Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 193 01.04.2009 5

3595-2009 (033, 663, 001)

Varsinais-Suomen Liiton kirje kaupunginhallitukselle 10.3.2009 Pennisillan rakentaminen osana Ihmiselle parempi keskusta -hanketta

Tiivistelmä: -

Kilajk § 193

Hallintopalvelut, Jaakko Rintanen 26.3.2009:

Ihmiselle parempi keskusta on hyväksytty kaupunginhallituksen kokouksessa 7.5.2007 § 329 osana EAKR-ohjelman kaupunkiosion toimintalinjan 4. Suurten kaupunkiseutujen kehittämistä. Kaupunginhallitus on tehnyt päätöksensä 28.3.2008 päivätyn hankeohjelman perusteella, joka on ollut päätöksen liitteenä. Ohjelmassa ja sen alustavassa kustannusarviossa mainitaan Pennisilta osana hanketta, kahden kulttuurikorttelin yhdistäjänä.

Varsinais-Suomen Liitolle toimitetussa EU-rahoitushakemuksessa on hankekokonaisuuteen edellä esitetyn mukaisesti sisällytetty Aurajoen ylittävä kevyen liikenteen silta. Tällöin siltaa ajateltiin ns. hitaan liikenteen siltana – kevyempänä kuin aiemmin. Silta edesauttaa uuden kävelykeskustan syntymistä ja lisäksi helpottaa Tuomiokirkkosillan jalankulun turvattomuutta. Liitto teki rahoituspäätöksensä em. selvityksen pohjalta myönteisenä.

Länsi-Suomen Lääninhallitukselle 5.1.2009 toimitetussa investointien EU-tukihakemuksessa mainitaan edellä mainitun mukaisesti kevyen liikenteen silta - toteutettuna 4 kaistan kevyenä kävelysiltana. Hankeen muu ohjelma ja toimenpiteet täsmennettiin Lääninhallituksen edustajien kanssa käydyissä keskusteluissa ennen kuin lääni otti hakemuksen lopullisesti käsittelyyn. Edustajat kyselivät toistuvasti sillan kohtaloa. Siihen vastattiin, ettei ole tehty päätöstä, etteikö silta olisi mukana hankkeessa. Siltaa koskeva asemakaavanmuutos on vireillä. Tähän tyytyen Lääninhallitus on ilmoittanut, että se tekee myönteisen rahoituspäätöksen ensi vaiheessa Linnankadun pään ja Vähätorin rakentamisen osalta ja varautuu muuhun rahoitukseen yhteisesti aloituskokouksessa sovittavan aikataulun mukaan.

Asemakaavoituksesta saadun tiedon mukaan Pennisillan asemakaavaluonnos on tulossa kaupunginhallituksen käsittelyyn huhtikuussa 2009.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää kaupunginhallitukselle vastauksena Varsinais-Suomen Liiton kyselyyn koskien ns. Pennisillan rakentamista osana Ihmiselle parempi keskusta -hanketta, että sillan rakentaminen sisältyy hankeen toimenpiteisiin ja että silta toteutettaisiin kävelysiltana asemakaavanmuutoksessa esitetylle paikalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

vastKaupunginhallitus