Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto1911.03.202410

1466-2024 (00 00 01)

Turun musiikinopetus Oy:n ennakkonäkemyspyyntö

Tiivistelmä: -

Khkon § 19

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen, konserniohjauspäällikkö Sanna Lounaja 6.3.2024:

Turun musiikinopetus Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 100 %.

Konserniohjeen (Kv 13.12.2021 § 286) 10. kohdan mukaan tytäryhteisön tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä hyvissä ajoin ennen toimenpiteen toteuttamista silloin, kun kyseessä on yhtiöjärjestyksen ja sääntöjen muuttaminen.​

Turun musiikinopetus Oy:n hallitus on 14.2.2024 pidetyssä kokouksessaan päättänyt pyytää Turun kaupunginhallituksen konsernijaostolta omistajan ennakkonäkemyksen Turun musiikinopetus Oy:n nimen muuttamisesta Turun konservatorio Oy:ksi.​

Yhtiö on rekisteröinyt patentti- ja rekisterihallituksessa aputoiminimen Turun konservatorio, joka on henkilöstön, oppilaiden ja sidosryhmien tuntema brändi. Yhtiön oikeushenkilönimen muuttaminen Turun konservatorio Oy:ksi selkeyttäisi yhtiön kytkeytymistä tunnettuun aputoiminimibrändiinsä. Nimi Turun musiikinopetus Oy tuli käyttöön yhtiön aloitusvaiheessa työnimenä, eikä sillä ole yhtiön hallituksen mukaan brändiarvoa.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen

Ehdotus​​Kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Turun musiikinopetus Oy:n hallitukselle omistajan ennakkonäkemyksenä, että yhtiö oikeutetaan toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet nimen muuttamiseksi siten, että yhtiön uusi nimi tulee olemaan Turun konservatorio Oy.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun musiikinopetus Oy