TARJOUSPYYNTÖ

 

10.02.2009

 

"AURAJOEN ITÄISEN RANTALAITURIN KORJAAMINEN NUNNANKADUN PÄÄN KOHDALLA"

 

Tarjouspyynnön kohde

 

Turun kaupunki / Kiinteistöliikelaitos / Katu- ja viheralueet pyytää Teiltä tarjousta Aurajoen itäisen rantalaiturin korjaamisesta kokonaishintaurakkana

Nunnankadun pään kohdalla. Tarjouksen tulee perustua tähän tarjouspyyntökirjeeseen sekä seuraaviin tarjouspyyntöasiakirjoihin.

 

Tarjouspyyntöasiakirjat

 

Tarjouspyyntöasiakirjat ovat:

 

Kaupalliset asiakirjat

-tämä tarjouspyyntökirje                                          10.02.2009

-urakkaohjelma                                                       10.02.2009

-turvallisuusasiakirja                                               10.02.2009

-määräluettelo                                                         10.02.2009

-tarjouslomake sekä kokonaishintaurakan hinnoiteltava yksikköhintaluettelo

 

Tekniset asiakirjat

-korjaustyön työselitys                                            10.02.2009

-koekorjaustyön työselitys                                       28.12.2008

-korjaustyön suunnitelmapiirustukset                      11.12.2008

-koekorjaustyön suunnitelmapiirustukset                 03.12.2008

-riskianalyysi                                                           08.01.2009

 

Muut tarjouksen tekemisessä tarpeelliset asiakirjat, joita ei tarjouspyynnön yhteydessä lähetetä, ovat nähtävänä Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksella osoitteessa Puutarhakatu 1, 20100 TURKU:

·rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998

·Infra 2006 määrämittausohje

·tilapäiset liikennejärjestelyt katualueella SKTY 19/99

·Yleiset laatuvaatimukset ja työselitykset:

ØInfraRYL 2006, Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset, osa 1 väylät ja alueet

ØInfraRYL 2006, Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset, Vesihuolto

 

Tarjouksen jättäminen

 

Tarjous liitteineen on jätettävä suljetussa tarjouskuoressa varustettuna merkillä "ITÄISEN RANTALAITURIN KORJAMINEN NUNNANKADUN PÄÄN KOHDALLA"

 

Tarjous on toimitettava 19.3.2009 klo 13.00 mennessä

osoitteeseen:

TURUN KAUPUNKI Kiinteistöliikelaitos/ kirjaamo

PL 355

20101 Turku

 

Käyntiosoite: Puolalankatu 5, 20100 Turku

 

Telefaxilla tai vastaavalla menetelmällä annettua tarjousta ei hyväksy.

 

Tarjouksen tekeminen

 

Kunkin tarjoajan on jätettävä tarjouspyynnön mukainen tarjous. Vaihtoehtoiset tarjoukset hylätään.

 

Tarjous on tehtävä suomenkielellä liittämällä tarjousaineistoon seuraavat asiakirjat ja selvitykset:

 

a)Tarjouslomake täytettynä

b)Kokonaishintaurakan hinnoiteltava yksikköhintaluettelo täytetty

c)Kaupparekisteriote

d)Selvitys tarjouksen allekirjoittajan valtuuksista, mikäli ei ilmene kaupparekisteriotteesta

e)Selvitys vakuuden järjestämisestä

f)RALA-todistus

 

Tarjouksen antaja ei saa tehdä tarjouspyyntöasiakirjoihin mitään lisäyksiä, muutoksia tai poistoja lukuun ottamatta jäljempänä tässä kirjeessä vaadittavia täydennyksiä.

 

Tarjouksen tekemisessä on huomioitava seuraavat asiat:

 

a) Tarjouslomakkeiden täyttäminen

Tarjoajan on täytettävä tarjouslomakkeen kaikki pyydetyt hintatiedot.

 

b) Kokonaishintaurakan hinnoiteltavan yksikköhintaluettelon täyttäminen

Tarjoajan on täytettävä yksikköhintaluetteloon kaikki siinä pyydetyt hintatiedot.

 

Tarjouksen muutos- ja lisätyöhintoja käytetään muutos- ja lisätyötilanteissa koko urakan ajan. Taulukossa esitetyt työmäärät eivät velvoita tilaajaa tilaamaan ko. töitä.

 

Kokonaishintaurakan hinnoiteltavan yksikköhintaluettelon mukaisilla hinnoilla ja määräluettelon mukaisilla määrillä määräytyvät kohdekohtaiset kokonaishinnat laiturin korjaustöiden ja vesihuoltotöiden osalta eivät saa olla tarjouslomakkeessa esitettyjä kohdekohtaisia osahintoja korkeampia.

Laiturin koekorjaustyön (=ehdollinen kohde) osalta ei tätä sääntöä noudateta.

 

e) Selvitys vakuuden järjestämises

Tarjoajan on toimitettava selvitys siitä, miten se tulee järjestämään sopimuksen kohdassa 8 edellytetyn vakuuden. Riittävänä selvityksenä pidetään esim. pankin todistusta siitä, että se tulee tarvittaessa antamaan vaadittavan vakuuden.

 

Tilaaja hyväksyy ulkomaisen vakuudenantajan vain siinä tapauksessa, että vakuudenantajalla on sivukonttori tai muu tilaajan hyväksyttävissä oleva edustaja Suomessa.

 

f) RALA-todistus

Tarjoajalla tulee olla vähintään Rakentamisen Laatu ry:n myöntämä tähän urakkaan soveltuva toimialapätevyys.

 

Muuta tarjousaineistosta

 

Lomakkeiden liitteet on numeroitava. Jokainen tarjoukseen liittyvä asiakirja on tarjouksen antajan erikseen päivättävä ja allekirjoitettava tai merkittävä niihin tarjouksen antajan yksilöity tunniste.

 

Tilaajalla ja urakoitsijalla tilaajana on oikeus kieltäytyä hyväksymästä sellainen urakoitsija, aliurakoitsija tai näiden alihankkija, joka ei ole toimittanut vaadittuja selvityksiä tai jonka toimitettujen selvitysten perusteella voidaan todeta laiminlyöneen mainitut yhteiskunnalliset velvoitteensa.

 

Työyhteenliittymän tekemä tarjous

 

Jos tarjouksen tekee työyhteenliittymä, tulee työyhteenliittymän olla perustettu ennen tarjouksen antamista. Tarjoukseen on liitettävä selvitys työyhteenliittymän perustamisasiakirjoista, joista tulee ilmetä mm. vastuun jakautuminen työyhteenliittymän perustajien kesken.

 

Kaikki edellä mainitut todistukset ja selvitykset on tarjouksen yhteydessä toimitettava kaikista työyhteenliittymän osakasyrityksistä

 

Lisätiedot                        Lisätietoja urakasta antaa:

Vastaava rakennuttaja Hannu Heli, puhelin (02) 2624 654.

 

Tarjouksen antaja voi esittää tehtäväksi tai tilaaja voi muutenkin lähettää tarjouspyyntöasiakirjoja koskevia muutoksia, lisäselvityksiä ja tulkintoja. Tarjouksen antajan on tehtävä esityksensä kirjallisesti ja sen on saavuttava tilaajalle vähintään 7 vuorokautta ennen tarjouksen antamista varten ilmoitettua tarjouksen sisäänjätön määräaikaa (= tarjouspyyntökirjeessä ilmoitettu ajankohta, johon mennessä tarjouksen on oltava tilaajalla). Tilaajan toimesta tehtävät muutokset, lisäselvitykset ja tulkinnat toimitetaan kirjallisesti tarjouksen antajalle viimeistään 3 vuorokautta ennen tarjouksen sisäänjätön määräaikaa faksitse tai sähköpostitse ja varmistetaan kirjeellä. Tarjouksen antajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa lähetettyjen lisäselvitysten vastaanottamisesta.

 

Suullisesti annetut selvitykset ja ilmoitukset eivät sido tilaajaa eivätkä tarjouksen antajaa.

 

Urakkakohteeseen tutustuminen

Urakoitsijan tulee ehdottomasti tutustua urakkakohteeseen ennen tarjouksensa jättöä.

 

Tarjousten käsittely

 

Urakoitsijan valintaperusteena on alin tarjoushinta.


Tilaajalla on oikeus pyytää ja tarjouksen antajalla velvollisuus antaa tarjou
sten käsittelyssä tarvittavia lisäselvityksiä.

 

Tarjouksen peruutus voidaan hyväksyä, kun peruutusta koskeva kirje, sähke tai telefax, on saapunut tilaajalle ennen kuin tilaaja on ryhtynyt tarjousten selonottoon. Peruutus pitää vahvistaa virallisella kirjeellä.

 

Myöhästyneet tarjoukset, joita ei voida ottaa käsittelyyn, palautetaan avaamattomina.

