Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta5825.02.20094

7455-2008 (613, 627)

Asemakaavaehdotus: (Toijainen) 157 kaupunginosa, korttelit 45-48 sekä katu-, puisto- ja virkistysalueet "Pyölinmäki" (22/2008)

Tiivistelmä:

Toijaisten Pyölinmäkeen on tulossa olevassa asemakaavassa osoitettu pientalovaltainen alue 100-120 uudelle asukkaalle. Kaksi olevaa rakennuspaikkaa säilytetään omilla tonteillaan.

Kilajk § 58

Tonttipalvelut, Riku Korhonen 24.2.2009: 

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Pyölinmäki” (22/2008) Toijaisten kaupunginosaan. Kaikki korttelialueet ovat yksityisessä omistuksessa.

Asemakaava-alue rajoittuu idässä Kotivaaran, etelässä Marjamäen ja pohjoisessa Tammilehdon kaava-alueeseen. Lännen suunnalle on tulossa Peippolan kaava-alue kaupungin maalle. Asemakaava ottaa hyvin huomioon alueen ominaispiirteet, maisema- ja kaupunkikuvatekijät sekä se tukeutuu hyvin oleviin alueisiin.

Ko. asemakaava jatkaa samanhenkisenä ja -sisältöisenä muita Hirvensalon saaren keskisten alueiden asemakaavoja. Asemakaava-alueen koko on 6,3 ha, josta 1,7 ha on virkistysalueita ja 1,4 ha katualueita; kortteleita on 3,2 ha. Asemakaava on täten suhteellisen tehokas kaava-alueen kokoon nähden, vaikka olevalle asutukselle osoitetut tontit ovat pinta-alaltaan lähes 2000 m2. Kaava-alueen pinta-alasta varsinaista asuinrakennusoikeutta 11 % eli 7050 k-m2, josta AO-tonteilla on 6300 k-m2 ja yhdellä yhtiömuotoisella AP-1 -tontilla 750 k-m2 (6 asuntoa). Erillispientalotontteja on yhteensä 29 kappaletta.

Alueen pohjoisosaan on osoitettu erillinen leikkipuisto (VK), joka kaavamääräysten mukaan palvelee Siskonkujan tontteja. Vaikka alue on yleistä aluetta, voidaan sen toteuttaminen siirtää maankäyttösopimuksella ja/tai tonttien luovutuksen yhteydessä tonttien omistajille. Tällöin myös muinaismuiston tarvittava selvittäminen jää tonttien omistajien tehtäväksi.

AP-1 -korttelin pohjoisosan rajausta tulisi tarkentaa niin, että katualueeseen ei tule ’terävää’ kulmausta. Tämä helpottaisi kadun tekemistä ja pitoa.

Turun kaupungin maapoliittisten linjaukset edellyttävät maankäyttösopimusta tässä asemakaavassa kahden eri maanomistajan kanssa (kaksi eri tilaa). Asemakaavaehdotus ja asemakaavan muutosehdotus tulee viedä kaupunginhallituksen käsittelyyn vasta sen jälkeen, kun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on hyväksynyt maankäyttösopimukset ja ne on allekirjoitettu.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavaehdotuksen suhteen.

Kartta on nähtävillä kokouksessa.

Oheismateriaali 1Asemakaavan selostus (erillinen nide)

Toimitusjohtaja Jouko Turto: 

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto