuus on 6.875.000 euroa.

 

- Kaupunki toteuttaa Messukentänkadun katujärjestelyt viimeistään samanaikaisesti tietyön kanssa.

 

- Kaupunki hankkii ja luovuttaa maa-alueen maantien parantamisesta aiheutuvien asemakaavan mukaisten katujen tekemistä varten.

 

- Kaupunki on valmis luovuttamaan maantien tekemiseen tarvittavan omistamansa maa-alueen korvauksetta tietarkoituksiin.

 

- Kaupunki ei ota vastatakseen suunnitelmissa esitettyjen meluesteiden tontin puoleisten osien kunnossapidosta.

 

- Kaupunki ei suostu vastaamaan maantien suunnitelman mukaisten istutusten kunnossapidosta sen jälkeen, kun maantie on parantamistyön valmistuttua luovutettu yleiseen liikenteeseen.

 

- Kaupungilla ei ole huomauttamista tiesuunnitelmaan sisältyviin siltoihin, meluesteisiin, tukimuureihin tai muihin merkittäviin rakenteisiin.

 

- Kaupungilla ei ole huomauttamista tiesuunnitelmaan sisältyviin asemakaava-alueella oleviin laskuoja-alueisiin tai laskujohtoihin.

 

 

Jouko Turto

toimitusjohtaja

 

 

 

Liite 1           alkuperäiset todistukset (2 kpl) tiesuunnitelman nähtäväolosta

Liite 2           ote Turun yleiskaavasta 2020, Ympäristö- ja kaavoitusvirasto, Yleiskaavatoimisto 11.3.2009

Liite 3           kaupunginvaltuuston 30.3.2009 hyväksymä Suikkilantien asemakaavamuutos