Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta5925.02.20095

2128-2008 (613, 627)

Nummen kaupunginosan asemakaavanmuutosehdotus 7/2008 "TYS Ikituuri"

Tiivistelmä:

Helsinginkadun varteen Pispalantien ja Inspehtorinkadun risteykseen laaditaan asemakaavanmuutos, jossa kaupungin omistamalle alueelle osoitetaan opiskelija-asumiseen sekä liike- ja toimistorakentamiseen tarkoitettu rakennusala 11-kerroksista rakennusta varten.

Kilajk § 59

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 9.2.2009:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”TYS Ikituuri” (7/2008) Nummen kaupunginosaan.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa 11-kerroksisen asuin-, liike- ja toimistorakennuksen rakentaminen Ylioppilaskylän edustalle Helsinginkadun varteen. Asemakaavanmuutos laaditaan Turun Ylioppilaskyläsäätiön anomuksesta. Hakijan tavoitteena on järjestämänsä suunnittelukilpailun voittaneen ehdotuksen mukaisesti toteuttaa alueelle asuin-, liike- ja toimistorakennus, joka toimisi samalla alueen maamerkkinä. Turun Ylioppilaskyläsäätiö sai kaupungin omistamaan alueeseen suunnitteluvarauksen 24.10.2007.

Suunniteltu rakennus hyödyntää olemassa olevaa yhdyskuntateknistä verkostoa ja tulee täydentämään alueen asuntokantaa ja toimistotilatarvetta. Kiinteistöliikelaitos puoltaa alueen asemakaavoittamista asuin-, liike- ja toimistorakentamiselle.

Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään johtokunnalle erillisen esityksen AL-1 korttelin luovuttamisesta Turun Ylioppilaskyläsäätiölle.

”TYS Ikituuri” asemakaavaehdotuksen asemakaavamääräyksiin on liitetty mukaan maaperän puhdistamisvelvoite ja rakennusten julkisivujen ja värityksen hyväksyttäminen kaupunkikuvaviranomaisella.

Kiinteistöliikelaitos esittää, että ko. määräykset poistetaan asemakaavasta, sillä maaperän soveltuvuus asuinrakentamiseen ja rakennuksen soveltuvuus ympäristöön ratkaistaan rakennusluvan myöntämisen yhteydessä.

Asemakaavamääräyksissä velvoitetaan maanomistajaa neuvottelemaan korttelin istutussuunnitelmasta ympäristö- ja kaavoitusviraston suunnittelutoimiston kanssa ennen rakentamista. Neuvotteluvelvoite ei ole rakentamisen ohjausta, joten määräystä tulee tarkentaa niin, että se kertoo yksiselitteisesti miten korttelin istutukset tulee tehdä tai määräys tulee poistaa kokonaan.

AL-1 korttelin jätehuoltomääräystä tulee laajentaa siten, että se sallii jätehuollon suorittamisen myös maanalaisessa tilassa.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole oman toimialansa osalta muuta huomauttamista asemakaavaehdotuksesta.

Asemakaavanmuutoksen selostus jaetaan erillisenä niteenä.

Kartta on nähtävänä kokouksessa sihteerillä.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto