Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto322.01.20243

1857-2023 (00 00 01)

Turun seudun puhdistamo Oy:n ylimääräinen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 3

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen, konserniohjauspäällikkö Sanna Lounaja 17.1.2024:

Turun seudun​ puhdistamo Oy on Turun kaupungin konserniohjeissa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 62,09 % ja konsernin tasolla määräysvalta on 62,91 %.

Turun seudun puhdistamo Oy:n hallitus on kutsunut ylimääräisen yhtiökokouksen, joka pidetään 26.1.2024 klo 10.00 alkaen.

Ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista § 7 Hallituksen jäsenen vaihtaminen

Yhtiöllä on yhtiöjärjestyksen 9 §:n mukaan hallitus, johon kuuluu 8–12 jäsentä. Hallitus valitaan syysyhtiökokouksessa ja sen jäsenten toimikausi päättyy seuraavan syysyhtiökokouksen päättyessä. Yhtiökokous valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Jos puheenjohtajan, varapuheenjohtajan tai jäsenen paikka vapautuu kesken toimikautta, valitsee yhtiökokous uuden jäljellä olevaksi ajaksi.

Yhtiösopimuksen mukaan hallitukseen valitaan 11 jäsentä. Hallituksen jäsenistä Turun kaupunki nimeää viisi, Raision kaupunki yhden, Kaarinan kaupunki yhden, Liedon kaupunki, Naantalin kaupunki ja Paimion kaupunki yhdessä kaksi, Ruskon kunta, Maskun kunta, Nousiaisten kunta ja Mynämäen kunta yhdessä yhden sekä Auran, Pöytyän, Oripään ja Marttilan kunnat ja yhtiön osakkaaksi mahdollisesti tulevaisuudessa tulevat kunnat yhdessä yhden jäsenen. Hallituksen puheenjohtajaksi valitaan Turun kaupungin nimeämä hallituksen jäsenehdokas ja varapuheenjohtajaksi jonkin muun Osakkaan nimeämä jäsenehdokas.

Syysyhtiökokous järjestettiin perjantaina 1.12.2023. Asialistalla olivat sääntömääräisen yhtiökokouksen asiat kuten hallituksen jäsenten valinta syysyhtiökokouksesta lähtien. Yhtiökokous valitsi seuraavat jäsenet yhtiön hallitukseen:

​Jouni Kaunisto (pj), Turku

Harry Nordqvist, Turku

Sari Majuri, Turku

Mikaela Sundqvist, Turku

Tauno Hovirinta, Turku

Kari Friman (varapj), Kaarina

Reijo Paju, Raisio

Pasi Ristilä, Paimio

Juha Haapakoski, Naantali

Susanna Lehtojärvi, Masku

Vilja Lahti, Pöytyä

​Yhtiökokouksen jälkeen 7.12.2023 yhtiölle on esitetty pyyntö Liedon ja Naantalin kaupunkien toimesta, että yhtiö kutsuisi kokoon ylimääräisen yhtiökokouksen. Tiedonkulun puutteellisuus ja Liedon kaupungin edustajan poissaolo yhtiökokouksesta johtivat siihen, että hallitukseen tuli valituksi Naantalin ja Paimion kaupunkien edustajat. Aiemmin Liedon, Naantalin ja Paimion edustajat olivat sopineet kiertävien hallituspaikkojen vaihdoksesta siten, että jäseniksi olisi valittu Liedon ja Paimion kaupunkien edustajat.

Ylimääräisen yhtiökokouksen esityslistan kohdassa 7 esitetään, että yhtiökokous päättää valita Naantalin kaupungin edustajana toimivan jäsen Haapakosken tilalle Liedon kaupungin edustajan Simo Ala-Nissilän siten, että hallituksen kokoonpano on seuraava:

​Jouni Kaunisto (pj), Turku

Harry Nordqvist, Turku

Sari Majuri, Turku

Mikaela Sundqvist, Turku

Tauno Hovirinta, Turku

Kari Friman (varapj), Kaarina

Reijo Paju, Raisio

Pasi Ristilä, Paimio

Simo Ala-Nissilä, Lieto

Susanna Lehtojärvi, Masku

Vilja Lahti, Pöytyä

​Kaupunginhallituksen konsernijaosto on kokouksessaan 21.8.2023 § 49​ päättänyt Turun seudun puhdistamo Oy:n hallituksen jäsenten nimeämisestä. Turun kaupungin nimeämien edustajien osalta hallituksen kokoonpanoon ei ole tarvetta tehdä muutoksia.

Tämän esityksen mukainen hallituksen kokoonpano täyttää Turun kaupungin edustajien osalta kuntalain 47 § 2. momentin asettamat vaatimukset. Hallituksen kokoonpanossa on koalitiona otettu huomioon yhteisön toimialan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus.

Oheismateriaali 1​​Ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista liitteineen​

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:​

Ehdotus​​Kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiseen ole.​

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun seudun puhdistamo Oy