Aiesopimusluonnos

 

 

1. Osapuolet                      YIT Rakennus Oy

Y-tunnus 1565583-5

Lemminkäisenkatu 59

20520 Turku

 

Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy

Y-tunnus 2153747-2

PL 744

00101 Helsinki

 

Turun kaupunki / Kiinteistöliikelaitos

Y-tunnus 0204819-8

PL 355

20101 Turku

 

2. Aiesopimuksen kohde (Liite 1, kartta sopimusalueesta)

 

Tämän aiesopimuksen kohteena on n. 14,7 ha:n suuruinen alue Turun kaupungin Iso-Heikkilän kaupunginosassa (62).

 

Kohde (”Sopimusalue”) muodostuu osin seuraavista kiinteistöistä:

 

-korttelin 42 tontti 1,

-Isoheikkilän kylän (427) tilasta Satama-Alue 2:14,

-Isoheikkilän kylän (427) tilasta Isoheikkilä 2:11,

-Turun kaupungin kylän (514) tilasta Puolala 3:0,

-lakanneesta yleisestä tiestä (884) Ruissaloon ja Pahaniemeen ja Öljysatamaan johtavat ”maantiet” 1:10, ja

-Iso-Heikkilän kaupunginosan kaduista (62-9901-0).

 

Sopimusalue on suurelta osin puhdistamoaluetta ja entistä täyttömaata ja sen maaperä on nykykriteereiden mukaisesti pilaantunutta. Maaperän tilasta on olemassa tutkimusraportti. Osapuolet ovat edellä mainitun tutkimusraportin perusteella ja sen laajuudessa tietoisia sopimusalueen maaperän tilasta ja pilaantuneisuudesta.

 

Edellä mainitut kiinteistöt ovat Kaupungin omistuksessa.

 

Sopimusalueen rajaus on vielä hyvin likimääräinen ja osapuolet ovat tietoisia siitä, että tarkoituksenmukaisen lopputuloksen saavuttamiseksi kohteen rajausta voidaan joutua muuttamaan.

 

3. Aiesopimuksen tarkoitus

 

Tämän aiesopimuksen tarkoituksena on se, että osapuolet yhdessä hakevat uusia ja innovatiivisia ratkaisuja Sopimusalueen kehittämiseksi ja maankäytön muutoksen toteuttamiseksi asuinrakentamiseen soveltuvaksi.

 

Ratkaisuja haettaessa osapuolet selvittävät muun muassa keinoja taloudellisten ja muiden riskien, toteutuksen, rahoituksen, ajoituksen yms. hallitsemiseksi.

 

Aiesopimuksen tarkoituksen toteuttamiseksi osapuolet muodostavat yhteisen työryhmän, johon kuuluu yhtä monta edustajaa kultakin osapuolelta.

 

Työryhmän työskentelyn päämääränä on luoda projektiyhtiöön tai vastaavaan ratkaisuun johtava sopimuskokonaisuus sekä laatia yksityiskohtaisemmat sopimukset, kuten esimerkiksi projektiyhtiön osakassopimus. Joka tapauksessa osapuolilla on tarkoitus optimoida sopimusaluetta koskevan hankkeen riskienhallinta taloudellisesti kestävällä tavalla.

 

Osapuolten tavoitteena on aiesopimuksen aikana selvittää ja sopia mm. projektiyhtiölle kuuluvista toimista alueen kehittämisessä ja maankäytön muutoksessa.

 

Tavoitteena on hakea rahoitusta TEKESiltä aluekehittämiseen liittyvän rakennemallin ja projektiyhtiön toimintamallin toteuttamiseen.

 

Pyrkimyksenä on löytää lisäksi toimija tai toimijoita, jotka olisivat mukana projektiyhtiössä.

 

4. Muut ehdot                     Aiesopimusneuvottelut on käyty erillään asemakaavanmuutostyöstä. Osapuolet ovat kuitenkin tietoisia Sopimusalueen yleis- ja asemakaavan muuttamisen sisältövaatimuksista ja siihen liittyvästä päätöksenteosta.

 

Tämän aiesopimuksen mukaisten tavoitteiden selvittämisen ja tutkimisen sekä työryhmään osallistumisen kullekin osapuolelle aiheuttamat kustannukset, kuten esim. kaikki sisäiset kustannukset, mahdolliset matka- ja majoituskustannukset yms., jäävät kunkin osapuolen itsensä vastattaviksi.

 

Työryhmässä sovitaan erikseen mikä osapuolista vastaa edellä mainittujen ulkopuolisten palveluiden, kuten suunnittelu-, tutkimus-, tms. toimeksiantojen tilaamisesta aiheutuvista kustannuksista yksimielisesti ja tapauskohtaisesti.

 

5. Aiesopimuksen voimassaoloaika ja sen irtisanominen ja purkautuminen

 

Tämä aiesopimus on kunkin osapuolen osalta irtisanottavissa kirjallisella ilmoituksella muille osapuolille kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla, elleivät kaikki osapuolet erikseen sovi muuta.

 

Tämän aiesopimuksen voimassaolo päättyy kuitenkin viimeistään 31.5.2011 mennessä, mikäli osapuolet eivät kirjallisesti sovi toisin.

 

Tämän aiesopimuksen päättyessä edellä mainittujen ehtojen mukaisesti, ei osapuolilla ole toisiaan kohtaan taloudellisia tai muita vaateita aiesopimuksen päättymisen johdosta.

 

Mikäli kuitenkin aiesopimus päättyy edellä mainittujen ehtojen mukaisesti, työryhmätyöskentelyn tuloksia ja työryhmässä kehitettyä sopimuskokonaisuutta tai muuta vastaavaa ratkaisua voi kukin osapuoli käyttää vapaasti hyödykseen.

 

Osapuolella ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta kolmannelle. Tämän aiesopimuksen jatkamisesta ja sen muutoksista on sovittava erikseen kirjallisesti.

 

6. Allekirjoitukset                Turussa xx. päivänä xxxx kuuta 2009

 

YIT Rakennus Oy

Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy

 

 

M424 /14.11.2008