Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta5725.02.20093

3843-2008 (613, 627)

Asemakaavan muutosehdotus: (Mälikkälä) 77 kaupunginosa, korttelin 53 tontin 32 osa "Radiomiehenkatu" (11/2008)

Tiivistelmä:

Mälikkälän Pläkkikaupunkiin tulossa olevassa asemakaavan muutoksessa on osoitettu 11 uutta AO-tonttia osaan vanhaa teollisuustonttia.

Kilajk § 57

Tonttipalvelut, Riku Korhonen 16.2.2009: 

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavan muutosehdotusta ”Radiomiehenkatu” (11/2008) Mälikkälän kaupunginosaan. Asemakaavan muutosalue on yksityisessä omistuksessa.

Asemakaavan muutosalue rajoittuu pohjoisessa ja idässä oleviin AO-tontteihin, etelässä Radiomiehenkatuun ja lännessä kirpputorikäytössä olevaan entiseen TV-tehtaaseen. Ko. asemakaava jatkaa samanhenkisenä ja -sisältöisenä ympärillä olevia AO-kortteleita. Keskustaetäisyys 4 km edellyttäisi tehokkaampaa maankäyttöä, mutta alueen oleva mittakaava, kaupunkikuva ja teollisuusalueen viereisyys ovat selkeitä perusteita isommille tonteille. Oleva tiheähkö puusto luo hyvän suojan sekä muita AO-tontteja sekä teollisuusaluetta vasten. Puuston säilyttäminen ja istutukset on huomioitu hyvin kaavamääräyksissä.

Asemakaavan muutosalue on pinta-alaltaan 1,1556 ha ja se on osa olevaa teollisuustonttia. AO-tontteja on 11 kappaletta keskipinta-alaltaan n. 950 m2. Kaikkien tonttien rakennusoikeus on 250 + t50 k-m2 eli yhteensä 2750 + t550 k-m2. AO-tonttien lisäksi muutosalueeseen kuuluu vain uusi Teknikonkatu.

Tontilla 42 nuolimerkintä on katujulkisivun yhtenäisyyden säilyttämiseksi tarpeen, mutta rakennusala ohjaa seinän rakentamisen ’kaarevaksi’. Tonttiliittymien paikkojen osoittaminen kaavassa helpottaisi kadun suunnittelua.

Turun kaupungin maapoliittisten linjaukset edellyttävät maankäyttösopimusta tässä asemakaavan muutoksessa maanomistajan kanssa. Asemakaavan muutosehdotus tulee viedä kaupunginhallituksen käsittelyyn vasta sen jälkeen, kun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on hyväksynyt maankäyttösopimuksen ja se on allekirjoitettu. Maankäyttösopimuksen tekemisen tarpeesta on jo tiedotettu kauppasopimuksessa TV-tehtaan tontin myymisessä.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavan muutosehdotuksen suhteen.

Asemakaavan selostus jaetaan erillisenä niteenä.

Kartta on nähtävillä kokouksessa.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto