Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto7019.09.20223

3073-2022 (00 00 01)

Oy Turku Energia - Åbo Energi Ab:n tiedoksianto konsernijaostolle

Tiivistelmä: -

Khkon § 70

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen, omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 14.9.2022:

Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab (jäljempänä Turku Energia) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 100 %. Yhtiö toimii energiatoimialalla sisältäen sähkön ja lämmön tuotannon, siirron ja myynnin kotitalouksille ja yrityksille.

Turku Energia omistaa 12,5 % Suomen Hyötytuuli Oy osakekannasta. Turku Energia suunnittelee Suomen Hyötytuuli Oy:n kautta uutta tuulivoimainvestointia.

Konserniohjeen (Kv 13.12.2021 § 286) 10. kohdan mukaan tytäryhtiön on tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä muun muassa silloin kun kysymyksessä on yhteisön toimintaan tai talouteen nähden merkittävät investoinnit.

Kyseessä oleva investointi kuuluu yhtiön toimialaan. Investointi ei ole myöskään yhtiön toimintaan tai talouteen nähden merkittävä, mutta ratkaisu tuodaan konsernijaostolle tiedoksi osana yhtiön energiantuotantostrategiaa ja varautumista. Turku Energian toimitusjohtajan Timo Honkanen on kutsuttu kokoukseen kertomaan investoinnista sekä Ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin vaikutuksista yhtiön toimintaympäristöön ja toimintoihin.

Oheismateriaali 1Investoinnin kuvaus (salassa pidettävä, JulkL 24 § 1 mom. 20-kohta)

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen: 

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää merkitä asian tiedoksi. 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Anttila ja Ruohonen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Oy Turku Energia Ab:n toimitusjohtaja Timo Honkanen.