Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta5011.02.200910

268-2008 (101)

Kiinteistölaitoksen henkilöstömäärälle asetettu tavoitetaso ja työvoiman seurantaraportti ajalta tammi - joulukuu 2008

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti 15.1.2008 § 7 työvoiman käytölle asetettujen tavoitetasojen seurannasta vuonna 2008. Päätöksen mukaan seurannassa noudatetaan vuonna 2007 vakiintunutta käytäntöä. Ohessa on yhteenveto vuodelta 2008.

Kilajk § 50

Hallintopalvelut Jari Lehmussaari 30.1.2009:

Kaupunginhallitus päätti 26.3.2007 § 237 asettaa virastoille ja laitoksille työvoiman käytön tavoitetasot. Samalla kaupunginhallitus päätti, että tavoitetasot ovat enimmäismääriä, jotka on toteutettava hyväksytyn talousarvion puitteissa. Seuranta toteutettiin hallintojaoston päätöksen 12.12.2006 § 363 mukaisesti, jolloin apulaiskaupunginjohtajat arvioivat jatkuvasti oman toimialansa talousarvion ja henkilöstön määrän tavoitetasojen toteutumista ja esittävät niiden pohjalta tarvittavat toimenpiteet talousarviossa pysymiseksi.

Lauta- ja johtokuntien tulee taas käsitellä hallinnonalansa tavoitetasojen toteutumaa omana asiakohtanaan kuukausittain hallintokunnille toimitettujen raporttien pohjalta, analysoida tiedot ja kommentoida tarvittaessa tapahtuneita muutoksia. Keskushallinto, henkilöstöasiat kokoaa kommentit neljännesvuosittain hallintojaostolle tehtäviin raportteihin. Vuonna 2008 noudatettiin vastaavaa raportointia.

Kiinteistölaitokselle oli vahvistettu vuodelle 2008 tavoitteeksi 151 henkilötyövuotta. Tavoitetasoa on tarkistettu vuoden 2007 tasosta (139) talousarviokäsittelyn yhteydessä huomioiden Kiinteistölaitoksen talousarviossa hyväksytyn lisäresursoinnin sekä vuoden 2007 lähtötason määrittelyyn tehdyt korjaukset.

Vuoden 2008 toteutuma on ollut 138,1 henkilötyövuotta eli koko vuotta ajatellen asetettu enimmäismäärä alittuu. Alitus johtuu tällä hetkellä siitä, että henkilöstösuunnitelman ja talousarvion mukaisista rekrytoinneista prosessi on parhaillaan käynnissä. Päätökset on tehty neljän vastaavan rakennuttajan, maankäyttöinsinöörin, paikkatietoasiantuntijan ja pysäköinnin tarkastajan palkkaamisesta. Uudet henkilöt ovat aloittaneet kesän ja syksyn aikana. Muilta osin hyväksyttyjen suunnitelmien mukaiset rekrytoinnit ja avoimeksi tulleiden vakanssien täyttö ovat vielä avoinna ja koska raportin mukainen luku on koko vuoden keskiarvo, selittää tämä osaltaan alituksen.

Oheismateriaali 1Kiinteistölaitoksen työvoimanseurantaraportti tammi - joulukuu 2008

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää merkitä tiedokseen kiinteistölaitoksen työvoiman määrän seurantaraportin tammi - joulukuu 2008 sekä lähettää edellä olevan arvion keskushallintoon, henkilöstöasiat tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat