Tarjouspyyntö 30.3.2009

 

"Vähätorin ja Linnankadun pään alueiden rakentaminen"

 

Tarjouspyynnön kohde      Turun kaupunki / Kiinteistöliikelaitos / Katu- ja viheralueet -yksikkö pyytää kokonaisurakkatarjousta katu- ja torialueiden rakentamisesta Vähätorin ja Linnankadun itäpään alueilla.

 

Urakkaan kuuluvia töitä ovat lisäksi apparellin ja Leijona-patsaan korjaustyöt.

 

Tarjouksen tulee perustua tähän tarjouspyyntökirjeeseen sekä tarjouspyynasiakirjoihin.

 

Tarjouspyyntöasiakirjat      - tarjouspyyntökirje

- urakkaohjelma ja työturvallisuusasiakirja

- tarjouslomake

- yksikköhintaluettelo

- määräluettelot

- työselitykset ja piirustukset

 

Tarjouksen tulee perustua myös muihin urakkaohjelmassa mainittuihin asiakirjoihin.

 

Hankintaehdot                    Hankintapäätöksen valintaperuste: Alin tarjoushinta.

 

Tarjouksen jättäminen       Tarjous liitteineen on jätettävä suljetussa tarjouskuoressa varustettuna merkillä "Vähätori/Linnankatu"

 

Tarjous on toimitettava 28.04.2009 klo 13.00 mennessä osoitteeseen:

 

TURUN KAUPUNKI Kiinteistöliikelaitos, kirjaamo

PL 355, 20101 Turku

 

Käyntiosoite: Puolalankatu 5, 20100 Turku

 

Telefaxilla, sähköpostilla tai muulla vastaavalla menetelmällä annettua tarjousta ei hyväksytä.

 

Tarjouksen tekeminen       Kunkin tarjoajan on jätettävä tarjouspyynnön mukainen tarjous. Vaihtoehtoiset tarjoukset hylätään.

 

Tarjous on tehtävä suomenkielellä liittämällä tarjousaineistoon seuraavat asiakirjat ja selvitykset:

 

a) Tarjouslomake täytettynä

b) Hinnoiteltava yksikköhintaluettelo täytettynä

c)Kaupparekisteriote

d) Selvitys tarjouksen allekirjoittajan valtuuksista, mikäli ei ilmene kaupparekisteriotteesta

e) Selvitys vakuuden järjestämisestä

 

Tarjouksen antaja ei saa tehdä tarjouspyyntöasiakirjoihin mitään lisäyksiä, muutoksia tai poistoja lukuun ottamatta jäljempänä tässä kirjeessä vaadittua täydennyksiä.

 

Tarjouksen tekemisessä on huomioitava seuraavat asiat:

 

a) Tarjouslomakkeen täyttäminen

Tarjoajan on täytettävä tarjouslomakkeen kaikki pyydetyt hintatiedot.

 

b) Hinnoiteltava yksikköhintaluettelon täyttäminen

Tarjoajan on täytettävä yksikköhintaluetteloon kaikki siinä pyydetyt hintatiedot.

 

Tarjouksen muutos- ja lisätyöhintoja käytetään muutos- ja lisätyötilanteissa koko urakan ajan.

 

e) Selvitys vakuuden järjestämisestä

Tarjoajan on toimitettava selvitys siitä, miten se tulee järjestämään sopimuksen kohdassa 11 edellytetyn vakuuden. Riittävänä selvityksenä pidetään esim. pankin todistusta siitä, että se tulee tarvittaessa antamaan vaadittavan vakuuden.

 

Muuta tarjousaineistosta

 

Lomakkeiden liitteet on numeroitava. Jokainen tarjoukseen liittyvä asiakirja on tarjouksen antajan erikseen päivättävä ja allekirjoitettava tai merkittävä niihin tarjouksen antajan yksilöity tunniste.

 

Tilaajalla ja urakoitsijalla tilaajana on oikeus kieltäytyä hyväksymästä sellainen urakoitsija, aliurakoitsija tai näiden alihankkija, joka ei ole toimittanut vaadittuja selvityksiä tai jonka toimitettujen selvitysten perusteella voidaan todeta laiminlyöneen mainitut yhteiskunnalliset velvoitteensa.

 

Lisätiedot                          Urakkalaskennassa mahdollisesti tarvittavia lisätietoja antaa:

Jaakko Rintanen p. 050-5589566

Tarjouksen antaja voi esittää tehtäväksi tai tilaaja voi muutenkin lähettää tarjouspyyntöasiakirjoja koskevia muutoksia, lisäselvityksiä tai tulkintoja. Tarjouksen antajan on tehtävä esityksensä kirjallisesti ja sen on saavuttava tilaajalle vähintään 7 vuorokautta ennen tarjouksen antamista varten ilmoitettua tarjouksen sisäänjättö määräaikaa (=tarjouspyyntökirjeessä ilmoitettu ajankohta, johon mennessä tarjouksen on oltava tilaajalla). Tilaajan toimesta tehtävät muutokset, lisäselvitykset ja tulkinnat toimitetaan kirjallisesti tarjouksen antajalle viimeistään 3 vuorokautta ennen tarjouksen sisäänjätön määräaikaa faksitse tai sähköpostitse ja varmistetaan kirjeellä. Tarjouksen antajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa lähetettyjen lisäselvitysten vastaanottamisesta.

 

Suullisesti annetut selvitykset eivät sido tilaajaa eivätkä tarjouksen antajaa.

 

Tarjousten käsittely           Urakoitsijan valintaperusteena on alin tarjoushinta.

 

Tilaajalla on oikeus pyytää ja tarjouksen antajalla velvollisuus antaa tarjousten käsittelyssä tarvittavia lisäselvityksiä.

 

Tarjouksen peruutus voidaan hyväksyä, kun peruutusta koskeva kirje, sähke tai telefax, on saapunut tilaajalle ennen kuin tilaaja on ryhtynyt tarjousten selonottoon. Peruutus pitää vahvistaa virallisella kirjeellä.

 

Myöhästyneet tarjoukset, joita ei voida ottaa käsittelyyn, palautetaan avaamattomina.

 

Lopullinen tilaajaa sitova sopimus syntyy vasta, kun johtokunta on hyväksynyt valintaesityksen ja tehty päätös on saanut lainvoiman sekä valittu urakoitsija on täyttänyt kaikki sille asiakirjoissa asetetut vaatimukset ja urakkasopimus on allekirjoitettu.

 

Tilaajalla on oikeus karsia urakkaohjelman kohdassa 1.1 esitetty ehdollinen kohde pois urakasta, mikäli tilaajan hankkeeseen varaama määrärahakehys ei riitä.

 

Urakoitsijan tulee huomioida ehdollisen kohteen pois jäämisen mahdollisuus tarjousta hinnoiteltaessa. Mahdollisella kohteen karsimisella ei saa olla kustannus- eikä aikatauluvaikutusta urakoitsijan tarjoukseen. Tilaaja ilmoittaa valitulle urakoitsijalle viimeistään urakkaneuvottelussa tullaanko ehdollinen kohde karsimaan pois urakasta.

 

Tarjousasiakirjojen julkisuus

Tähän hankintaan ja sitä koskeviin asiakirjoihin sovelletaan viranomaisten toiminnan julkisuutta koskevia sekä kuntalain säännöksiä. Jos urakoitsija katsoo, että joku osa tarjousta on liikesalaisuuden luonteinen ja sellaisena salassa pidettävä, tulee tästä erikseen mainita tarjouksessa.

 

Aliurakoitsijoiden käyttö     Mikäli urakoitsija käyttää töissään aliurakoitsijoita, urakoitsijan tulee ilmoittaa siitä tarjouksessaan.

 

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden aliurakoitsijoiden hyväksymiseen.

 

Tarjouksen voimassaolo   Tarjoukset ovat sitovia, kunnes jonkun kanssa on allekirjoitettu urakkasopimus, kuitenkin enintään 60 päivää tarjousten jättämiselle asetetun määräajan yli.

 

Tarjouksen hylkääminen   Tarjous voidaan hylätä, jos se ei ole tarjouspyyntöasiakirjojen mukainen tai sisältää omia ehtoja. Mikäli jokin tarjouksen liitteistä puuttuu, voidaan tarjous hylätä sillä perusteella, että tarjous ei ole tarjouspyynnön mukainen. Tarjous voidaan hylätä muillakin perusteilla, joita on lueteltu julkisia hankintoja koskevassa laissa ja hankintamääräyksissä.

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden hylätä kaikki tarjoukset.

 

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden hylätä esitetyt vaihtoehtoiset tarjoukset ilman perusteluja.

 

Vaihtoehtoinen tarjous       Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

 

Tarjouspyyntöasiakirjojen palauttaminen

Tarjouspyyntöön sisältyvät asiakirjat tulee palauttaa, kun tilaaja on ilmoittanut tarjouksen tehneille urakkakilpailun ratkaisusta.

 

 

Kimmo Laula

Rakennuttamispäällikkö