Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto8003.10.20221

2374-2022 (00 00 01)

Arkea Oy:n ennakkonäkemyspyyntö

Tiivistelmä: -

Khkon § 80

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen, omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 27.9.2022:

Arkea Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 99,68 %.

Kaupunginvaltuuston 13.12.2021 § 286 hyväksymien konserniohjeiden mukaan tytäryhteisön ja osakkuusyhteisön tulee hankkia omistajan ennakkonäkemys muun muassa silloin, kun kyseessä on yritysjärjestely.

Arkea Oy:n hallitus on kokouksessaan 7.3.2022 päättänyt esittää Turun kaupungin konserniohjeiden edellyttämällä tavalla omistajalle omistajan ennakkonäkemystä koskevan tiedustelun (oheismateriaali 1). Yhtiön hallitus esittelee asiaa seuraavasti:

”Arkea Oy:n hallitus on kokouksessaan 23.9.2022 käsitellyt Turun kaupungin ja yhtiön välisiä palvelusopimuksia. 

Turun kaupunki on tehnyt seuraavat päätökset liittyen sen ja yhtiön välisiin sopimusasioihin:

Arkea Oy on em. päätösten perusteella neuvotellut Kaarea Oy:n kanssa asiasta. Yhtiö tiedustelee omistajan ennakkonäkemystä voiko se tehdä seuraavat liiketoimintakaupat

1.     Turun kaupungin koulujen, päiväkotien ja Ammatti-instituutin ruokapalveluihin liittyvä liiketoimintakauppa

2.     Turun kaupungin Runosmäen vanhuskeskuksen ja Runosmäen kanttiinin ruokapalveluihin sekä Lehmusvalkaman kuntouttavan päivätoiminnan ateriapalveluihin liittyvä liiketoimintakauppa

3.     Turun kaupungin hyvinvointitoimialan vahtimestaripalveluihin liittyvä liiketoimintakauppa

Liiketoimintakauppojen seurauksena yhtiöstä siirtyisi liikkeenluovutuksella noin 300 henkilöä, jotka siirtyisivät ns. vanhoina työntekijöinä siirtohetkellä voimassa olevin ehdoin.

Ennakkonäkemyspyynnön vastaanottajaa pyydetään huomioimaan, että suunniteltujen toimenpiteiden aikataulut palvelutuotanto- ja henkilöstösiirtoineen ovat kriittisiä. Tämän vuoksi, ellei tähän ennakkonäkemyspyyntöön ole vastattu kielteisesti 25.10.2022 mennessä, yhtiön hallitus tulkitsee omistajan kannan tähän ennakkonäkemyspyyntöön olevan myönteinen.

Arkea Oy korostaa erikseen, että tämä ennakkonäkemyspyyntö ja sen liitteet sisältävät yhtiön olennaisia liikesalaisuuksia ja niitä tulee yhtiön käsityksen mukaan käsitellä luottamuksellisina ja salassa pidettävinä.”

Kaupunginvaltuuston 24.2.2022 § 24 hyväksymään omistajapolitiikkaan ei ole kirjattu sellaisia lausekkeita, joiden vastaisia esitetyt liiketoimintakaupat ja liikkeenluovutukset olisivat. Esitetyt liiketoimintakaupat ovat osa hyvinvointialueen tukipalveluiden järjestämisen valmistelua sekä kaupunginhallituksen päätösten 7.6.2022 § 65 ja 66 täytäntöönpanoa.

Oheismateriaali 1Arkea Oy:n ennakkonäkemyspyyntö liitteineen – liiketoimintakaupat ja liikkeenluovutukset

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto ilmoittaa omistajan ennakkonäkemyksenä, että Arkea Oy oikeutetaan tekemään seuraavat liiketoimintakaupat

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lindfors, Lindholm ja Ruohonen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Arkea Oy:n toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi.

Jakelu

tiedArkea Oy