 

Sen jälkeen, kun tilaaja on ottanut tarjouksista selon, ilmoittaa se alimman urakkahinnan antaneelle ja hyväksytyn tarjouksen jättäneelle urakoitsijalle urakkaneuvottelun pitämisestä. Urakkaneuvottelussa tilaaja ja tarjouksen antaja yhdessä tarkastavat, että urakkatarjouspyyntö ja urakkatarjous ovat toisiaan vastaavat.

 

Hyväksytysti käydyn urakkaneuvottelun jälkeen tilaaja valmistelee valintaesityksen kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan käsittelyä ja tehtävää valintapäätöstä varten.

 

Lopullinen tilaajaa sitova sopimus syntyy vasta, kun lautakunta on hyväksynyt valintaesityksen ja tehty päätös on saanut lainvoiman sekä valittu urakoitsija on täyttänyt kaikki sille asiakirjoissa asetetut vaatimukset ja urakkasopimus on allekirjoitettu.

 

Tilaajalla on oikeus karsia urakkaohjelman kohdassa 3.1.2 esitetty ehdollinen kohde pois urakasta, mikäli tilaajan hankkeeseen varaama määrärahakehys ei riitä.

 

Urakoitsijan tulee huomioida ehdollisen kohteen pois jäämisen mahdollisuus tarjousta hinnoiteltaessa. Mahdollisella kohteen karsimisella ei saa olla kustannus- eikä aikatauluvaikutusta urakoitsijan tarjoukseen. Tilaaja ilmoittaa valitulle urakoitsijalle viimeistään urakkaneuvottelussa tullaanko ehdollinen kohde karsimaan pois urakasta.

 

Tarjousasiakirjojen julkisuus

 

Tähän hankintaan ja sitä koskeviin asiakirjoihin sovelletaan viranomaisten toiminnan julkisuutta koskevia sekä kuntalain säännöksiä.

 

Kaikki tarjoukset ovat sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen pääsääntöisesti julkisia asiakirjoja, ellei niihin sisälly:

-liike- ja ammattisalaisuuksia

-urakoitsijan elinkeinoa koskevaa muuta sellaista tietoa, jonka julkiseksi tulosta voisi aiheutua taloudellista vahinkoa

 

Urakoitsijaa pyydetään yksilöimään tarjouksestaan tällaiset tiedot, mikäli haluaa ne pidettävän salassa. Salassa pidettäviksi esitetyt tiedot tulee mahdollisuuksien mukaan esittää erillisillä liitteillä.

Päätöksen asiakirjojen salassa pidosta tekee tilaaja neuvoteltuaan ensin asiasta tarjoajan kanssa.

 

Aliurakoitsijoiden käyttö

 

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden aliurakoitsijoiden hyväksymiseen.

 

Tarjouksen voimassaolo

 

Tarjous on antajaansa sitova ja sen on oltava voimassa 90 päivää sisäänjättöajasta lukien. Tarjouksen antaja ei saa lyhentää tarjouksensa voimassaoloaikaa.

Urakkasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lähetetään tieto urakkasopimuksen syntymisestä muille tarjoajille, jolloin nämä vapautuvat tarjousten sitovuudesta.

 

Tarjouksen hylkääminen

 

Tarjous voidaan hylätä, jos se ei ole tarjouspyyntöasiakirjojen mukainen tai sisältää urakoitsijan asettamia ehtoja. Mikäli jokin tarjouksen liitteistä puuttuu, voidaan tarjous hylätä sillä perusteella, että tarjous ei ole tarjouspyynnön mukainen.

Tarjous voidaan hylätä muillakin perusteilla, joita on lueteltu julkisia hankintoja koskevassa laissa ja hankintamääräyksissä.

Jos tarjouksessa esitetty kokonaishinta ja/tai yksikköhinta eivät ole oikeassa suhteessa työosan vaatimiin kustannuksiin, on tilaajalla tällä perusteella oikeus hylätä tarjous, mikäli epäsuhde on olennainen ja ilmeinen.

 

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden hylätä kaikki tarjoukset.

 

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden hylätä esitetyt vaihtoehtoiset tarjoukset ilman perusteluja.

 

Tarjouspyyntöasiakirjojen palauttaminen

 

Tarjouspyyntöön sisältyvät asiakirjat tulee palauttaa, kun tilaaja on ilmoittanut tarjouksen tehneille urakkakilpailun ratkaisusta.

 

 

Kimmo Laula

rakennuttamispäällikkö

 

 

 

LIITTEET                           kirjeen kohdassa ”tarjouspyyntöasiakirjat” luetellut

 

TIEDOKSI                         Kimmo Laula

                                          Hannu Helinä

                                          Janne Laine

                                          Petri Virtanen, Ramboll Finland Oy